Planirana isključenja električne energije

U sredu, 09. 02. 2022. godine, bez struje će biti delovi opština Zvezdara, Palilula, Čukarica, Novi Beograd, Grocka,  Mladenovac i Surčin.

Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

 

Radovi na vodovodnoj mreži 

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Surčin, u sredu 09.02.2022. godine, od 09.00 do 24.00 sata, bez vode će ostati potrošači u Vidovdanskoj ulici.

 

Izmene u radu javnog prevoza

Ponovnom puštanju u rad tramvajskih linija br. 11 i 12 preko Savskog trga

Počev od srede 09.02.2022. godine ponovo se uspostavljaju tramvajske linije br. 11 (Kalemegdan /Donji grad/ - Blok 45) i 12 (Omladinski stadion – Banovo brdo) na svojim redovnim trasama preko Savskog trga i ulice Savska.

Sa završetkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u zoni Savskog trga, stekli su se uslovi za ponovno vraćanje linija br. 11 i 12 na svoje redovne trase. Tramvaji sa pomenutih linija će se od Savskog trga kretati ulicama Savska, Bulevar vojvode Mišića preko Mosta na Аdi do Bloka 45 (linija br. 11), odnosno preko petlje „Radnička“ do Banovog brda (linija br. 12).

S obzirom da još nisu izgrađena stajališta u ulici Savska (u visini Pošte 5), tek po završetku njihove izgradnje, što se očekuje za oko 3 meseca, biće stavljena u funkciju. U međuvremenu,  vozila sa linija br. 12 privremeno će koristiti stajališta u ulici Nemanjina, dok vozila sa linije br. 11 u predmetnoj zoni za sada neće imati stajališta.

Promeni režima rada linija javnog prevoza u ulici Matrozova u Batajnici

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za opremanje kompleksa železničke stanice u ulici Matrozova u Batajnici, u periodu od 08.02. do 15.03.2022. godine doći će do promena u radu lčinija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Matrozova (desna saobraćajna traka), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Vojvode Nikole Stanojevića do zone raskrsnice sa ulicom Carice Jelene, gledano u smeru ka ulici Carice Jelene. Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pri čemu će se vozila linija javnog prevoza kretati levom saobraćajnom trakom, koja će biti u režimu jednosmernog saobraćaja u smeru ka ulici Carice Jelene. Prilikom izvođenja ovih radova doći će do promene u radu linije JLPP-a:

- autobuska linije br. 73:

 • u smeru ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića, Matrozova do terminusa „Batajnica /železnička stanica/“, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.
 • Vozila sa linije br. 73 će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Majke Jugović“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Braće Smiljanić“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /centar/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /železnička rampa/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.

Privremeni prekid saobraćaja vozova na relaciji Mladenovac-Resnik-Mladenovac

Zbog smetnji na infrastrukturnim kapacitetima na delu pruge Ripanj - Kenje, od dana 05.02.2022. godine vozovi iz sistema BG:VOZ koji saobraćaju do/od Mladenovca, izostaju na relaciji Resnik-Mladenovac-Resnik dok se ne otkloni smetnja. Otklanjanje smetnje je u nadležnosti Infrastruktura železnice Srbije.

Uvodi se nova linija EKO 2

Počev od ponedeljka 24.01.2021. godine uspostavlja se nova linija JLPP oznake EKO 2, na relaciji od terminusa „Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)“ do terminusa „Beograd na vodi“.

Na osnovu strateškog opredeljenja grada Beograda da se u narednom perodu izvrši modernizacija voznog parka JKP „GSP Beograd“ nabavkom novih vozila na električni pogon, kao i pogonom na komprimovani gas, u proteklom periodu završena je nabavka novih 10 vozila na električni pogon. U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz je u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i prevoznikom JKP „GSP Beograd“, odredio elemente i trasu nove linije JLPP sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada. Uspostavljanjem nove EKO linije, stvoreni su preduslovi za ukidanje autobuske linije br. 22А.

Trasa nove linije JLPP oznake EKO 2 je: SRC "MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ" – Tadeuša Košćuška – Pjarona De Mondezira – Uzun Mirkova – Studentski trg – Vase Čarapića - Trg republike – Kolarčeva – Terazije - Kralja Milana – Trg Slavija - Nemanjina – Balkanska - Mihaila Bogićevića - Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – BEOGRАD NА VODI.

Pored postojećih, na liniji će biti su uspostavljena i nova stajališta:

-  „Solunska –  u ulici Tadeša Košćuška;

-  „Cara Uroša u ulici Uzun Mirkova;

- Savski most –  u ulici Bulevar Vudroa Vilsona;

- Savski park –  u ulici Bulevar Vudroa Vilsona;

-  „Studentski trg u ulici Uzun Mirkova;

- Kalemegdan u ulici Pjarona de Mondezira.

Na liniji će raditi 8 vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova redovnom održavanju u ulici Baštovanska

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Baštovanska, na delu od ulice Paunova do ulice Nea Pendeli, u periodu od 02.12. do 28.02.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na predmetnoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • 403Vozila sa linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503 i 401N će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bebelova, Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnim trasama;
 • Vozila sa linije br. 401 i 402 će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnom trasom.

U suprotnim smerovima, linije će saobraćati svojim redovnim trasama.

Vozila će na privremenom delu trase koristiti privremeno stajalište „Bulevar oslobođenja 1“, koje se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Milovana Markovića.

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova na Savskom trgu

Tokom izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga u periodu od 19.11. do 28.02.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja za saobraćaj veze između ulica Nemanjina i Savska, pa će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći načina:

- vozila sa linije br. 3А će saobraćati do terminusa „BEOGRАD NА VODI“ ulicama Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, „BEOGRАD NА VODI“, dok će u smeru ka Kneževcu saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje prema Kneževcu;

 - vozila sa linija br. 51, 511 i 601 će u smeru ka terminusu „BEOGRАD NА VODI“ saobraćati ulicama Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva i dalje redovno.

Promena režima rada linija javnog prevoza zbog izvođenja radova u ulici Kej oslobođenja u Zemunu

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice  Kej oslobođenja u periodu od 25.10.2021. do 18.04.2022.godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza ulice Kej oslobođenja na delu od ulice Stevana Markovića do ulice Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 - linije br. 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, TERMINUS, a u smeru od Keja oslobođenja redovno.

Vozila sa linija br. 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;

 - linije br. 82, 88, 610 i 611 u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Аvijatičarski trg, Glavna, Karamatina, Kej oslobođenja Marka Nikolića, TERMINUS, a u smeru od Keja oslobođenja redovno.

Vozila sa linija br. 82, 88, 610 i 611 će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Zemun pošta“.

Promeni trasa linija javnog prevoza u Resniku

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, u vremenskom periodu od 14.07. do 01.09. 2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik““:

 • u smer ka Resniku: 13. oktobra (šifra st: 3530) u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visni kućnog br. 7;
 • u smer ka gradu: 13. oktobra (šifra st: 3519) u Ul. 13. oktobra,naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.