Kvarovi na vodovodnoj mreži

Do 15h:

 • Stari grad: Cara Dušana 67, Đorđa Jovanovića 13
 • Savski venac: Sanje Živanovića 34-36
 • Vračar: Kursulina bb
 • Palilula: Milice Janković 14 – Karaburma, 8. Sutjeska 30 – Krnjača
 • Zvezdara: Milana Rakića 49, Bosanska 5 – Mali Mokri Lug
 • Voždovac: Radomira Markovića 18 – Jajinci, Jabuka 2 – Kumodraž, Veliše Lekovića 8 – Selo Rakovica
 • Čukarica: Čukarička 35, Zmajevačka 37 – Žarkovo, Teslina 49 – Umka
 • Rakovica: Slavoljuba Vuksanovića 10 – Miljakovac
 • Novi Beograd: Dimitrija Georgijevića-Starika 108 – Bežanijska kosa
 • Zemun: Branka Pešića 28, 25. Grmovac nova 19 – Ugrinovci
 • Grocka: Maršala Tita 226 – Leštane
 • Barajevo: Karađorđeva 30 – Vranić
 • Surčin: Steve Jovanovića 16 – Dobanovci

Informacije o funkcionisanju javnog gradskog prevoza za vreme epidemije koronavirusa (Covid-19) (od 08.05.2020)

Obavezno nošenje zaštitne maske i rukavica!

Držite se na udaljenosti od ostalih putnika uvek kada je to moguće!

Planirano je da se javni gradski prevoz postepeno uspostavlja od 08.05.2020. U prvoj fazi postojaće obaveze i ograničenja kada je u pitanju korišćenje prevoza:

 • Linije javnog gradskog prevoza mogu da koriste putnici sa personalizovanim kartama za zaposlene (A1) i putnici sa radnim nalogom uz dnevnu kartu za 1, 3 ili 5 dana. Napomena: Radni nalog je obavezan za sve putnike za vreme zabrane kretanja.
 • Obavezno je korišćenje zaštitne maske za sve putnike, kako u vozilima, tako i na stanicama. Takođe, obavezno je korišćenje i rukavica prilikom ulaska u vozilo.
 • Kada čekate vozilo javnog prevoza na stanicama, molimo Vas da uvek kada je to moguće se držite na dovoljnoj udaljenosti od ostalih putnika.
 • Prodaja karata kod vozača neće biti moguća. Putnici mogu da dopune/kupe svoje karte na prodajnim mestima van vozila.
 • Ulaz putnika dozvoljen je samo na prednjim vratima, dok je izlaz putnika dozvoljen na vratima obeleženim za izlaz.
 • U vozilu je dozvoljen ograničen broj putnika (u zavisnosti od tipa vozila).
 • Nije dozvoljeno korišćenje svih sedišta u vozilu kako bi se održavala distanca između putnika.
 • Stajanje u vozilu treba da bude uz najveću moguću distancu od ostalih putnika.

Omogućavanje korišćenja javnog gradskog prevoza za ostale kategorije putnika vršiće se po fazama u narednom periodu, odnosno u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Sistemi javnog prevoza smatraju se okruženjem visokog rizika i zato je neophodno pridržavati se svih donetih mera i uputstava.

Sve informacije o kretanju epidemije u Republici Srbiji možete pogledati na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja, covid19.rs.

Izdavanje karata za zaposlene

Personalizovane kartice od 05.05.2020. mogu se izvaditi na otvorenim prodajnim mestima “BusPlus”-a:

 • “Tempo” Bačvanska 21
 • “Tempo” Obrenovački drum broj 3
 • “Tempo” Autoput za Zagreb 35

Radno vreme mesta za izdavanje karata je radnim danima od 09h do 16h.

Preporuka je da Vam poslodavac izvadi karticu kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

Napomena: Zbog trenutne epidemiološke situacije zbog koronavirusa (Covid-19) mogu se izvaditi samo personalizovane kartice za zaposlene (A1).

Napomena: Važnost postojećih personalizovanih kartica za zaposlene automatski se prdužava do prekida vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa (Covid-19).

Saopštenje nadležnog Sekretarijata:

Na osnovu instrukcije koju je usvojio Republički krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i preporuka za primenu mera prilikom rada javnog prevoza u Beogradu u periodu trajanja pandemije, javni prevoz će se organizovati fazno u skladu sa epidemiološkom situacijom, izjavio je danas sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Prva faza, koja počinje 8. maja, omogućava korišćenje javnog prevoza samo zaposlenim licima koja pravilno nose ličnu zaštitnu opremu – masku i rukavice.

