Zatvori
GOLDEN PET VOŽDOVAC VETERINARSKA AMBULANTA I PET SHOP Kućni ljubimci, pet shop Beograd translate.Član 5 godina

GOLDEN PET VOŽDOVAC VETERINARSKA AMBULANTA I PET SHOP

Kućni ljubimci, pet shop Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 10:00 - 18:00
Utorak 10:00 - 18:00
Sreda 10:00 - 18:00
Četvrtak 10:00 - 18:00
Petak 10:00 - 18:00
Subota 10:00 - 14:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 33
  • Tramvaj: 10 ,14, 9

Dodatne Lokacije

GOLDEN PET VOŽDOVAC

Veterinarska ambulanta “Golden Pet” je specijalizovana ambulanta za medicinu kućnih ljubimaca koja se bavi preventivom i terapijom bolesti kućnih ljubimaca. Naša veterinarska ambulanta je usko specijalizovana u oblasti hirurgije pasa i mačaka, a sve hirurške intervencije izvodi specijalista veterinarske hirurgije. Nalazimo se na Voždovcu u Vojvode Stepe, broj 224, u neposrednoj blizini Super Vera.

Osnivač i vlasnik veterinarske ambulante “Golden Pet Voždovac” je Branislav Nikodijević, DVM, spec. vet. hir. koji poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa životinjama. U prijatnom ambijentu naše ambulante možete dobiti sledeće usluge za Vašeg ljubimca:
- stručne konsultacije
- vakcinacije pasa i mačaka
- mikročipovanje pasa i mačaka
- kompletnu laboratorijsku dijagnostiku
- ultrazvučne preglede
- preventivu protiv ekto i endoparazita
- terapije obolelih životinja
- hirurške intervencije, i to rutinske (sterilizacije, kastracije) i specijalističke (rekonstruktivna hirurgija, onkološka hirurgija)
- stomatologija
- stacionar obolelih životinja

Veterinarska ambulanta “Golden Pet” nastoji da Vam pruži visokokvalitetne usluge, po pristupačnim cenama, kao i brojne savete i preporuke za pravilnu negu Vaše kuce ili mace. Ljubav prema životinjama, individualni pristup svakom pacijentu, posvećenost i odgovornost našeg osoblja, učiniće boravak Vašeg ljubimca u ambulanti “Golden Pet” prijatnim iskustvom.


Klinički pregled: Klinički pregled je najmoćnije dijagnostičko sredstvo u našim rukama. On nam omogućava da steknemo prvi utisak o kvalitetu života Vašeg ljubimca, uticaju ishrane na rast, razvoj i njegovo zdravlje, kvalitet dlake i kože, stanju zuba ali i da uočimo sitne detalje i promene koje mogu ukazati na neko oboljenje, razvojnu anomaliju ili druge probleme koji mogu nastati  tokom života ljubimca. Klinički pregled će nas tačno uputiti u specijalne metode dijagnostike (analize krvi, ultrazvuk, EKG, RTG, MRI, CT i dr.) bez lutanja, u cilju zaštite zdravlja Vašeg ljubimca,   uštede vašeg vremena i novčanih sredstava . Kako bi pregled bio celokupan i efikasan neophodna je saradnja i proaktivno učešće vlasnika u ostvarivanju kontakta sa ljubimcem i davanju informacija od značaja za zdravstveno stanje ljubimca, ponašanje, navike i druge okolnosti o kojima će veterinar sa vama razgovarati. Opšti klinički pregled obuhvata pregled dlake i kože, pregled telesnih otvora, sluznica, zubala, očiju, auskultaciju grudnog koša, dostupnih limfnih čvorova, mlečne žlezde ženki, merenje telesne temperature, respiracija i pulsa. Specijalne metode kliničkog pregleda, zavisno od problematike, mogu obuhvatiti neurološki pregled, oftalmološki pregled, otoskopiju i druge, ali svima prethodi opšti pregled. Vreme koje provodimo u pregledu se razlikuje zavisno od slučaja, zato Vas molimo za razumevanje, strpljenje i saradnju prilikom pregleda jer je to u svrhu zajedničkog cilja- dobrog zdravlja Vašeg ljubimca!

