Zatvori
CENTAR DR GIFING Nutricionisti, dijetetičari Beograd

CENTAR DR GIFING

Nutricionisti, dijetetičari Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 20:00
Utorak 09:00 - 20:00
Sreda 09:00 - 20:00
Četvrtak 09:00 - 20:00
Petak 09:00 - 20:00
Subota 09:00 - 16:00
Nedelja Ne radimo

GSP

 • Autobus: 23, 79, 65, 77
 • Tramvaj: 2, 5, 10
 • Trolejbus: 28, 40

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Pet Friendly Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Parking Izlazak na teren

Patentirani program hrono ishrane dr Ane Gifing

Program hrono ishrane dr Gifing je patentirani program koji je osmislila dr Ana Gifing 2003. godine. Radi se o individualnom pristupu koji dovodi u optimalnu ravnotežu fiziološke procese u organizmu, sprečava oboljevanje kod ljudi i leči postojeće metaboličke poremećaje.

Ideju za ovaj program ishrane dr Ana Gifing je dobila nakon posete jednoj klinici u Francuskoj, a potom je primenila postulate u praksi. Izvorni program nije davao željene rezultate, jer je samo 37% pacijenata smršalo, dok ostali nisu imali značajnije promene. Nakon višegodišnjeg rada na poboljšanjima, u dr Gifing centru 2003. godine počinjemo sa sprovođenjem novog sistema, čije su osnovne karakteristike:

 • Personalizovani program uravnotežene i pravilno hemijski kombinovane ishrane
 • Neinvanzivna dijagnostika
 • Individulani protokoli suplementacije

Već 18 godina Program (hrono ishrane) dr Gifing se potpuno razlikuje od svih ostalih. On ne podrazumeva brojanje kalorija, merenje težine namirnica i određivanje količina hrane. Ono o čemu vodimo računa je jednak protok vremena između obroka, pravilna raspoređenost obroka i ispravno kombinovanje namirnica za određeno doba dana.

Ulaskom u Program centra dr Gifing prolazite kroz najdetaljnije nutricionističke i metaboličke preglede, a stručnjaci Centra dobijaju kompletan uvid u trenutno stanje vašeg organizma.

 • Određivanje sastava tela na InBody aparatu – InBody aparat pokazuje procenat i količinu masnoća, vode, mišića i minerala u organizmu. Utvrđujemo balans organizma, tj. kolika je razvijenost i uravnoteženost ekstremiteta, radimo analizu trenutne telesne mase, BMI – indeks telesne uhranjenosti, merimo odnos između struka i kukova, indeks visceralne masnoće (masnoća visokog rizika locirana unutar unutrašnjih organa), opšti indeks telesnog stanja, kao i još neke veoma bitne dijagnostičke parametre. http://drgifing.com/rs/inbody-analiza
 • Test intolerancije na hranu – Ovaj test predstavlja kvantitativno merljiv odgovor na pitanje koje su to namirnice sa potencijalnim toksičnim sadržajem za vaš organizam. Kako je svaki organizam različit, sa posebnim potrebama i nedostacima, ovakva testiranja nam daju mogućnost da najpreciznije konstruišemo plan ishrane za postizanje optimalnih rezultata i eliminišemo namirnice koje nisu adekvatne za svakog pojedinca. Vremenom se očekuje da će doći do promene liste namirnica na koje postoji intolerancija – namirnice koje nisu ranije bile odgovarajuće, moći će da se uvode nazad u jelovnik. http://drgifing.com/rs/intolerancija
 • Protokol suplementacije – Saplementacija je važan sastavni deo Programa dr Gifing. Uzimanje suplementacije bez konsultacije sa stručnjakom može biti izuzetno štetno i kontraproduktivno, pa se sprovodi i koriguje isključivo pod lekarskim nadzorom. Suplementacija pomaže pri vraćanju metaboličkih parametara u normalne vrednosti u optimalnom vremenskom roku. Povišeni šećer, holesterol i trigliceridi se regulišu već u prvih 7 do 10 dana primene Programa. Adekvatni dodaci ishrani mogu da utiču na podizanje imuniteta, topljenje masnoća, poboljšanje rada štitne žlezde, podizanje nivoa dnevne energije i mnoge zdravstveno bitne faktore.

Hormonski pregled

Analiza hormonskog balansa – U praksi Programa dr Gifing se pokazalo da hormonske promene dramatično utiču na poremećaje u ishrani. Hormoni utiču na povećanje telesne mase, fizički umor, oticanje kapaka, stopala ili šaka, kao i na mnoge druge neželjene reakcije u organizmu. Čak i lagani hormonski disbalans, a najčešći su od tridesetih godina, može usloviti značajno urušavanje zdravstvenih i mentalnih funkcija. Danas je poznato da i pored perfektno balansirane ishrane i aktivnog životnog stila, naše telo starenjem gubi funkciju proizvodnje adekvatne koncentracije hormona neophodnih za zdrav organizam. Bioidentični hormoni su supstance koje se unose u naše telo kako bi nadoknadile nedostatak prirodnih hormona. Pravilnim doziranjem i upotrebom bioidentičnih hormona, možemo vratiti zdravlje i energiju koju smo imali u mladosti.

