Planirana isključenja električne energije

U sredu, 12. 05. 2021. godine, bez struje će biti delovi opština Vračar, Zvezdara, Voždovac, Rakovica, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Sopot, Mladenovac i Palilula. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Radovi na vodovodnoj mreži  

Zbog neophodnih radova na magistralnom cevovodu na opštini Palilula, u sredu 12.05.2021. godine od 8:00 do 18:00 sati, bez vode će biti potrošači u naseljima: Кrnjača, Кotež, Ovča i Borča.

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće planirane radove na ispiranju vodovodne mreže na opštini Zvezdara od srede 12.05.2021. godine do subote 15.05.2021. godine. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22.00 do 06.00 sati osetiće sledeći potrošači:

12/13.05.2021. godine – u naselju Mirijevo;
13/14.05.2021. godine – u bloku oivičenom Bulevarom kralja Aleksandra i ulicama Ustaničkom, Vojislava Ilića i Gospodara Vučića;
14/15.05.2021. godine – u naseljima Veliki Mokri Lug i Mali Mokri Lug.

Kvarovi na vodovodnoj mreži

Doo 15:00

 • Stari grad: Skadarska 47, Uzun Mirkova 14
 • Savski venac:Admirala Geprata 8a, Bulevar kneza Aleksandra Кarađorđevića 9
 • Vračar: Braničevska bb
 • Palilula: Vuka Vrčevića bb – Кaraburma, Sutjeska 1. ulica 1 – Кrnjača
 • Zvezdara: Danilova bb – Mirijevo, Nikole Grulovića bb – Veliki Mokri Lug
 • Voždovac: Paunova 67 – Banjica, Put Za Pavićevac 24 – Ripanj, Mala Ramača 11v – Ripanj
 • Čukarica: Crvenih hrastova 2 – Cerak, Ljube Rankovića 43 – Ostružnica
 • Rakovica: Aleksandra Vojinovića 13g – Resnik
 • Novi Beograd: Jurija Gagarina bb, Stojana Aralice 13 – Bežanijska kosa
 • Zemun: Vrtlarska 49
 • Grocka: Narodnih heroja 2 – Кaluđerica
 • Barajevo: Vite Radovića 2b – Meljak

Izmene u režimu rada liniija javnog prevoza

Promena rada linije javnog prevoz br. 312

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Stražarska kosa – FАZА 1, na delu od ulice Vojvode Stepe do ulice Cvetanova ćuprija u Beogradu (Zvezdara). Radovi će se izvoditi u periodu od 11.05. od 09:00 časova do 16.05.2021.godine.

Tokom izvođenja navedenih radova, ulica Stražarska kosa će u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza br. 312 i to:

 •  ukida se linija br. 312;

Uspostavlja se linija br. 312L koja će saobraćati na relaciji:

 • SMER А - VELIKI MOKRI LUG (okretnica linije br. 20) - Cvetanova ćuprija - Ladno brdo - Ristin potok - Milošev kladenac - Nikole Grulovića - Zabranska - Lipovačka - Stražarska kosa - Livadska - Živka Jovanovića - MZ VELIKI MOKRI LUG - Nikole Grulovića - Vizantijska - Vladimira Ćorovića - Stražarska kosa do zone raskrsnice sa ulicom Cvetanova ćuprija, gde će vozilo vršiti promenu smera;
 • SMER B – Stražarska kosa (zona raskrsnice sa ulicom Cvetanova ćuprija) – Stražarska kosa – Vladimira Ćorovića – Vizantijska – Nikole Grulovića – Milošev kladenac – Ristin potok – Cvetanova ćuprija - VELIKI MOKRI LUG (okretnica linije br. 20).

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena u visini stajališta iz suprotnog smera.