Preventiva: Mi u veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ Voždovac se držimo one stare „bolje sprečiti nego lečiti“. I zaista, ova rečenica najbolje oslikava naš odnos prema zdravlju Vašeg ljubimca. Trudimo se da Vas maksimalno informišemo o postupcima i radnjama koje možete samostalno preduzeti u cilju boljeg zdravlja Vašeg ljubimca i preventive bolesti, od onih najosnovnijih (koliko puta dnevno hraniti ljubimca, kako i čime sprovoditi higijenu očiju, ušiju, zuba, noktiju, dlake i dr.) do toga da tačno znate kada, kako, koliko često, čime i zašto treba sprovoditi preventivne vakcinacije, zaštitu od parazita i bolesti koje oni prenose. Nakon pregleda  pred preventivnu vakcinaciju, od nas ćete dobiti smernice ka  kvalitetnoj ishrani i nezi Vašeg ljubimca, biće Vam objašnjeni uticaj polnih hormona na telesni rast i razvoj, moguća oboljenja koja nastaju pod uticajem hormona i  preventivne hirurške intervencije koje se izvode kako bi se moguća oboljenja prevenirala. U toku akcijskih meseca vršimo preventivne preglede i testove, po akcijskim cenama, na bolesti koje mogu ugroziti zdravlje ljubimca.

Mikročipovanje i izdavanje potvrda: U veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ pružamo uslugu trajnog obeležavanja (mikročipovanja) i izdavanja potvrda (pasoša) kao i potvrda o zdravstevnom pregledu koje su neophodne za putovanje van granica Republike Srbije. Trajno obeležavanje (mikročipovanje) kućnih ljubimaca (pasa i mačaka) je zakonom propisano kao obavezno, tako da se svaki ljubimac mora obeležiti na način da se nedvosmislenleno može utvrditi njegov indentitet, kao i indentitet vlasnika ljubimca. Obeležavanje se vrši postavljanjem mikročipa pod kožu vrata ljubimca, u proceduri koja je jednostavna i kratka i ne zahteva posebne pripreme pred izvođenje. Čipovi su pravljeni od inertnog stakla koje ne reaguje sa tkivom ljubimca i ne predstavlja bilo kakav zdravstveni rizik za zdravlje ljubimca niti pravi bilo kakve smetnje kasnije, tokom života. Čip odašilje jedinstveni 15-ocifreni broj koji se unosi u jednistvenu bazu podataka, zajedno sa podacima o ljubimcu i vlasniku. Čipovi su izuzetno korisni i svoju primenu su našli naročito u slučaju gubitka ili nestanka ljubimca, kada ovlašćeni veterinar pomoću čitača može očitati podatke sa čipa i nakon toga obaveštava vlasnika o lokaciji ljubimca. 

Vakcinacije i revakcinacije: U „Golden Pet“-u smo se potrudili da za preventivne vakcinacije Vašeg ljubimca imamo u ponudi monovalentne i polivalntne vakcine najpoznatijih svetski renomiranih proizvođača. Vakcine su jedina pouzdana zaštita od virusnih i bakterijskih bolesti koje mogu ugroziti zdravlje Vašeg ljubimca. Prve vakcinacije se obavljaju u najranijoj dobi kući Vašeg ljubimca, nakon prestanka sisanja majke, prva doza u prosečnoj starosti od 6-9 sedmica i vrše se trokratno, u razmacima od po 3 sedmice. Ovakav program vakcinacije je neophodan kako bi Vaš ljubimac stekao solidan imunitet od bolesti protiv kojih se vakciniše i kako bi Vaše uživanje u prvim koracima u šetnji sa Vašim ljubimcem bili sa minimalnim rizikom od oboljevanja ukoliko se u spoljašnjisti sretnete sa „divljim“ virusima. Nakon prvih doza vakcina, slede „booster“ vakcinacije koje se sprovode prema programu koje ćemo Vam predložiti na osnovu zdravstvenog stanja, navika i okruženja Vašeg ljubimca kao i na  osnovu trenutne epizotiološke situacije u području gde Vaš ljubimac živi, a služe kako bi se stećeni imunitet „osvežio“, pojačao  i očuvao snažnim. Svakoj vakcinaciji prethodi detaljan klinički pregled i razgovor sa vlasnikom ljubimca jer se vakcine mogu primeniti samo na potpuno zdravoj životinji. Vakcinacijama mladih životinja uvek prethodi preventivna dehelminizacija (čišćenje od parazita), kao bi odgovor organizma na vakcinu bio celovit i bez rizika.