Ulazak putnika u vozilo biće moguć samo na prednjim vratima, dok će izlazak putnika biti na vratima obeleženim za izlaz. Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena u svakom vozilu što će biti i maksimalni dozvoljeni broj putnika u vozilu.

Redar prevoznika, odnosno lice opredeljeno od strane prevoznika u vozilu kontrolisaće da li putnici ulaze pravilno noseći ličnu zaštitnu opremu i vršiće proveru validacija kartica za zaposlene što će ujedno biti i dokaz da je reč o zaposlenim licima.

Zaposleni svoj status dokazuju sa personalizovanom A1 “BusPlus” karticom sa uplaćenom pretplatnom kartom za tekući mesec za odgovarajući broj zona, i u tom slučaju ne moraju kod sebe da imaju overen radni nalog. Putnici koji se opredele za jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, koje će takođe biti omogućene, obavezni su da prilikom ulaska u vozilo uz validaciju karte pokažu i radni nalog za tekući dan izdat od strane poslodavca. Dopuna mesečne karte kao i kupovina jednodnevne, trodnevne i petodnevne karte biće omogućena na kioscima širom Beograda, na oko 2.000 prodajnih mesta.

Kako bi se obezbedilo sprečavanje širenja virusa COVID-19 i sprovodile preporuke nadležnih organa, u slučaju da se putnici ne pridržavaju propisanih mera, kao i u slučaju da u vozilu nema mesta za nove putnike (ako su sva obeležena mesta popunjena), vozačima je dozvoljeno da u vozilo ne prime putnika. Takođe da u slučaju potrebe i zaustave vozilo i obaveste nadležni operativni-kontrolni centar, koji će odmah pozvati komunalnu miliciju ili policiju radi intervencije.

Ako putnici primete da je u vozilu veći broj putnika od dozvoljenog, ili da se neki putnici ne pridržavaju preventivnih mera (ne nose zaštitnu masku), imaće mogućnost da takve slučajeve prijave telefonom na BEOKOM servis (tel: 0800 110 011), pri čemu je potrebno da prijave broj linije na kojoj se voze, ID broj vozila (garažni broj vozila) , vreme i mesto uočene nepravilnosti, kako bi bile preduzete adekvatne mere. Napominjemo i da su prevoznici u obavezi da prilikom javnog linijskog prevoza putnika postupaju po svim preporukama zdravstvenog sektora poštujući i odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Bitno je još jednom ponoviti da će građani u periodu prve faze uvođenja javnog linijskog prevoza putnika, na kioscima u Beogradu moći da dopune samo mesečne karte za zaposlena lica ili da kupe jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu. Sve ostale vrste karata i dopune karata za javni prevoz neće moći da se kupe dok je korišćenje javnog prevoza omogućeno samo zaposlenima.

Spisak gradskih koridorskih linija i red vožnje

Dopuna (03.04.2020): Budući da su se zaposleni iz DZ Lazarevac koji žive na teritoriji centralnih gradskih opština organizovali na drugi način, prestala je potreba za linijom LA7 (DZ Lazarevac – Zeleni venac), tako da je ista ukinuta od 02.04.2020.

Dopuna (03.04.2020): Sekretarijat za javni prevoz u saradnji sa JKP GSP ”Beograd” je uveo 2 dodatne gradske koridorske linije za prevoz medicinskih radnika i drugih zaposlenih koji imaju potvrdu o radnom angažovanju u vreme vanrednog stanja: Linija L34 (Admirala Geprata – Surčin – Petrovčić), kao dopuna postojeće linije L32 (Admirala Geprata – Surčin – Progar) – linija počinje sa radom od 03.04.2020. od poslepodnevnih polazaka; Linija L19 (Konjarnik – Kaluđerica) kao dopuna postojeće linije L29 (Trg Slavija – Begaljica) – linija počinje sa radom 06.04.2020. 

Dopuna (29.03.2020): Sekretarijat za javni prevoz u saradnji sa SP Lasta je uveo 2 dodatne prigradske koridorske linije za prevoz zaposlenih koji rade u DZ Barajevo i DZ Lazarevac, a žive u centralnim gradskim opštinama. Linije će saobraćati sa Zelenog venca, preko Sajma i Žarkova, Ibarskom magistralom do Domova zdravlja u Barajevu odnosno Lazarevcu. Prevoz na novim linijama počinje od nedelje 29.03.2020. 