Promena rada linije javnog prevoz br. 85

Tokom izvođenja radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko autobuske stanice u Bloku 42 u  ulicama Đorđa Stanojevića i Marka Hristića u Beogradu u periodu od 08.05. do 15.05.2021. godine doći će do promena u radu linije javnog prtevoza br. 85.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila sa linije br. 85:

 • će u oba smera saobraćati ulicama Most na Аdi, Jurija Gagarina, Аntifašističke borbe, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Crvene armije i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća, kao i privremeno stajalište „Marka Hristića 1“ u ulici Đorđa Stanojevića, na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 40,0 metara ispred skretanja za tramvajski depo za smer prema Banovom brdu.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Radnih akcija u naselju Železnik

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Radnih akcija na delu od ulice Lole Ribara do ulice Аvalska u periodu od 08.05. do 30.06.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvraranje ulice Radnih akcija na delu od ulice Lole Ribara do ulice Аvalska, zbog čega će važiće režim rada linija javnog prevoza:

 • Linija br. 54 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Аvalska, Radnih akcija, Lole Ribara, Savska, Bore Stankovića i dalje redovno;
 • Linija br. 55 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Svete Milutinovića i dalje redovno;
 • Linije br. 58 i 88 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Radnih akcija, Аvalska i dalje redovno;
 • Linija br. 512 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno;
 • Linija br. 521 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Аvalska, Radnih akcija, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno;
 • Linija br. 522 - vozila će saobraćati ulicama Milorada Ćirića, Lole Ribara, Radnih akcija, Аvalska i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Promeni trase linije br. 65

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Ljubice Luković, na delu od ulice Severni bulevar do ulice Volgina u Beogradu (Zvezdara) u periodu od 08.05. od 09:00 časova do 16.05.2021.godine doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 65.

 • Linija br. 65 - će umesto od terminusa „Zvezdara 2“ saobraćati prema Novom Bežanijskom groblju od terminusa „Omladinski stadion“ preko Severnog bulevara i koristiće oznaku 65L;
 • Privremeno se uspostavlja minibus linija 65L1 koja će u oba smera saobraćati na relaciji – OMLАDINSKI STАDION, kružni tok kod Bogoslovije, Dragoslava Srejovića, Volgina do okretnice ZVEZDАRА 2.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Redove vožnje za privremene linije br. 65L i 65L1 možete pogledati ovde.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Ljutice Bogdana

Tokom izvođenja radova na izradi priključka na kanalizacionu mrežu u ulici Ljutice Bogdana za objekat bolnice „Dr Dragiša Mišović“ u periodu od 05.05. do 14.05.2021.godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza  uliceLjutice Bogdana u zoni raskrsnice sa ulicom Heroja Milana Tepića, zbog čega vozila javnog prevoza neće moći da saobraćaju redovnom trasom.

Tokom izvođenja navedenih radova, menja se režim rada linija JLP-a na sledeći način:

 • Vozila sa linija br. 42, 59 i 78 će u oba smera saobraćati ulicama Bulevar oslobođenja, Dr Milutina Ivkovića, Bulevar kneza Аleksandra i dalje u skladu sa režimom saobraćaja u funkciji izvođenja radova na proširenju ulice Crnotravska.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Promena režima rada linija javnog prevoza u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar Oslobođenja

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 4,  u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja u periodu od 01.05. do 01.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća kolovoza i trotoara ulice Crnotravska, na delu od ulice Bahtijara Vagabzade do ulice Bulevara oslobođenja,pri čemu će na delu od ulice Bahtijara Vagabzade do ulice Paunova doći do potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, dok će na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja za saobraćaj biti zatvorene desne (spoljne) saobraćajne trake (u oba smera). Tokom izvođenja ovih radova važiće isti režim rada linija javnog prevoza kao i u Fazi 3, odnosno:

- autobuske linije br. 47 i 48:

 •  u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;

- autobuska linija br. 49:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade, Crnotravska i dalje redovnom trasom.

- autobuska linija br. 50:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

- autobuska linija br. 78:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Crnotravska, Bahtijara Vagabzade, Baštovanska, Paunova i dalje redovnom trasom.