Laboratorijska dijagnostika: savremena veterinarska praksa ne može funkcionisati bez kvalitetne laboratorisjke dijagnostike. U veterinarskoj ambulanti Golden Pet u mogućnosti smo da radimo analize krvi (kompletna krvna slika i biohemija krvi, citološki i parazitološki pregledi krvnih razmaza), analize urina (fizičko-hemijska analize urina, pregled sedimenta urina i mikrobiologija urina), pregledi briseva, parazitološke analize fecesa. Takođe, imamo širok spektar brzih dijagnostičkih testova za analize na različita oboljenja, i to: kod pasa srčani crv, štenećak, parvoviroza, coronaviroza, erlihioza, lajmska bolest, anaplazmoza, giardioza, a kod mačaka: FIV, FeLV, FIP, giardioza i dr. Sve rezultate analiza izdajemo u najkraćem mogućem roku, shodno osobenosti analiza, pouzdano i pristupačno.

Terapija: Kada zdravlje Vašeg ljubimca „popusti“  i pojave se siptomi oboljenja, makar i oni najdiskretniji, u mogućnosti smo da odgovorimo na brz, kvalitetan i efikasan način u cilju odbrane i zaštite zdravlja. U veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ u cilju terapije koristimo samo i isključivo najkvalitetnije, proverene lekove najpoznatijih svetskih prouzvođača koji maksimalnu efikasnost postižu u najkraćem mogućem roku, bez rizika po zdravlje naših pacijenata.

Stomatologija: Zubi su osnovni „alat“ koji Vaš ljubimac koristi svakodnevno kako bi se hranio. Zato je zdravlje zubala od krucijalnog značaja za kvalitetan, dug i zdrav život Vašeg ljubimca. Pregled zuba je jedan od osnovnih pregleda koji vršimo od najranije starosti Vašeg ljubimca. Problemi sa nepravilnim položajem zuba (ortodonski poremećaji), višak zuba u vilici (polidontia), izostanak stalnog zubala, poremećen i nepravilan odnos između zuba gornje i donje vilice (maloclusio), zadržano mlečno zubalo i dr. su nasledni i jesu poremećaji koji mogu dovesti do vrlo ozbiljnih problema kasnije tokom života ljubimca. Od najbitnije je važnosti ove probleme dijagnostikovati, indentifikovati i korigovati, kako bi se sprečile ili umanjile posledice koje slede.  Takođe, i potpuno dobro razijeno zubalo Vašeg ljubimca zahteva periodične preglede i preventivne tretmane, kako bi se očuvalo zdravim i funkcionalnim. U skladu sa trenutnim stanjem i zdravljem usta i zuba, možemo Vam predstaviti i ponuditi različite usluge i tretmane, kao što su ultrazvučno uklanjanje kamenca, hirurške ekstrakcije, gingivoplastiku i sl. kao i široku paletu kvalitetnih preparata za preventivu i tretman oboljenja zuba.

Ultrazvučna dijagnostika: Ultrazvuk je veoma moćno dijagnostičko sredstvo koje ima široku primenu u praksi. U veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ možemo Vam ponuditi ultrazvučni pregled u cilju dijagnostike graviditeta već od 23-eg dana od parenja/osemenjavanja ženke, kada možemo potvrditi ili isključiti potencijalni graviditet, a nešto kasnije i proveriti stanje i funkciju potomaka još u fetalnom dobu. Ultrazvuk široko primenjujemo u dijagnostici oboljenja abdominalnih organa, i to parenhimatoznih (jetra, slezina, bubrezi), genitalnih (materica, jajnici, prostata, testisi), organa za varenje hrane (želudac, tanka i debela creva) i urinarnih šupljih organa (mokraćna bešika, ureteri, uretra). U našoj ambulanti ultrazvuk je našao u primenu i u onkologiji, kada novonastale promene možemo klasifikovati i razlikovati na osnovu njuhove ehogenosti. Ultrazvuk srca je specijanlni pregled koji koristimo u kardiologiji, koji je moguć zahvaljujući posebnoj ultrazvučnoj sondi koja se korisi u ove svrhe.   U cilju provere funkcije velikih krvnih sudova i karaktera protoka krvi kroz njih koristimo Doppler tehniku.

