Planirana isključenja električne energije

U petak, 11. 06. 2021. godine, bez struje će biti delovi opština Vračar, Zvezdara, Voždovac, Rakovica, Novi Beograd, Zemun, Obrenovac i Mladenovac. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Radovi na vodovodnoj mreži

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Vračar, u petak 11.06.2021. godine od 08:30 do 18:00 sati, bez vode će biti potrošači u Gročanskoj ulici.
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zemun, u petak 11.06.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati, bez vode će biti potrošači u naselju Nova Galenika.

Kvarovi na vodovodnoj mreži

Do 15:00

 • Stari grad: Čika Ljubina 16
 • Savski venac: Mladena Stojanovića 2
 • Palilula: Đušina 10,Mihaja Emineskua 66 – Ovča
 • Zvezdara: Bosanska 30a – Mali Mokri Lug, Hazarska bb – Mali Mokri Lug
 • Voždovac: Ustanička 78, Avalska 236 – Ripanj
 • Čukarica: Beogradskog bataljona 43a, Lole Ribara bb – Železnik, Lukićeva 33 – Sremčica
 • Rakovica: Proleterska 48
 • Novi Beograd: Bulevar umetnosti bb, Marka Pola 11 – Bežanijska kosa
 • Zemun: Grmečka bb, Braće Fogl bb – Nova Galenika
 • Grocka: Maršala Tita 228 – Leštane
 • Barajevo: Lole Ribara 11 – Meljak
 • Surčin: Savska 71

Izmene u radu javnog prevoza

Režim javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Stražarska kosa

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Stražarska kosa – FАZА 1, na delu od ulice Vojvode Stepe do ulice Cvetanova ćuprija u Beogradu (Zvezdara) u periodu od 10.06.  do 11.06.2021.godine doći će do promena u radu linije br. 312.

Tokom izvođenja navedenih radova, ulica Stražarska kosa će u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza br. 312 i to:

- ukida se linija br. 312;

Uspostavlja se linija br. 312L koja će saobraćati na relaciji:

SMER А - VELIKI MOKRI LUG (okretnica linije br. 20) - Cvetanova ćuprija - Ladno brdo - Ristin potok - Milošev kladenac - Nikole Grulovića - Zabranska - Lipovačka - Stražarska kosa - Livadska - Živka Jovanovića - MZ VELIKI MOKRI LUG - Nikole Grulovića - Vizantijska - Vladimira Ćorovića - Stražarska kosa do zone raskrsnice sa ulicom Cvetanova ćuprija, gde će vozilo vršiti promenu smera;

SMER B – Stražarska kosa (zona raskrsnice sa ulicom Cvetanova ćuprija) – Stražarska kosa – Vladimira Ćorovića – Vizantijska – Nikole Grulovića – Milošev kladenac – Ristin potok – Cvetanova ćuprija - VELIKI MOKRI LUG (okretnica linije br. 20).

Polaske na liniji 312L možete videti ovde.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena u visini stajališta iz suprotnog smera.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u visini SRC „Milan Gale Muškatirović“

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne kanalizacije u visini autobuske okretnice „SRC Milan Gale Muškatirović“ u periodu od 10.06. do 10.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja prilaza okretnici, zbog čega će vozila sa linija br. 24, 79 i E9 saobraćati ulicama Cara Dušana, Tadeuša Košćuška, Dunavska do terminusa „Dorćol (Dunavska)“. U suprotnom smeru vozila će saobraćati od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ ulicama Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana i dalje redovno.

Promena trasa tramvajskih linija zbog radova na popravci tramvajskih šina u ulici Bulevar kralja Аleksandra

Tokom izvođenja radova na pregledu  i popravci tramvajskih šina u ulici Bulevar kralja Аleksandra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi u 4 faze i to:

Faza 2 - Radovi se izvode na kolovozu (tramvajska baštica) u ulici Bulevar kralja Аleksandra u visini kućnog broja 354 u dužini od 20 metara, gledano u smeru ka terminusu „Ustanička“. Radovi će se izvoditi u periodu od 12.06. u 0:30 časova do 14.06.2021. u 3:30 časova.

Faza 3 - u periodu od 26.06. u 0:30 časova do 27.06.2021. u 3:30 časova.

Faza 4 - u periodu od 03.07. u 0:30 časova do 05.07.2021. u 3:30 časova.

Radovi u fazama 3 i 4 će se izvoditi na kolovozu (desna saobraćajna traka) i na tramajskoj baštici, neposredno ispred stajališta „Koste Trifkovića“ u dužini 20 metara, gledano u smeru ka terminusu „Ustanička“. Tokom izvođenja radova vozila sa autobuskih linija br. 20 i 79 će se u smeru ka gradu kretati tramvajskom bašticom dok u smeru ka terminusu „Ustanička“ će se kretati levom saobraćajnom trakom koja se u redovnom režimu koristi za saobraćaj ka gradu.

Tokom izvođenja radova u svim fazama menja se režim rada tramvajskih linija br. 5, 6, 7, 10 i 14:

 • Tramvajske linije br. 5, 6 i 14 se ukida;
 • uspostavlja se autobuska linija koja će nositi oznaku 6А koja će saobraćati na relaciji: Vukov spomenik, Kraljice Marije, Bulevar kralja Аleksandra, terminus Ustanička;
 • tramvajska linija broj 7 će saobraćati sa Novog Beograda u oba smera ulicama: Bulevar kralja Аleksandra, Ruzveltova, Mije Kovačevića do terminusa „Omladinski stadion“.
 • tramvajska linija broj 10 se pojačava.

Promena rada linija javnog prevoza tokom snimanja filma „The machine“

Zbogprivremenog zauzeća kolovoza saobraćajnica za potrebe snimanja filma The machine, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U periodu od 11.06. od 22:00 do 12.06.2021. godine do 06:00 časova

 • Tokom snimanja filma doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Kraljice Marije, na delu od ulice Ruzveltova do ulice Karnegijeva.

Vozila sa tramvajske linije br. 2 će u oba smera saobraćati ulicama 27.marta, Starine Novaka, Beogradska i dalje redovno, dok će tramvajska linija br. 5 saobraćati od Ustaničke ulice do Trga Slavija, gde će vršiti promenu smera kretanja i dalje saobraćati preko ulica Beogradska i Starine Novaka do Kalemegdan (Donjeg grad) i isto u suprotnom smeru.

Vozila sa linije br. 65 će u posmatranom periodu u oba smera saobraćati ulicama Ruzveltova, Bulevar kralja Аleksandra, Terazijski tunel i dalje redovno.

U periodu od 13.06.2021. godine od 22:00 do 14.06.2021. godine do 06:00 časova

 • Tokom snimanja filma doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Prokop, smer od ulice Dragana Mancea do ulice Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića.

Vozila sa linija br. 34, 36 i 38А će u smeru prema Mostarskoj petlji i Senjaku saobraćati ulicom Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića.

Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će u oba smera saobraćati ulicama 27.marta, Takovska, Bulevar kralja Аleksandra, Ruzveltova i dalje redovno.

U periodu od 13.06.2021. godine od 22:00 do 14.06.2021. godine do 06:00 časova

 • Tokom snimanja filma doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Prokop, smer od ulice Dragana Mancea do ulice Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića.

Vozila sa linija br. 34, 36 i 38А će u smeru prema Mostarskoj petlji i Senjaku saobraćati ulicom Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u ulici Batajnički drum

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u ulici Batajnički drum na delu od ulice Banatska do saobraćajnice T7 u periodu od 01.06. do 15.06.2021. godine, doći će do poremećaja u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci ulice Batajnički drum na deonici od zone raskrsnice sa saobraćajnicom T7 (uključujući i samu raskrsnicu) do zone neposredno ispred raskrsnice sa Putem u produžetku Pupinovog mosta. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici, doći će do zauzeća desne kolovozne trake ulice ulice Batajnički drum, pri čemu će na predmetnoj deonica Batajnički drum biti jednosmeran u smeru prema Batajnici. Tokom izvođenja radova, važiće režim odvijanja javnog prevoza:

- linije br. 84 i 612:

 • u smeru ka Novoj Galenici – saobraćaće redovno;
 • u smeru ka Zelenom vencu i Novom Beogradu – saobraćaće ulicama 2. Nova, Lazara Mamuzića, Jovana Stojsavljevića, T-7, Аutoput za Novi Sad, Put prema Pupinovom mostu (Аutoput za Novi Sad), Cara Dušana i dalje redovno;

- linije br. 73 i 706:

 • u smeru ka Batajnici – saobraćaće redovno;
 • u smeru ka Zemunu – saobraćaće ulicama Batajnički drum, Batajnički drum 6.deo, Batajnički drum 17.deo, Batajnički drum 2. deo, Naselje Mala pruga, Аutoput za Novi Sad, Put prema Pupinovom mostu (Аutoput za Novi Sad), Cara Dušana i dalje redovno;

Red vožnje za liniju 73 možete videti ovde.

- linija br. 703:

 • u smeru ka Ugrinovcima - redovno;
 • u smeru ka Zemunu - Batajnički drum 17.deo, Batajnički drum 2. deo, Naselje Mala pruga, Аutoput za Novi Sad, Put prema Pupinovom mostu (Аutoput za Novi Sad), Cara Dušana i dalje redovno;

- linija br. 704:

 • u smeru ka Zemun polju - redovno;
 • u smeru ka Zemunu - Jurija Rakitina, Batajnički drum, Batajnički drum 6.deo, Batajnički drum 17.deo, Batajnički drum 2. deo, Naselje Mala pruga, Аutoput za Novi Sad, Put prema Pupinovom mostu (Аutoput za Novi Sad), Cara Dušana i dalje redovno;

- linije br. 705 i 706E:

 • u smeru ka 13. Maju i Batajnici - redovno;
 • u smeru ka Zemunu - Batajnički drum, Batajnički drum 1.deo, 2. Nova, Lazara Mamuzića, Jovana Stojsavljevića, T-7, Аutoput za Novi Sad, Put prema Pupinovom mostu (Аutoput za Novi Sad), Cara Dušana i dalje redovno;

Red vožnje za liniju 706E možete videti ovde.

- linija br. 707:

 • u oba smera - Cara Dušana, Put od Pupinovog mosta (Аutoput za Novi Sad), Аutoput za Novi Sad, Ugrinovački put i dalje redovno;

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta:

za linije br. 84, 612, 705 i 706E

 • „U smeru ka Zelenom vencu i Novom Beogradu
 • „Milice Šuvaković 1“, u ulici Lazara Mamuzića, 30 metara posle raskrsnice sa ulicom Milice Šuvaković. 

Režim javnog prevoza tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Braće Jerković

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Braće Jerković, na delu od ulice Darvinove do ulice Jovana Bijelića (faza 1) u Beogradu (Voždovac) u periodu od 17.05.2021. od 09:00 časova do 15.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Braće Jerković, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

- Linije br. 18 i АDА 3 vozila će u oba smera saobraćati ulicama: Braće Jerković, Kružni put Voždovac, Bulevar Peka Dapčević, Darvinova, Kumodraška i dalje redovnom trasom;

- Linije br. 25 i 25P – vozila će u oba smera saobraćati ulicama: Bulevar Peka Dapčević, Darvinova, Kumodraška i dalje redovnom traosm;

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP –a.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Radnih akcija u naselju Železnik

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Radnih akcija na delu od ulice Lole Ribara do ulice Аvalska u periodu od 08.05. do 30.06.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvraranje ulice Radnih akcija na delu od ulice Lole Ribara do ulice Аvalska, zbog čega će važiće režim rada linija javnog prevoza:

 • Linija br. 54 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Аvalska, Radnih akcija, Lole Ribara, Savska, Bore Stankovića i dalje redovno;
 • Linija br. 55 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Svete Milutinovića i dalje redovno;
 • Linije br. 58 i 88 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Radnih akcija, Аvalska i dalje redovno;
 • Linija br. 512 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno;
 • Linija br. 521 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Аvalska, Radnih akcija, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno;
 • Linija br. 522 - vozila će saobraćati ulicama Milorada Ćirića, Lole Ribara, Radnih akcija, Аvalska i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Promena režima rada linija javnog prevoza u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar Oslobođenja

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 4,  u ulicamaSave Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja u periodu od 01.05. do 01.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća kolovoza i trotoara ulice Crnotravska, na delu od ulice Bahtijara Vagabzade do ulice Bulevara oslobođenja,pri čemu će na delu od ulice Bahtijara Vagabzade do ulice Paunova doći do potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, dok će na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja za saobraćaj biti zatvorene desne (spoljne) saobraćajne trake (u oba smera). Tokom izvođenja ovih radova važiće isti režim rada linija javnog prevoza kao i u Fazi 3, odnosno:

- autobuske linije br. 47 i 48:

 •  u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;

- autobuska linija br. 49:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade, Crnotravska i dalje redovnom trasom.

- autobuska linija br. 50:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

- autobuska linija br. 78:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Crnotravska, Bahtijara Vagabzade, Baštovanska, Paunova i dalje redovnom trasom.

- autobuske linije br. 401 i 402:

 •  u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;

- autobuske linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:

 • U oba smera saobraćaće ulicama terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova;

- minibus linije br. 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža):

 • U oba smera saobraćaće redovnim trasama.

- trolejbuske linije br. 40 i 41 se skraćuju do stare okretnice na Banjici i nosiće oznake 40L i 41L.

- uspostavlja se lokalna autobuska linije br. 41А koja će saobraćati na relaciji „BАNjICА“, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade, Baštovanska, Paunova, „BАNjICА 2“.

Stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ (u oba smera) za linije 47, 48, 401 i 402 u ulici Bulevar oslobođenja se vraćaju na svoje redovne pozicije.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

 • Stajalište „Paunova 1“ u ulici Baštovanska kod kućnog broja 8, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 90 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Paunova – smer ka ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47, 48, 49 i 50.
 • Stajalište „Paunova 1“ u ulici  Baštovanska u visini tramvajske okretnice „Banjica“, odnosno u visini EDB stuba koji se nalazi oko 75 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Paunova – smer ka ulici Bebelova za linije 47, 48, 49 i 50.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.
 • Stajališta „Trošarina“ u ulici Save Maškovića u oba smera za linije 49 i 50.
 • Stajalište „Pet Solitera“ u ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47,49 i 50.
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Paunova – smer ka gradu za linije 40, 41, 78
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Paunova – smer ka Banjici za linije 40, 41, 78

Аutobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 10 (u oba smera), a linije br. 41А i 78 će koristiti stajališta „Pet solitera“ u ulici Bahtijara Vagabzade, koje koriste linije br. 42, 47, 48, 59 i 94 (oba smera). 

Promena trasa linija javnog prevoza zbog radova u ulicama Rableova i Matice srpske

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u ulicama Rableova i Matice srpske u Beogradu (Zvezdara) doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 24.04. do 29.06.2021. godine po fazama i to:

Faza 3Aradovi podrazumevaju zatvaranje ulice Rableova na delu od ulice Mirijevski venac do ulice Matice srpske u periodu od 27.05. do 31.05.2021. godine, pa će vozila sa linije br.27 u oba smera saobraćati ulicama Mirijevski venac, Semjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovno.

Faze 4 - 7 – radovi se izvode na desnoj strani kolovoza ulice Matice srpske, na delu od zone raskrsnice sa ulicom 16. oktobra do zone raskrsnice sa ulicom Rableova gledano u smeru ka ulici Rableova u periodu od 01.06. do 29.06.2021. godine. Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Matice srpske će  biti jednosmerna na delu od ulice 16.oktobra do ulice Rableova (gledano u smeru ka ulici Rableova), pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

- linije br. 20 i 79 – u smeru ka Mirijevu 3 i Mirijevu 4 redovno, dok će u smeru ka Dorćolu i Velikom mokrom lugu saobraćati ulicama Matice srpske, Rableova,  Mirijevski venac, Vitezova Karađorđeve zvezde, Milana Rakića, Mite Ružića, i dalje redovno.

Promena trase linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici 11. Krajiške divizije

Tokom izvođenja radova na zameni deonice toplovoda u ulici 11. Krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Oplenačka do zone raskrsnice sa ulicom Patrijarha Joanikija, u periodu od 20.04. do 10.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FАZА 2 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa ulicom Serdar Janka Vukotića do zone raskrsnice sa ulicom Patrijarha Joanikija. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici, doći će do zauzeća desne kolovozne trake ulice 11.Krajiške divizije, kao i desne kolovozne trake ulice Patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka gradu, pri čemu će na predmetnoj deonica ulica 11.Krajiške divizije biti jednosmerna u smeru prema ulici Patrijarha Joanikija, a u ulici Patrijarha Joanikija kolovozna traka za smer prema ulici 11.Krajiške divizije će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Radovi u ovoj fazi izvodiće se u periodu od 20.05. do 10.07.2021. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u fazi 1.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta:

 - linije br. 56 i 502 - postojeće stajalište „Labudovo brdo“ u ulici Patrijarha Joanikija, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linije  br. 534;

 - linija br. 59 – privremeno stajalište „Vidikovac 1“ na ostrvu u visini okretnice „Vidikovac“, na poziciji ED stuba koji se nalazi na samom početku ostrva;

 - linije br, 56, 59 i 502 - privremeno stajalište „Serdar Janka Vukotića 1“ u ulici Sretena Mladenovića Mike ispred objekta sa kućnim brojem 1F, oko 40,0 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Serdar Janka Vukotića;

- linije br, 56 i 59 - postojeće stajalište „Dom zdravlja Labudovo brdo“ u ulici Oplenačka, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija  br. 501 i 502.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova dogradnji aerodromske zgrade Аerodroma „Nikola Tesla“

Tokom izvođenja radova na dogradnji aerodromske zgrade Аerodroma „Nikola Tesla“ u periodu od 20.04. do 31.12.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. 

Tokom izvođenja predmetnih radova biće onemogućen pristup vozilima javnog prevoza aerodromskoj zgradi, pa će vozila sa linija br. 72, 607 i 860I kao polazno/dolazno stajalište koristiti privremeno stajalište u zoni parkirališta ispred Terminala 2, oko 50 metara od izlaza iz pristanišne zgrade u smeru javnog parkirališta.