Zatvori
Dell laptopovi – prave mašine za svaki posao

011info preporučuje

Dell laptopovi – prave mašine za svaki posao

„Bez alata nema ni zanata“ kaže stara poslovica. U današnje vreme jedan od neophodnih alata svakako je laptop, računar koji vam obezbeđuje snagu i moblinost ma kojim poslom da se bavite. To znači da je izbor prave mašine za vaše potrebe postao važniji nego li ikada.

Srećom, kompanija Dell rešila je svaku nedoumicu oko toga koji laptop će ispuniti sva vaša očekivanja. Ovaj brend kreirao je nekoliko modela prenosivih računara koji spremno i efikasno dočekuju svaki izazov koji pred njih stavite pružajući vam sve pogodnosti u radu.

Dell Latitude 3510 - uživajte u HD jasnoći

Dell 3510 poseduje veliki WVA ekran dijagonale 15.6 inča koji prikazuje dinamične boje čineći da zaista uživate dok gledate svoje omiljene serije, filmove, fotografije sa odmora ili bilo šta drugo što poželite. Rezolucija od 1.920 x 1.080 piksela obezbeđuje da svi detalji izgledaju sjajno, a tekst bude oštar i lak za čitanje, čak i u uslovima slabe osvetljenosti.

Uz Anti glare tehnologiju koja smanjuje refleksiju sa ekrana, Dell 3510 čini rad na računaru prijatnijim za oči, smanjuje zamor i obezbeđuje da jasno vidite prikaz čak i ukoliko radite napolju po sunčanom danu.

Ovu mašinu pokreće 2 jezgarni Intel® Core™ i3 -i3-10110U procesor koji obezbeđuje značajno bolje performanse od tradicionalnih jednojezgarnih (single core) procesora. Drugim rečima dobijate brže vreme učitavanja programa, lako obavljanje više poslova u isto vreme i neograničenu realizaciju najzahtevnijih zadataka. Drugim rečima Dual Core procesor je veoma pogodan vas ukoliko ste skloni multitaskingu i uvek imate otvoreno nekoliko različitih programa.

Uz radni takt od 2.1 GHz (4.1 GHz) možete računati na to da će ovaj laptop isporučiti upravo ono što vam je potrebno, a za udobnost u radu je obezbeđena DDR4 RAM memorija kapaciteta 4GB.

Dell 3510 je idealan i za čuvanje svih fotografija, omiljenih filmova, TV serija i muzike zahvaljujući brzoj SSD memoriji od 128 GB koja dodatno ubrzava rad računara.

Uz sve ovo Intel® UHD Graphics grafički sistem će se pobrinuti da vam Dell 3510 pruži impresivne vizuelne efekte, a uz ugrađene zvučnike i izvanredne audio performanse dobijate skoro pa studijski kvalitet zvuka.

Na Dell 3510 možete lako povezati svoj pametni telefon, miš, eksternu tastaturu i sve druge dodatke budući da ovaj laptop dolazi sa čak 4 USB priključka.

Ukoliko preferirate bežično povezivanje, Dell 3510 poseduje Bluetooth tehnologiju koju možete koristiti kako za prenos podataka između dva uređaja, tako i za povezivanje perifernih komponenti.

Naravno, za to da neometano koristite svoj računar i ne razmišljate o tome gde je utičnica brinu se energetski efikasne komponente koje čine Dell 3510, kao i dugotrajna litijum-jonska baterija. Drugim rečima, možete satima pouzdano raditi bez bojazni da će baterija „iscureti“.

Dell Latitude 5520 – za malo zahtevnije korisnike

Dell Latitude 5520 namenjen je malo zahtevnijim korisnicima kojima, pored fantastičnog WVA ekrana od 15.6 inča u HD rezoluciji donosi 4 jezgarni Intel® Core™ i5 -i5-10310U procesor i isporučuje munjevite performanse.

Ovaj Quad Core procesor obezbeđuje da se svi programi gotovo odmah otvaraju i rade bez ikakvog „seckanja“ čak i kada otvorite više njih u isto vreme.