Reprodukcija: Naša najveća radost jesu zdravi, lepi i snažni potomci naših pacijenata! Jedan od prioriteta veterinarske ambulante „Golden Pet“ jeste rad na  povećanju brojnosti porodice naših prijatelja, zdravlje i blagostanje trudnica i legla. Ukoliko postoje problemi u začeću, naši veterinari će pomoći u lečenju steriliteta i povećanju plodnosti mužjaka i ženki. Određivanje optimalnog vremena za parenje/oplodnju je jedan od naših zadataka, i u tom cilju vršimo proveravanje nivoa polnih hormona u krvi i citološke briseve. Sigurnost nam je jako bitna, pa stoga vršimo mikrobiološke pretrage genitalnih organa mužjaka i ženki, budućih roditelja. Plodnost mužjaka vrednuje se nivoom libida i kvalitetom ejakulata, tako da provere broja i pokretljivosti spermatozoida vršimo pred svaku oplodnju. Kada do oplodnje dođe, naš je zadatak praćenje razvijanja plodova u materici majke i zdravlje buduće porodilje. Kada dođe taj čas porođaja, tu smo da asistiramo i pomognemo porodilji da sve prođe bez komplikacija i da novorođenčad prihvatimo i osposobimo za prvo hranjenje. Ukoliko porođaj ne može da se obavi „prirodno“ u našoj sali uradićemo „carski rez“ i na neko vreme hospitalizovati majku i novorođenčad, dok se ne steknu uslovi za dolazak kući nove, proširene porodice.

Genetski testovi: Kvalitetu i naslednom opterećenju genetskog materijala priplodnih mužjaka i ženki se sve više poklanja pažnja. Korektno izvedeni i protumačeni genetski testovi su garant zdravlja potomstva naših ljubimaca. U „Golden Pet“-u možemo da Vam ponudimo veliki broj testova na nasledne bolesti, zavisno od vrste i rase vašeg ljubimca, kao i sklonostima kao određenim bolestima. Kako bi svako parenje/oplodnja bili bez rizika od naslednih bolesti po potomstvo, pozovite i zakažite konsultaciju i uzokovanje materijala za ispitivanje.

Dermatologija: izgled i stanje kože i dlačnog pokrivača je odraz zdravlja Vašeg ljubimca. Koža je najveći organ i ima protektivnu ulogu, pa je očuvanje njenog integriteta i funkcije od najvećeg značaja. Kožna oboljenja mogu biti izolovan problem kože kao organa ali i odraz i jedan od simptoma oboljenja čitavog organizma. Širok je dijapazon oboljenja kože u smislu etiologije, pa ih možemo podeliti na infektivna (parazitska, bakterijska, virusna i gljivična), nutritivna (problemi sa kvalitetom ishrane i usvajanjem hranjivih materija), hormonalna (posledica hormonalnih disbalansa), endokrinološka ( u sklopu oboljenja žlezda sa unutrašnjim lučenjem), onkološka (tumori kože i potkožja), traumatska (povrede, posekotine, ujedne rane) i dr. Kvalitetna dijagnostika oboljenja kože zahteva postupan i temeljan rad i laboratorijske pretrage. U „Golden Pet“-u vršimo uzorkovanje i pretrage (brisevi, skarifikati, punkcije, biopsije, citologija, mikrobiologija, mikologija, UV pregledi) i druga ispitivanja u cilju postavljanja pouzdane dijagnoze i uspotavljanja svrsishodnog tretmana u cilju izlećenja i sprečavanja recidiva. Sva oboljenja kože i dlačnog pokrivača zahtevaju  postupan i predan rad, u skladu sa regeneratornom sposobnošću pacijenta, u cilju izlečenja i opšteg zadovoljstva pacijenata, vlasnika i veterinara.

