Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
AKADEMIJA 28

AKADEMIJA 28

Pozorišta Beograd

Korisne informacije


AKADEMIJA 28 osnovana je 1991. godine u okviru poslovnog sistema „Đuro Salaj“ AD, kao zaseban programski segment orijentisan ka umetnosti i kulturi. Negujući različite oblike umetničkih delatnosti, u Akademiji 28 danas koegzistira nekoliko zasebnih programskih celina u okviru kojih se plasiraju filmski, pozorišni, muzički i likovni sadržaji.

Zbog svega pomenutog AKADEMIJA 28 zauzima važno mesto na gradskoj kulturnoj mapi, visoko se pozicionirajući u turističkoj ponudi Beograda, trudeći se da bogatstvom svojih sadržaja izađe u susret različitim ukusima i starosnim dobima publike, kao i potrebama stvaralaca i izvođača.

FILMSKI PROGRAM:
Bioskop Akademije 28 smešten je u Sinema kafeu, jedinstvenoj bioskopskoj sali u Beogradu, u kojoj publika može da uživa u aktuelnim filmskim hitovima u intimnom ambijentu kafea; u udobnim foteljama i sa pićem na stolu.

POZORIŠNI PROGRAM:
Tokom pozorišne sezone, od septembra do juna meseca svake godine, na Sceni AKADEMIJE 28, u Nemanjinoj 28, u Velikoj sali od 380 mesta, održavaju se večernje pozorišne predstave, a od oktobra 2016. godine, svakog vikenda, i pozorišne predstave za decu Teatra 78. Repertoar večernje scene žanrovski je zasnovan prvenstveno na komediji, obilujući popularnim naslovima i aktulenim glumačkim imenima. Dečije pozorišne predstave interaktivnog su sadržaja i edukativnog karaktera, a prepoznatljive su po bogatoj scenografiji i raskošnim kostimima.

Rođendaonica Akademije 28 predstavlja izuzetno zanimljiv i inovativan koncept proslave rođendana za decu i odrasle, uz film po izboru ili pozorišnu predstavu sa redovnog repertoara.

MUZIČKI PROGRAM:
Klub Akademije 28, zahvaljujući jedinstvenom ambijentu, privlači brojne posetioce koji tokom dana uživaju u udobnosti kafea i njegovoj raznovrsnoj ponudi pića i hrane. Dani vikenda rezervisani su za kvalitetne klupske koncerte pa je Klub Akademije 28, tokom godina, postao prepoznatnjiv kao mesto okupljanja ljubitelja džeza, fanka, bluza, roka i ostalih muzičkih žanrova. U Klubu se često organizuju koncertne promocije različitih muzičkih sastava, a najznačajniji događaj u koncertnom programu Kluba jeste jedinstveni festival džeza, „Rođendan džeza” – manifestacija koja se u Akademiji 28 organizuje od 2006. godine.

LIKOVNI PROGRAM:
Galerija Akademije 28, izložbeni prostor u sastavu Kluba Akademije 28, mesto je na kome se organizuju samostalne i grupne izložbe članova Likovnog kluba „Đuro Salaj”; jednog od najstarijih i najtrofejnijih likovnih klubova stvaralaca amatera na prostorima bivše Jugoslavije. Književni amateri okupljaju se na organizovanim književnim večerima i sastancima u okviru Književnog kluba „Crnjanski“.

DOBRODOŠLI U AKADEMIJU 28!

Foto

AKADEMIJA 28 Pozorišta Beograd