Planirana isključenja električne energije

U petak, 12. 04. 2024. godine, bez struje će biti delovi opština Vračar, Palilula, Savski venac, Novi Beograd, Mladenovac, Surčin i Lazarevac. Više detalja možete saznati na sajtu Elektrodistribucije Srbije.

Radovi na vodovodnoj mreži 

U petak, 12. 04. 2024. godine, nema planiranih radova na vodovodno mreži. 

Informacije o aktuelnim kvarovima na vodovodnoj mreži, možete naći na sajtu Beogradskog vodovoda i kanalizacije

Izmene u radu javnog prevoza 

Izmene zbog radova u Prvomajskoj u Zemunu

Tokom izvođenja radova u fazi br. 1 na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Prvomajska, GO Zemun, koje izvodi "Termo tim" d.o.o. iz Beograda,  doći će do zatvaranja ulice Prvomajska, u zoni raskrsnice Prvomajska – Gornjogradska, duž pešačkog prelaza koji se nalazi u kraku koji dolazi od centra grada, u periodu od 11. 04. do 15. 04. 2024. godine.Tokom izvođenja radova menja se režim rada vozila sa linija JGP-a na sledeći način:

  • Vozila sa linije br. 15 će saobraćati u oba smera ulicama: Vrtlarska, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska, Prvomajska i dalje redovno;
  • Vozila sa linije br.15n, 18 i 78 će u oba smera saobraćati ulicama: Tošin bunar, Ivićeva, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska, Prvomajska i dalje redovno.

 Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena stajališta:

 - u smeru prema periferiji

  • stajalište „Gornjogradska 1“ u ulici Gornjogradska, na poziciji drugog EDB stuba koji se nalazi oko 60 metara posle raskrsnice sa ulicom Ugrinovačka, u visini kućnog broja 63;
  • stajalište „Prvomajska 1“ u ulici Gornjogradska, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 60 metara ispred raskrsnice sa ulicom Prvomajska, u visini kućnog broja 10;

 - u smeru prema centru grada

  • stajalište „Prvomajska 1“ u ulici Gornjogradska, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 40 metara posle raskrsnice sa ulicom Prvomajska.

Promena trase zbog radova u Dražnju

Zbog proširenja zone radova u ulici Vučkova u Dražnju, linije JLPP-a 351, 352, 352A, 353, 355, 355A, 355B, 361B, 361L će privremeno saobraćati skraćenom trasom do centra Dražnja do 16.04.2024. godine. 

Promena trase zbog radova na Smederevskom putu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Bulevar revolucije u Beogradu (Grocka), na delu od ulice Carice Milice (u visni okretnice „Kaluđerica /Put za Institut/“), sledećih 140 metara gledano ka naselju Leštane doći će do poremećaja u radu linija javnog prevoza.

Radovi podruzumevaju zauzeće dela desne saobraćajne trake u ulici Bulevar revolucije, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Carice Milice (u visini okretnice „Kaluđerica /Put za Institut/“), sledećih 140 metara gledano u smeru ka naselju Grocka.

Tokom izvođenja radova, vozila JLPP-a će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza (leva saobraćajna traka). Radovi će se izvoditi u periodu od 25.03. do 15.04.2024. godine.

Privremeno se izmešta stajalište „Put za Institut“ (šifra st. #1440 za linije 302, 303, 304, 305, 306, 307, 309L, 311, 301N i 304N –smer ka naselju Grocka) na poziciju koji se nalazi u visini kućnog broja 32, odnosno oko 150 metara ispred postojeće pozicije (unazad ka Beogradu), dok se privremeno ukida stajalište za liniju 309L.

Promena trase linija u Obrenovcu

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj, izvršena je promena trasa  linija javnog prevoza br. 860U i 924 u samom naselju Ušće zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Promena trasa linija zbog nadvožnjaka koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

  • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 560E i АDА1 kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
  • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.