Zatvori
DEČIJA KUĆA BUBAMARICA Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd translate.Član 10 godina

DEČIJA KUĆA BUBAMARICA

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd
  • Adresa: Trajka Rajkovića 4, Bežanijska kosa // Trajka Rajkovića 5, Bežanijska kosa // Živka Petrovića 43, Zemun // Matice Srpske 3a, Mirijevo // Velemajstora Bore Kostića 34, Bežanijska kosa
  • Telefon: 060/530-1589
  • E-mail: vrtic@bubamarica.rs
  • Website: www.bubamarica.rs
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Dodatne Lokacije

» Dete je svoj vlastiti graditelj «

Boravak u Bubamarici podrazumeva kompletnu brigu i negu o deci. Akcenat se stavlja na razvoj individualnih dečijih potencijala kroz učenje i igru. Stvaralaštvo i kreativno izražavanje odražavaju se kroz aktivnosti crtanja, vajanja, pozorišne i lutkarske predstave i mnoge druge aktivnosti. U radu se koristimo pre svega prirodnim materijalima poput peska, vode, zemlje i tome slično.
Vaspitno obrazovni rad organizovan je u male grupe koje nisu homogene po uzrastu jer smatramo da deca najbolje uče jedna od drugih i kada postoji mogućnost da stariji pomognu mlađima i obrnuto. Naš obrazovni program se prevashodno zasniva na učenju kroz igru, koja je dovoljno podsticajna i fleksibilna da dozvoli individualni razvoj deteta, i dovoljno sadržajna da podstakne kognitivni razvoj i samodisciplinu.
Program Bubamarice podeljen je po nedeljnim temama i mesečnim celinama. Svakog dana organizuje se mešavina fizičkih aktivnosti, igre i učenja kroz zabavu. Vodeći se time da je svako dete individua za sebe, posebno smo posvećeni individualnom radu sa decom.

::Celodnevni boravak::
U dečijoj kući "Bubamarica" nudimo mogućnost celodnevnog boravka dece uzrasta od 1 do 7 godina. Vreme koje deca provode u ovom tipu boravka je od 6 do 10 sati. Za to vreme deca imaju dva obroka i dve užine. Deca su uključena u celokupni vaspitno-obrazovni rad ustanove.

::Kreativne radionice::
Za našu decu "Bubamarica" organizuje mnoštvo kreativnih radionica. Deca imaju mogućnost da u skladu sa svojim interesovanjima i sposobnostima biraju i kreiraju različite vrste radionica. Mi smo predvideli neke od njih kao što su likovna, dramska, psihološka, muzička, sportska, bubamaricin bonton, svet oko nas, tradicionalne dečje igre, a ostavili smo i prostora našim mališanima da realizuju svoje ideje.

::Škola engleskog jezika::
Za našu decu predvideli smo mogućnost pohađanja časova engleskog jezika. Način učenja je prilagođen deci različitog uzrasta. Časove drži diplomirani filolog koji ima iskustvo u radu sa decom.

::Školica sporta::
Tri puta nedeljno u našem vrtiću dešavaju se sportske aktivnosti. Kroz sportske igrice deca se uče samodisciplini, odgovornostima, timskom radu i razvijaju sportski duh.

::Školica karatea::
Tri puta u toku nedelje deca pohađaju časove karatea. Karate trening svojim sadržajima koji se kreću od dečje igre primerene uzrastu, pa do kompleksnih specifičnih pokreta će dovesti do razvoja svesne samodiscipline, komunikativnosti i kreativnosti dece. Osnovi cilj karatea je da dete kroz vežbanje postane zdrava, fizički spretna, psihološki sigurna, istrajna, uporna i snazna licnost. Časove drži nosilac crnog pojasa drugi dan.

::Logopedske radionice::
U okviru vrtića imamo i logopedske radionice sa decom koje podstiču pravilan razvoj govora, razvoj grafo-motorike i praćenje i usmeravanje pravilnog govorno-jezičkog razvoja.