Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN

TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN

Restorani Beograd

Korisne informacije


Smeštena u mirnom delu Zemuna, kafana „Piatakia“ je mnogo više od običnog restorana. Možete se okupiti oko našeg stola i probati naš zaštitni znak, „tanjiriće“ ili prosto uživati u dobroj kafi u opuštenoj atmosferi grčkog ostrva koje odaberete. 

Naziv kafane inspirisano je karakterističnim grčkim jelima koja služimo, to jest „tanjirićima“, konceptom koji nam dolazi pravo iz samog srca te zemlje. Naši ostali specijaliteti takođe dolaze iz svih delova Grčke. Naša jedinstvena i zdrava jela kao i pažnja koju posvećujemo odličnoj usluzi zadovoljiće i vaše apetite i vaše oči. Možete da odaberete neki od naših tradicionalnih „tanjirića“, hladnih umaka koji se obično kombinuju sa ukusnim toplim predjelima. Neki od naših najpoznatijih grčkih „tanjirića“ sa hladnim umakom su TZATZIKI, FAVA, MELITZANOSALATA ili TIROKAFTERI koji se obično služe u kombinaciji sa toplim predjelima kao što su FETA SAGANAKI, BUJURDI, KOLOKITOKEFTEDES ili DOMLJENA RIBA. Pored toga razne vrste jela od ribe su pažljivo odabrana i pripremljena za svakog ko želi da uživa u aromama grčkog mora. Za ljubitelje mesa nudimo veliki izbor jela od roštiljskih kao što su PAIDAKIA, GYROS, SUVLAKIA pa do onih delikatnijih kao što su SOFRITO, KOKINISTO ili LEMO KRASATO. U svakom slučaju ponuda naših delikatesa je prevelika da bismo ih ovde sve nabrojali, zato vas pozivamo da dođete i sami otkrijete razne ukuse Grčke. Pritom nemojte zaboraviti i našu veliku ponudu dezerta – čokoladni fondant, mahalepi, baklave, kadaif...

* Naš program i specijalne ponude možete pogledati:

HAPPY HOURS MENU
STANDARDNI MENI
KARTA PIĆA

Nadamo se da će vam naši “tanjirići” u kombinaciji sa živom grčkom muzikom i odličnom uslugom dati priliku da uživate u Grčkoj a da ne napustite srce Beograda.

 

Foto

TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN Restorani Beograd
TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN Restorani Beograd
TAVERNA PIATAKIA GRČKI NACIONALNI RESTORAN Restorani Beograd