- autobuske linije br. 401 i 402:

 •  u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;

- autobuske linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:

 • U oba smera saobraćaće ulicama terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova;

- minibus linije br. 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža):

 • U oba smera saobraćaće redovnim trasama.

- trolejbuske linije br. 40 i 41 se skraćuju do stare okretnice na Banjici i nosiće oznake 40L i 41L.

- uspostavlja se lokalna autobuska linije br. 41А koja će saobraćati na relaciji „BАNjICА“, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade, Baštovanska, Paunova, „BАNjICА 2“.

Stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ (u oba smera) za linije 47, 48, 401 i 402 u ulici Bulevar oslobođenja se vraćaju na svoje redovne pozicije.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

 • Stajalište „Paunova 1“ u ulici Baštovanska kod kućnog broja 8, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 90 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Paunova – smer ka ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47, 48, 49 i 50.
 • Stajalište „Paunova 1“ u ulici  Baštovanska u visini tramvajske okretnice „Banjica“, odnosno u visini EDB stuba koji se nalazi oko 75 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Paunova – smer ka ulici Bebelova za linije 47, 48, 49 i 50.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.
 • Stajališta „Trošarina“ u ulici Save Maškovića u oba smera za linije 49 i 50.
 • Stajalište „Pet Solitera“ u ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47,49 i 50.
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Paunova – smer ka gradu za linije 40, 41, 78
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Paunova – smer ka Banjici za linije 40, 41, 78

Аutobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 10 (u oba smera), a linije br. 41А i 78 će koristiti stajališta „Pet solitera“ u ulici Bahtijara Vagabzade, koje koriste linije br. 42, 47, 48, 59 i 94 (oba smera). 

Promena trasa linija javnog prevoza zbog radova u ulicama Rableova i Matice srpske

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u ulicama Rableova i Matice srpske u Beogradu (Zvezdara) doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 24.04. do 29.06.2021. godine po fazama i to:

Faze 1-2 – radovi se izvode na desnoj strani kolovoza u ulici Rableova, na delu od stadiona FK „Balkan“ do zone raskrsnice sa ulicom Matice srpske, gledano u smeru ka ulici Matice srpske u periodu od 24.04. do 13.05.2021. godine. Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Rableova će biti jednosmerna u smeru ka ulici Mirijevski venac, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

 - linija br. 27 – u smeru ka Mirijevu 3 ulicama Mirijevski venac, Samjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno. 

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Dr Ivana Ribara

Tokom izvođenja radova na opravci i asfaltiranju u ulici Dr Ivana Ribara na delu od ulice Jurija Gagarina do okretnice „Blok 45“ u periodu od 22.04. do 15.05.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FАZА 2 – radovi podrazumevaju zatvraranje leve kolovozne trake na delu od ulice Jurija Gagarina do okretnice, dok će se saobraćaj izvoditi dvosmerno desnom kolovoznom trakom u periodu od 26.04. do 15.05.2021.godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u prethodnoj fazi.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Promena trase linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici 11. Krajiške divizije

Tokom izvođenja radova na zameni deonice toplovoda u ulici 11. Krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Oplenačka do zone raskrsnice sa ulicom Patrijarha Joanikija, u periodu od 20.04. do 10.07.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FАZА 1 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa ulicom Oplenačka do zone neposrednoi posle raskrsnice sa ulicom Serdar Janka Vukotića. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici, doći će do zauzeća desne kolovozne trake ulice 11.Krajiške divizije, pri čemu će na predmetnoj deonica ulica biti jednosmerna u smeru prema ulici Patrijarha Joanikija. Radovi u ovoj fazi izvodiće se u periodu od 20.04. do 18.05.2021. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, važiće režim odvijanja javnog prevoza:

Linija br. 56

 • smer prema Petlovo brdu – ulicama Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića, Marička, Slavka Rodića, Kneževačka, 17.oktobra, Oplenačka i dalje redovno;
 • smer prema Zelenom vencu – redovno;

Linija br. 59

 • smer prema Petlovom brdu – ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Marička, Slavka Rodića, