Planirana isključenja električne energije

U nedelju, 11. 2. 2024. godine, nema planiranih isključenja električne energijeViše detalja možete saznati na sajtu Elektrodistribucije Srbije.

Radovi na vodovodnoj mreži 

U nedelju, 11. 2. 2024. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Informacije o aktuelnim kvarovima na vodovodnoj mreži, možete naći na sajtu Beogradskog vodovoda i kanalizacije

Izmene u radu javnog prevoza 

Izmene na tramvajskim linijama zbog radova

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajskog stajališta “Gandijeva” – smer ka gradu od strane JKP "Beograd put", privremeno se ukida predmetno stajalište za linije 7, 9, 11 i 13. Radovi će se izvoditi u periodu od 02.02.2024 - 17.02.2024.

Izmene na linijama zbog radova u ulici Ljubinke Bobić

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Ljubinke Bobić, na delu od ulice Partizanske avijacije (uključujući i raskrsnicu) do Raška Dimitrijevića, kao i u ulici Gandijeva, na delu od  Partizanskih avijacija do Pere Segendinca u periodu od 07.02. do 14.02.2024. godine doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 82.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linije br. 82 saobraćati na sledeći način:

 • U smeru ka Bloku 44 ulicama: Ljubinke Bobić, Nedeljka Gvozdenovića, Surčinska do okretnice „LEDINE“ gde će vršiti promenu smera kretanja i dalje ulicama Surčinska, Vojvođanska, Gandijeva i dalje redovnom trasom;
 • U smeru ka Keju oslobođenja ulicama: Gandijeva, Vojvođanska, Surčinska, do okretnice „LEDINE“ gde će vršiti promenu smera kretanja i dalje ulicama Surčinska, Nedeljka Gvozdenovića, Ljubinke Bobić i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti isključivo stajališta „Ljubinke Bobić“ u ulici Nedeljka Gvozdenovića u smeru ka Bloku 44 i „Gandijeva“ u ulici Vojvođanska i „Nedeljka Gvozdenovića“ u ulici Ljubinke Bobić.

Izmene na linijama zbog radova u Vasinoj ulici

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Vasina u Beogradu (Stari grad), na delu između zona raskrsnica sa ulicama Francuska i Dositejeva (raskrsnice su slobodne) u periodu od 09.02. od 22.00 časa do 12.02.2024. godine do 04.00 časa doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti zatvorena za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • Privremeno se ukidaju trolejbuske linije br. 28 i 41;
 • Pojačava se trolejbuska linija br. 40;
 • Trolejbusi sa linije br. 29 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija i nosiće oznaku 29L;
 • Autobusi sa linije EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija prema Beogradu na vodi i nosiće oznaku EKO2L;
 • Autobusi sa linije br. 31, kao i noćnih linija br. 29N, 31N i 33N i minibus linije E9 će saobraćati na skraćenoj trasi od stajališta „Trg republike“ u Kolarčevoj ulici. Vozila će promenu smera kretanja vršiti ulicama Kolarčeva, Trg republike, kroz terminus „TRG REPUBLIKE“, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike, Kolarčeva.

Izmene na linijama u ulici Mihaja Emineskua na Paliluli

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Mihaja Emineskua u Beogradu (Palilula), na delu između zona raskrsnica sa ulicama Lole Ribara i Beogradska u periodu od 08.02. do 22.02.2024. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti zatvorena za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linija br. 105 i 105L u smeru prema gradu saobraćati ulicama Lole Ribara, Mihaja Emineskua i dalje redovnim trasama.

Izmene na linijama zbog radova u Glavnoj ulici u Zemunu (Faza 3)

Tokom nastavka izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Glavna u Zemunu – Faza 3 u periodu od 09.10.2023.godine do 14.02.2024. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi se izvode na kolovozu i trotoaru u ulici Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Аvijatičarski trg (raskrsnica je slobodna za saobraćaj) do zone raskrsnice sa ulicom Karamatina,  pri čemu će predmetna deonica biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

- vozila sa linija broj 17 i 73 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnim trasama;

- vozila sa linije broj 45 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“  – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka terminusu „Blok 44“ – Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Nikolaja Ostrovskog, 22. oktobra, Vrtlarska, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom;

 - vozila sa linija broj 83 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Bačka)“  – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom;

- vozila sa linija broj  84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Karađorđeva, Аvijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnim trasama.

- vozila sa linija broj  703, 705 i 706E će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Terminus „Kej Oslobođenja“, Marka Nikolića, Jovana Subotića, Stevana Markovića, Kej oslobođenja, Karamatina, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, do terminusa „Kej Oslobođenja“.

  - vozila sa linija broj  704N i 706N će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Bulevar Mihajla Pupina, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnim trasama;

Stajališta

 • privremeno se ukida stajalište “Dušanova“ (šifra st.#803) za linije br. 45 i 83 u ulici Dobrovoljačka;
 • privremeno se izmešta stajalište “Ugrinovačka“ (šifra st.#805) koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83 u ulici Novogradska, na poziciju oko 15,0 metara posle postojeće, odnosno ispred kućnog broja 31;

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

 • linije br. 45 i 83 u smeru ka ulici Filipa Višnjića:
 • Novogradska – stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 81, 81L i 85;

-    linije br. 17, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Batajnici i 45 u smeru ka Novom Beogradu:

 • Ugrinovačka - stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83;

-    linije br. 17, 45, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Zelenom vencu i Novom Beogradu:

 • Kej oslobođenja 1 – privremeno stajalište koje u redovnom režimu koriste vozila na međumesnim linijama prema Sremu;

Vozila sa linije br. 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Аleksandra Dubčeka“ u ulici 22. oktobra – smer ka ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

Promena trase linija u Obrenovcu

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj, izvršena je promena trasa  linija javnog prevoza br. 860U i 924 u samom naselju Ušće zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Promena trasa linija zbog nadvožnjaka koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

 • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 560E i АDА1 kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
 • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.