Kako javljaju iz JКP „Parking servis”  od ponedeljka, 3. avgusta, uvodi se novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja – eParking.

Umesto dosadašnje papirne dnevne karte koju su kontrolori ostavljali na šoferšajbnama automobila, za vozače koji su prekoračili dozvoljeno vremensko ograničenje ili nisu platili parking, uvodi se elektronska dnevna parking karta (eDPK).

O tome da li su dobili “kaznu za parkiranje”, vozači će moći istog trenutka da se infromišu na sajtu “Parking servisa” na adresi www.parking-servis.co.rs, te da elektronskim putem izvrše plaćanje duga. Pored toga, za sada na snazi ostaje i dosadašnja praksa izdavanja uplatnica za naknadnu uplatu dnevnih parking karata, ali će umesto na ostavljanja na šoferšajbni automobila ove doplatne karte biti poslate na kućnu adresu vlasnika automobila. Кao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. 

Što se tiče plaćanja parkinga, kao i do sada, parking će moći da se plati slanjem SMS poruke, kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije “Parking servisa” čije će preuzimanje biti omogućeno u prvoj nedelji avgusta.