Oftalmologija: Vid je jedno od osnovnih čula pomoću kojeg se naši ljubimci orijentišu u prostoru, stoga pregledu oka i pomoćnih organa oka (gornji, donji i treći očni očni kapak, trepavice, suzna žlezda i pomoćne žlezde oka, lakrimalni kanal i lakrimalni otvor) poklanjamo posebnu pažnju. Bolesti oka i pomoćnog aparata mogu biti izolovani problem oka ili manifestacija nekih od sistemih oboljenja (štenećak, zarazni hepatitis, dijabetes, Hornerov sindrom i dr.). Oftalmološka dijagnostika može se podeliti na osnovni, nativni pregled oka i pratećeg aparata i specijalni pregled oka. U Golden Pet-u vršimo sledeće testove: test produkcije suza (Schirmer test- kod sumnje na bolest „suvog oka“), fluoresceinska proba (dijagnostika povreda rožnjače), Rose-Bengal test, pregled prednjeg segmenta oka i pregled zadnjeg segmenta oka direktnom oftalmoskopijom i dr. Korekcije razvojnih anomalija pomoćnog aparata oka (entropium i ectropium kapaka), ciste trećeg očnog kapka (membrana nicticans), zapaljenja pomoćnih žlezda kapaka (halation), podizanje kapaka kod predisponiranih rasa (Shar Pei, buldog)- „baby lifting“, i sanacije trauma oka i pomoćnog aparata (protrusio oculi, laceracije rožnjače i kapaka), enukleacije kod tumorskih oboljenja, i druge hirurške intervencije izvodi specijalista veterinaerske hirurgije.   

Hirurgija: „Kraljica medicine“ je specijalnost  naše ordinacije. Ugrubo, oblast hirurgije možemo podeliti na mekotkivnu hirurgiju (hirurgija kože, abdomena, grudnog koša, oka i dr.) i tvrdotkivnu hirurgiju (ortopedija). Hirurškim intervencijama pristupamo poštujuću principe sterilnosti (antisepse), kvalitetne anestezije i analgezije, vođeni osnovnim motivom „primum non nocere“ (ne naškoditi pacijentu).

U hirurške intervencije, iz dela mekotkivne hirurgije,  koje najčešće izvodimo ubrajamo: sterilizacije ženki i kastracije mužjaka, onkološke hirurške intervencije (hirurgija tumore mlečne žlezde, tumora kože, potkožja i mišića, operabilni tumori unutrašnjih organa), korekcije kapaka (entropium, ectropium, cista trećeg očnog kapka- cherry eye),  stomatološke hirurške procedure (hirurške ekstrakcije zuba, tumori zuba, gingive i vilice, hirurgija razvojnih anomalija nepca i dr.), korekcije nozdrva i mekog nepca kod predisponiranih rasa (Sher pei, buldog), hematomi ušne školjke, preventivna i urgentna abdominalna hirurgija (gastropeksija, sanacija torzije želuca, invaginacija creva i dr.), hirurgija urogenitalnog trakta i mnoge druge.

Napomena: informišite se kod naših veternara o značaju preventivne sterilizacije/kastracije na kvalitet i dužinu životnog veka Vašeg ljubimca!

Ortopedija (tvrdotkivna hirurgija) nam omogućava da saniramo traumatska (frakture-prelomi kostiju, rupture ligamenata i dr.), razvojna (valgus, varus i sl.) i degenerativna (displazija kukova i laktova, luksacije kolene čašice i dr.) oštećenja koštano-zglobnog sistema. Nama je prioritet da se naš pacijent kreće bez bolova! 

Pred hiruršku intervenciju Vama, vlasniku ljubimca- našeg pacijenta, biće objašnjena do detalja sama hirurška procedura, mogući ishodi i posledice iste, kao i karakteristike postoperativnog toka. Često ćemo insistirati da se pred hiruršku proceduru obave pojedini dijagnostički testovi- to je zato da bi smo procenili i otklonili sve rizike koje nose anestezija i hirurška procedura, zarad zdravlja i blagostanja Vašeg ljubimca- našeg pacijenta, a na naše obostrano zadovoljstvo. Pred izvođenje hirurške procedure, tražićemo Vam pismenu saglasnost za uvođenje u anesteziju i sprovođenje hirurške procedure, kako bi ste potvrdili da su Vam karakteristike procedure objašnjene i da ste ih razumeli i prihvatili.