Uz radni takt od 1.7 GHz (4.4 GHz) možete računati na to da će ovaj laptop isporučiti upravo ono što vam je potrebno. Za udobnost u radu je obezbeđena DDR4 RAM memorija kapaciteta 8GB što znači da bez problema možete otvoriti i do 20 tabova u pretraživaču.

Naravno i ovde su prisutni Intel® UHD Graphics grafički sistem, Bluetooth konektivnost, fantastični zvučnici koji daju sjajan zvuk, kao i 4 USB priključka.

Uz to, Dell Latitude 5520 vam pruža poboljšane performanse bežičnog signala odnosno jaču WiFi konekciju i IEEE 802.11ax bežične standarde tako da možete biti povezani i u pokretu.

Dell Latitude 7520 – Turbo režim rada 

Dell Latitude 7000 serija sa ekranom od 15,6 inča je redizajnirana da bude manja i pametnija nego ikad. Ovi laptop računari dostupni su u dve verzije – oni napravljeni od premium karbonskih vlakana ili vrhunskog aluminijuma.

Ova serija Dell računara startuje odmah prilikom otvaranja laptopa, a potom je potrebno samo se prijaviti putem EkpressSign in-a.

Moćni Ivy Bridge hardver karakteriše poslednja generacija Intel procesora namenjenih mejnstrim platformi i potpuno istih karakteristika kao kod modela Latitude 5520.

Maksimalno povećajte produktivnost pomoću dostupnog 4K ili FHD ekrana sa rešenjem ComfortView Plus sa slabim plavim svetlom, novom tastaturom i dodirnom tablom.

Video pozivi najvišeg nivoa sa FHD kamerom, vrhunskim zvučnicima i mikrofonima i inteligentnim zvukom. Neka vaš posao bude privatan uz opcije zatvarača kamere i opcija SafeScreen.

Kod ovih modela laptopova Dell koristi Intel Core i7 3612QM procesor, koji donosi više zanimljivih karakteristika, ne računajući veoma, veoma dobre performanse. Radi se o četvorojezgarnom procesoru, koji prilikom manje zahtevnih zadataka radi na 2,1 GHz. Međutim, kada je to potrebno aktivira se Turbo režim rada takt mu se značajno uvećava i dostiže do 3,1 GHz.

Ivy Bridge procesor kod ovih modela je izrađen korišćenjem 22-nanometarskog proizvodnog procesa. Raspolaže sa 6 MB keš memorije, podržava Hyperthreading (dakle, osam threadova simultano), i ima TDP od impresivnih 35 W. To znači da isporučuje veliku snagu uz korišćenje male količine energije.

Procesor poseduje integrisano Intel HD 4000 grafičko jezgro, te DDR3-1600 memoriju. Takođe, integrisana grafika je podešena da radi 650 MHz sve dok vam ne zatreba Turbo režim, kada može ubrzati svoj rad na 1100 MHz.

 

Dell Latitude 9510 – Idealan za rad od kuće 

Za ovu godinu Dell je najavio još jednu novu liniju laptopova - Latitude 9000 seriju koja je namenjena osobama koje uče u svom domu ili rade od kuće i žele veći osećaj sigurnosti.

Naime, Latitude 9510 serija donosi funkciju pod nazivom SafeShutter. U pitanju je prvi industrijski poklopac koji zatvara veb kameru i može da se otvara ili zatvara samostalno, u zavisnosti od toga da li su aktivirane aplikacije za video konferencije.

Pored ovoga, novi modeli laptopova imaju i nadogradnju procesora, pa su tako sada tu Intel Core vPro CPU-ovi 11. generacije. Tu su i poboljšani zvučnici i kamera koja poseduje automatsku korekciju svetla i pozadinskog zamućenja.

Takođe, nova Latitude serija laptopova je dostupna u preklopnoj ili 2-u-1 konfiguraciji koja ima 5G ili 4G LTE i eSIM opcije.

 

 

https://www.dell.com/

https://www.informatika.com/partneri/