Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
EDUCATION CONSELLING

EDUCATION CONSELLING

Life coach, edukacija Beograd

Korisne informacije


TAROT - GLEDANJE U KARTE


Molitva počinje gde ljudska sposobnost prestaje.

Svetska istraživanja pokazuju da je od svih alternativnih metoda najdelotvornija molitva.

Želimo da ljude podsetimo na jednostavne metode kojima uvek mogu da pomognu sebi u svakom trenutku.
Molitva je jedna od njih.

Gospođa Celeste Croxton je predavala u Boston univerzitetu kao profesor psihijatrije 1980. godine. Kroz dugogodišnju praksu u psihijatrijskoj bolnici, uočila je blagotvorno dejstvo molitve na pacijente.
1985 godine stiže u Pariz gde otvara ordinaciju za lečenje "Putem molitve" (Metro viliers 75017 Paris).  Imala je mnogo klijenata od bankara do siromašnog čoveka u svim oblastima psihičkog i fizičkog stanja.  Ona je bila tu da podigne moral, vrati nadu, stanje duha i poboljša sve što je potrebno, što se tiče današnjeg života.

Za svoj rad Gospođa Celeste Croxron je dobila mnogobrojna priznanja.

Gospođa Croxton tvrdi da ona ništa ne čini i da to sve zavisi od Boga, ali da ona pomaže objasniti pacijentima da prime mir, ljubav koju Bog želi dati svima nama. Mi smo tu da je samo primimo a ona moli Boga, na svoj način za nas. Bog u mnogo slučajeva pomaže bolesnima, baš kako su to oni tražili.

Danas živi u Beogradu i želi da pomogne ljudima u nevolji.

 

Molitva iz dubine srca
Molitva i meditacija stabilizuju pritisak, disanje, srčani ritam, usporavaju moždane talase, opuštaju, jačaju imunitet, snižavaju holesterol. Svi ostali sistemi u telu pozitivno reaguju na njih.

Da li je molitva lekovita?
Naučnici su došli do zaključaka, koji će naterati na razmišljanje i okorele ateiste: Molitva isceljuje. Naročito je korisna za one koji upadaju u duboku depresiju i boluju od manijakalno-depresivne psihoze
Lekovita moć molitve poznata je od davnina. Svi znamo za osećaj mira i spokoja posle posete crkvi ili paljenja sveća za zdravlje naših najmilijih. Nedavno su se i naučnici pozabavili ovim fenomenom, a rezultati do kojih se došlo verovatno će naterati na razmišljanje i najokorelije ateiste.

Istim pitanjem, sa različitih aspekata, bavili su se i na Istoku i na Zapadu, a zaključak je isti: molitva isceljuje.

Naučnici Kliničkog istraživačkog instituta Djuk u Severnoj Karolini pozvali su nekoliko monaha, sestara i sveštenika različitih verskih zajednica da se pomole za 700 pacijenata koji su patili od različitih bolesti. Nekoliko dana lekari su beležili stanje bolesnika, i kada je eksperiment završen, beleške su predali stručnjacima. Profesor Mičel Krušof saopštio je sledeći rezultat: kod 500 pacijenata, zahvaljujući molitvama, tempo ozdravljenja ubrzao se za 93 odsto.
Ne znam pravi razlog tome. Mogu da pretpostavim da na rad srca blagotvorno deluje koncentracija na božanske reči, kako sveštenika, tako i samih bolesnika. Zna se da je čovek za koga se moli ili koji se sam moli u potpunosti usredsređen na opštenje sa Svevišnjim što, verovatno, dovodi do normalizacije mnogih procesa u organizmu, koje tek treba da proučimo - objašnjava Krušof.

Snaga
Rusi su otišli još dalje: dokazano je da molitva ubija štetne bakterije, ne samo u ljudskom telu, već i u vodi.
Proverila sam dejstvo Očenaša i pravoslavnog krsta na patogene bakterije. Za istraživanje su uzeti uzorci vode iz bunara, reka i jezera u kojima je bila prisutna ešerihija koli i zlatna stafilokoka. I pokazalo se da se, ako se nad vodom očita Očenaš i prekrsti krstom, količina štetnih bakterija smanjuje skoro sto puta - tvrdi Angelina Malahovskaja, inženjer elektrofizike iz Sankt Peterburga.

Um
Za drugi dokaz snage molitve zaslužan je šef Laboratorije neuro i psihofiziologije Instituta za psihoneurologiju “V. M. Behterev” u Sankt Peterburgu, profesor Valerij Slezin.
Mnogim psihijatrima i neurolozima poznat je, sa racionalne tačke gledišta, teško objašnjiv fenomen da se posle molitve olakšava duševno rastrojstvo, a bolesnici koji se smatraju neizlečivima, ponekad ozdravljuju - podseća Slezin.

Depresija
Moje kolege odavno su eksperimentalnim putem ustanovile da izgovaranje molitvi pomaže ljudima koji boluju od povišenog krvnog pritiska i dijabetesa: za nekoliko minuta snižava se nivo holesterola u krvi i normalizuju procesi razmene - smatra doktor medicine Igor Bragin. - Molitva je naročito korisna i za one koji upadaju u duboku depresiju i boluju od manijakalno-depresivne psihoze. Što je bolest teža, to se čovek češće obraća za pomoć Bogu.

Frekvencije
Za budno stanje odraslog čoveka uobičajene frekvencije moždanih impulsa su u opsegu od 9 do 10 herca, što spada u domen alfa i beta talasa. Međutim, kada su ispitanici utonuli u molitvu, desilo se usporavanje frekvencija na svega tri herca! Ove frekvencije nazivaju se “delta talasima” i kod odraslih ljudi javljaju se samo u stanju najdubljeg sna bez snova. U budnom stanju karakteristični su isključivo za bebe. Zanimljivo je da izvesne frekvencije u delta opsegu “okidaju” lučenje hormona rasta, koji je posebno značajan za regeneraciju organizma i proces izlečenja.

POBEDITI STRAH
Psihoterapeut Georgij Pagodin smatra da sve bolesti potiču – od straha:
Poznati francuski istraživač Alen Bombar dokazao je da brodolomci ne umiru zato što nemaju vode i hrane, već – od straha. Bombar je skoro dva meseca putovao okeanom splavom, bez vode i hrane i preživeo, zahvaljujući tome što je savladao strah. Iz istog razloga, među ljudima obolelih od raka u neizlečivom stadijumu – vernici žive pet godina duže od ateista. Oni molitvom eliminišu strahove, osećaju da je svet smrtan, privremen, shvataju istinske vrednosti, smiruju se i, samim tim, povišavaju svoj imunitet.

Foto

EDUCATION CONSELLING Life coach, edukacija Beograd