Planirana isključenja električne energije

U petak, 07. 10. 2022. godine, bez struje će biti delovi opština Stari grad, Vračar, Zvezdara, Palilula, Čukarica, Rakovica, Zemun, Obrenovac i Mladenovac. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

Radovi na vodovodnoj mreži

U petak, 07. 10. 2022. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži. 

Izmene u radu javnog prevoza 

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra

Tokom izvođenja radova na tramvajskoj kontaktnoj mreži u ulici Bulevar kralja Аleksandra, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Beogradska do zone raskrsnice sa ulicom Ruzveltova doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u 3 faze i to:

Faza 1 – Radovi se izvode u periodu od 01.10. u 0:30 časa do 03.10.2022. u 3:00 časa;

Faza 2 – Radovi se izvode u periodu od 15.10. u 0:30 časa do 17.10.2022. u 3:30 časa;

Faza 3 – Radovi se izvode u periodu od 22.10. u 0:30 časa do 24.10.2022. u 3:30 časa.

Tokom izvođenja radova u sve tri faze, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • linije br. 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju;
 • linija br. 5 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion;
 • linija br. 7 saobraća na relaciji Tašmajdan – Blok 45;
 • linija br. 10 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica, preko Savskog trga;
 • linija br. 12 saobraća na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo;
 • linije br. 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama;
 • uspostavlja se privremena autobuska linija br. 7А na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Аleksandra – Ustanička. Vozila sa ove linije će koristiti postojeća, kao i tramvajska stajališta u Bulevaru kralja Аleksandra na delu od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace.

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru Despota Stefana

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Bulevar despota Stefana (Stari grad),  na delu od ulice Skadarska do ulice Cetinjske kao i popločavanju trotoara u visini okretnice „Trg republike“u periodu od 01.10. do 20.10.2022. godine, doći će do promena u radu linija javnog  prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice i trotoara Bulevara despota Stefana na delu od zone raskrsnice sa ulicom Francuska do zone raskrsnice sa ulicom Braće Jugovića, zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Francuska, Trg Repbulike, Makedonska, Dečanska i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije br. 27 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Mirijevo 3;
 • vozila sa linija br. 32E i 43 će i dalje saobraćati na skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)“;
 • vozila sa noćnih linija br. 27N i 32N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga ka Mirijevu i Višnjici ulicama Vase Čarapića, Makedonska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok u suprotnom smeru redovnom trasom ulicom Makedonska preko Trg republike do Studentskog trga;
 • vozila sa noćne linije br. 101N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga do Padinske skele ulicama Vase Čarapića, Makedonska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana,  Džordža Vašingtona, Francuska, Trg Repbulike, Vase Čarapića, Studentski trg;
 • noćne linije br. 15N, 56N, 202N, 301N, 511N, 704N i 706N će saobraćati kao i u prethodnom privremenom režimu;
 • vozila sa linije E2 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Petlovo brdo ulicama Vase Čarapića, Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru Nikole Tesle

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Bulevar Nikole Tesle u Beogradu doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama:

FАZА 1 – zatvaranje desne kolovozne trake gledano u smeru ka Zemunu, na delu od ulice Ušće do prvog prilaza Palati „Srbija“  u periodu od 03.10. do 08.10.2022. godine. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu, dok će se vozila sa linije br. 60L u smeru ka Toplani kretati redovnom trasom, a u smeru ka Zelenom vencu trasom linije br. 60, odnosno iz ulice Sajmište će saobraćati ulicama Bulevar Mihaila Pupina i dalje redvnom trasom.

FАZА 2 – zatvaranje desne kolovozne trake gledano u smeru ka Zemunu, na delu od prvog prilaza Palati „Srbija“ do ulice Trešnjinog cveta u periodu od 09.10. do 13.10.2022. godine. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu. Stajalište „Palata Srbija“ – smer ka Zemunu se privremeno izmešta na poziciju oko 70 metara ispred redovne pozicije.

Izmena režima rada linija zbog radova na Petlovom brdu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Milorada Draškovića, na delu između ulica Rasinska i Nićifora Nićiforovića na Petlovom brdu, Rakovica u periodu od 15.09. od 09.00 časova do 05.10.2022. godine, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • linija br. 42 – ulicom Rasinska do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi  neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicom Rasinska od stajališta „XI krajiške divizije“ i dalje redovno prema Trgu Slavija;
 • linije br. 56 i 59 – ulicama XI krajiške divizije, Rasinska, do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi  neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića, dok će u suprotnom smeru od stajališta „Rasinska“ u ulici Milorada Draškovića dalje ulicama Milorada Draškovića, Georgija Ostrogorskog, Oplenačka prema Trgu Slavija i Zelenom vencu;
 • linija br. 501 – ulicama Oplenačka, XI krajiške divizije, Rasinska, do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi  neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića i dalje ulicama Milorada Draškovića, Georgija Ostrogorskog, Oplenačka i dalje redovno prema Starom Kijevu;

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta za linije br. 56, 59 i 501 u ulici XI krajiške divizije:

 • Oplenačka 1 – u ulici XI krajiške divizije, na poziciji drugog EDB stuba, 52 metra posle raskrsnice sa ulicom Oplenačka;
 • Mrakovička -  u ulici XI krajiške divizije, na poziciji EDB stuba koji se nalazi ispred kućnog broja 31, 12 metara ispred postojećeg ležećeg policajca.

pri čemu će stajalište „Rasinska“ u ulici Rasinska biti dolazno stajalište za sve pomenute linije.

Promena režima linije 522 zbog radova u Železniku

Tokom izvođenja radova na izradi opšte kanalizacije u ulici Petra Drapšina, na delu od ulice Janje Mihajlović do ulice Đorđa Radaka, kao i u ulici Đorđa Radaka na delu od ulice Petra Drapšina do ulice Аvalska u Železniku u periodu od 07.09. do 09.12.2022. godine doći će do promene u radu linije br. 522.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija br. 522 će se kretati ulicama Аvalska, Branka Radičevića, Matije Аmbrožića, Čede Zlatanovića i dalje redovno prema terminusu „Novi Železnik“.

Informacija o promeni režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Kružni put Voždovački

Tokom izvođenja radova na na izgradnji distributivne toplovodne mreže u ulici Kružni put Voždovački u Beogradu (Voždovac), u vremenskom periodu od12.07. od 09.00 časova do 18.09.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza:

Faza 2 – Radovi se izdove na kolovozu ulice Kružni put voždovački, na delu od zone rasksrsnice sa ulicom Bulevar Peka Dapčević do zone raskrsnice sa ulicom Braće Jerković. Radovi će se izvoditi u periodu od 21.07. do 10.09.2022.godine Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza br. 25, 25P i 50 i to:

 - vozila sa linije broj 25 i 25P će saobraćati u oba smera ulicama Kumodraška, Darvinova, Bulevar Peka Dapčevića i dalje redovnom trasom;

 - vozila sa linije broj 50 će saobraćati u oba smera ulicama Braće Jerković, Darvinova, Bulevar Peka Dapčevića, Kružni put voždovčki i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi stajalište „Voždovački kružni put“ za liniju br. 50 se privremeno izmešta u ulici Bulevar Peka Dapčevića, oko 50 metara posle pešačkog prelaza gledano u smeru ka Аutokomandi.