Na osnovu ovih pokazatelja, filozofije u kombinovanju hrane i ostalih parametra koji čine Program hrono ishrane dr Gifing, već za sedam dana mogu da se očekuju pozitivni rezultati.

Imajte u vidu da svi individualni režimi ishrane – pa bili oni vegeterijanski, veganski, posni, dijetetski ili prilagođeni različitim bolesnim stanjima –moraju biti korigovani u toku vremena. Najvažniji aspekat profesionalno kontrolisanih programa je stručno započinjanje, praćenje i korigovanje postojećih protokola. Uvek i obavezno na osnovu najkvalitetnije i najpreciznije dijagnoste.

Ultrazvučni pregled

Ultrazvučni pregled dojki predstavlja potpuno bezbolnu i neinvazivnu dijagnostičku metodu koja daje precizan uvid u stanje tkiva dojki i pazušnih regija. Radi se u cilju rane dijagnoze (skrininga) i diferencijalne dijagnoze mekotkivnih (tuUltrazvučni pregled štitne žlezde predstavlja potpuno bezbolnu i neinvazivnu dijagnostičku metodu koja daje precizan uvid u stanje tkiva štitne žlezde.
Pomoću ultrazvučne metode mogu se dijagnostikovati sve promene u veličini i strukturi štitne žlezde. Color doppler pruža kompletan izveštaj o stanju prokrvljenosti tkiva.
Ukoliko se otkriju promene na žlezdi, pacijent se upućuje na pregled kod endokrinologa radi dalje dijagnostike kao što su laboratorijske analize hormona štitne žlezde, scintigrafija,…moroznih) i cističnih promena u dojci.

Oligoscan test

OligoScan može da u ranoj fazi prepozna bolesti koje su uzrokovane trovanjem teškim metalima, poremećajem balansa minerala i antioksidanasa u telu.

Nutrigenski  pregled

Podrazumeva jedinstven i individualan koncept ishrane i fizičke aktivnosti, prema rezultatu ispitivanja DNK.

Odgovor na pitanja koliko će nam biti jak imuni sistem, da li ćemo imati višak, ili manjak kilograma, kao i koliko smo skloni teškim oboljenjima leži u genima koje smo nasledili od roditelja. Razvoj nauke je jasno pokazao uključenost ishrane u veliki broj bolesti i poremećaja kao što su upalna stanja, kardiovaskularna oboljenja, dijabetes tip 2, karcinom kolona…

U mutacijama gena leži odgovor na to zašto neko lakše ostvaruje željenu telesnu težinu, a neko mnogo teže (bilo da je veća ili manja od normalne). Postojanje mutacije na nekom od gena odgovornih za metabolizam, dovešće do nastanka slabije reakcije organizma na režim ishrane i/ili fizičku aktivnost.Tako da, nutrigenetika je pojam koji opisuje uticaj naslednih osobina na odgovor organizma na specifični prehrambeni režim – što znači da rezultat koji dobijemo genetskim analizama možemo da iskoristimo da poboljšamo zdravstveno stanje i kreiramo jelovnik koji odgovara vašem dnk.

 • Uzimanje uzorka DNK je brzo i bezbolno. Uzorak se uzima brisom iz bukalne sluznice (usne duplje). Rezultat se dobija od 7-10 dana.

Anesa neinvazivna laboratorija

 • predstavlja najsavremeniju NASA tehnologiju koja sve češće nalazi primenu u kliničko – bolničkim centrima širom sveta gde se koristi kao rutinska biohemijska, metaboličko – hemodinamska analiza krvi. Anesa aparat je dizajniran od strane ukrainskog doktora medicinskih nauka Anatolija Malykhina. Svom naucnom radu A. Malykhin posvetio se od 1992 godine pokušavajući da nađe vezu između temerature tela na “biološki„ aktivnim tačkama i promenama u biohemijskim parametrima krvi. Rezultat njegovog istraživanja urodio je plodom 2000 godine, kada je dizajniran softver USPIH, koji pored biohemijskih analiza određuje i hemodinamske i metaboličke parametre. Nakon toga, aparat je ubrzo sertifikovan u Evropi, Rusiji i Kini.

TMG (tenzimiografija) dijagnostika ima primenu u sportu i medicini

U sportu se upotrebljava za optimizaciju treninga. Skriningom mišića koji su najvažniji za određeni sport utvrđuje se na kom mišiću,ili grupi mišića treba dodatno raditi (vežbe aktivacije,snage ili relaksacije) kako bi se učinak doveo na najviši nivo. Rezultati dobijeni TMG dijagnostikom se mogu upotrebiti za prevenciju povreda,kao i za procenu trenutne fizičke spremnosti i maksimalnih performansi pojedinca.

Budite i Vi jedan od zadovoljnih korisnika Programa hrono ishrane dr Gifing, unapredite zdravstveno stanje i dođite do svoje idealne telesne težine-zakažite pregled u dr Gifing centru.

 


Vrste plaćanja

Kartice Čekovi Putem administrativne zabrane / rate