L1 - Karaburma 2 - Pančevački most - Zeleni venac - GO Novi Beograd - KBC Zemun - Studentski grad - KBC Bežanijska kosa

L2 - Konjarnik - Šumice - Dušanovac pošta - Autokomanda - Mostar - Sava centar - GO Novi Beograd - Zemun pošta - Zemun /Gornji grad/ - Koka kola - Zemun polje /trasa 704/

L3 - Zemun /Bačka/ - Rade Končar DZ - Prilaz - GO Novi Beograd - Beogradska Arena - Sava centar - Mostar - Franš - Trg oslobođenja - Vitanovačka - Darvinova - Naselje Braće Jerković - Medaković 3

L4 - Karaburma 2 - Pančevački most - Cvijićeva - Glavna pošta - Mostar - Sajam - OŠ Josif Pančić - Vidikovac

L5 - Karaburma 2 - Kumodraž MZ

L6 - Dorćol - Braće Jerković

L7 - Trg Republike - Mirijevo 3 - Mirijevo 4

L8 - Studentski trg - Medaković 3

L9 - Slavija - Konjarnik

L10 - Pančevački most - Kumodraž

L11 - Pančevački kost - Kneževac

L12 - Banjica 2 - Zvezdara /Čingrijina

L13 - Zemun /Novi grad/ - Blok 44

L14 - Slavija - Resnik

L15 - Ustanička - Banovo brdo

L16 - Mirijevo /trasa 46/ - Zvezdara - Stari Železnik

L17 - Zeleni venac - Petlovo brdo

L18 - Zvezdara 2 - Marka Čelebonovića - Bežanijska kosa /trasa 75/ - okretnica 75

L20 - Blok 45 - Novi Beograd - Zemun - Batajnica centar - Nova Pazova

L21 - Banjica 2 - Zemun /Novi grad

L22 - Banovo brdo - Borča

L23 - Zemun /Kej oslobođenja/ - Novi Železnik

L24 - Vidikovac - Novi Beograd /N. M. Marić

L25 - Borča - Trg Republike - Novi Beograd

L26 - Omladinski stadion - Padinska skela

L27 - Omladinski stadion - Pančevo /hotel Tamiš

L28 - Vukov spomenik - Omladinski stadion - Veliko selo

L29 - Slavija - Vukov spomenik - Ustanička - Begaljica

L30 - Slavija - Bulevar oslobođenja /trasa 402/ - Ripanj - Glumčevo brdo

L31 - Admirala Geprata - Sremčica - Ibarska magistrala - Velika Moštanica

L32 - Admirala Geprata - Surčin - Progar /trasa 605

L33 - Busije - Ugrinovci - Dobanovci /okretnica 611/ - Novi Beograd Paviljoni

Sve linije javnog prevoza privremeno su ukinute zbog epidemije koronavirusa (Covid-19)

Ukinute su sve linije javnog prevoza (celodnevno) na teritoriji Grada Beograda i Niša od 21.03.2020. zbog epidemije koronavirusa (Covid-19). Dati režim ostaje na snazi do daljnjeg.

Svi polasci su ukinuti na gradskim (autobuske, tramvajske, trolejbuske, elektro-bus, minibus linije), prigradskim, lokalnim, linijama gradske železnice “BG voz” kao i noćnim (N) linijama.

Dodatne informacije: Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Raspored terenskih ekipa Instituta za transfuziju krvi Srbije

Zbog izmenjenih okolnosti uzrokovanim epidemijom virusa Covid-19, raspored terenskih jedinica Instituta za transfuziju krvi Srbije usklađivaće se na dnevnom nivou. Sve informacije o važećem rasporedu terenskih jedinica Intituta možete potražiti na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije: www.nbti.org.rs  i na brojeve telefona: 011 3812 708 i 011 3812 712

Pored toga, krv možete dati u prostorijama Instituta u Svetog Save 39, svakog radnog dana od 7 do 15 časova. 

I u ovim teškim vremenima pokažimo solidarnost i pomozimo onima kojima je krv najpotrebnija. Život mora da se nastavi dalje, bebe se rađaju, ljudi oboljevaju i dešavaju se nesreće.
Zbog toga je važno da prikupimo bar minimalne količine krvi i tokom vanredne situacije.
Hvala!

Telefoni za informacije o korona virusu i za prijavu za testiranje

Dežurni telefoni Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd za informacije o korona virusu su sledeći:

 • od 8 do 17h – 011 2078 673, 011 2078 677
 • od 17 do 22h – 064 850 3057

Ukoliko sumnjate da ste zaraženi ovim virusom ili želite da se informišete o korona virusu, možete zvati i neke od sledećih brojeva:

 • broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja 19 819
 • Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ 011/2684 566
 • Telefon za pomoć starijim licima 19 920

Ukoliko želite da postanete volonter, možete se elektronski prijaviti na sajtu: www.budivolonter.gov.rs