Radiologija: Rentgen (X-ray) je najmoćnije dijagnostičko „imidžing“ sredstvo u veterinarskoj medicini. Apsolutno je neprevaziđen u dijagnostici oboljenja koštano-zglobnog sistema, a ima jako široku primenu u dijagnostici organa grudne (srce, pluća) i abdominalne šupljine (dijagnostika oboljenja jetre, slezine, bubrega, urogenitalnog sistema i dr.). Rendgenska dijagnostika se može izvoditi nativno, uglavnom za snimanje kostiju i grudnog koša i kontrastno, u dijagnostici oboljenja gastrointestinalnog sistema, kod sumnje na strana tela i slično. Rendgenski kabinet u ordinaciji Golden Pet je u pripremi i sa sa velikom radošću ćemo Vas obavestiti o početku rada istog.

Kardiologija: Oboljenja kardiovaskularnog sistema ljubimaca doživljavaju ekspanziju  poslednjih godina  zahvaljujući izmenjenom načinu života koje nosi sadašnjica, produžetku životnog doba ljubimaca, načinu ishrane i, na kraju, nesavesnom načinu uparivanja i razmnožavanja životinja od strane pojedinih odgajivača. Pojedine urođene anomalije (ductus patens arteriosus; foramen ovale persistens) mogu dati sipmtome već tokom prvih meseci života ljubimaca. Druga oboljenja, koja se javljaju kasnije tokom života, uglavnom su posledica starenja (insuficijencija funkcije srčanih zalistaka, defekti u sprovođenju srčanih impulsa i dr.). Akutni srčani akcidenti (infarkti) mogu biti kobni po život ljubimca. Druga, često potcenjena oboljenja (npr. zubni kamenac i posledične upale zuba i organa usne šupljine) mogu biti  rizik za funkciju i integritet srca i krvnih sudova (npr. metastatski bakterijski endokarditis). Poslednjih godina u ekspanziji je tzv. bolest srčanog crva (kardiopulmonalna dirofilarioza)- parazitsko oboljenje koje je u početnoj fazi latentno, a zatim, ako nije na vreme prepoznato i tretirano, može izazvati vrlo ozbiljne simptime i na kraju biti kobno.

Od najveće bitnosti je rana i tačna dijagnostika. Simptomi oboljenja kardiovaskularnog sistema su često u početku blagi i teško prepoznatljivi. Ljubimci se „adaptiraju“ na smanjenu funkciju srca i najčešće „odgovaraju“ smanjenom aktivnošću i povećanim zamorom pri kretanju. Konsultujte se sa našim veterinarima o ovim okolnostima. U Golden Pet-u možemo uraditi brojne dijagnostičke testove (EKG, ultrazvuk srca, Doppler, testove na srčanog crva i dr.) u cilju rane i tačne dijagnoze.

Pet Shop: Za Vas i vašeg ljubimca- našeg pacijenta smo napravili kvalitetan i širok asortiman hrane, suplemenata i sredstava za zaštitu od parazita, kao i kozmetičkih i medicinskih sredstava za zdravu kožu i dlaku, zdravlje i higijenu zuba, oka, uha i noktiju. Konsultujte naše veterinare o pravom izboru u skladu sa potrebama ljubimca, o pravilnoj upotrebi suplemenata i preparata za zaštitu od parazita, frekventnosti i načinu upotrebe i drugim pojedinostima od interesa za zdravlje ljubimca i vaše zadovoljstvo. Sigurni smo da Vam možemo izaći u susret pravim preporukama, savetima i kvalitetnim asortimanom.

Da zakažete pregled ili konsultaciju pozovite 064/065 50 39
U okviru naše veterinarske ambulante, nalazi se i pet shop "Golden Pet", gde Vas očekuje veliki izbor hrane i opreme za kućne ljubimce u najboljem odnosu cene i kvaliteta, kao i efikasni preparati za zaštitu ljubimaca od parazita.

Golden Pet Voždovac, Beograd

Za hitne intervencije i intervencije van radnog vremena (00-24h) pozvati 064/065-50-30

Foto


Vrste plaćanja

Kartice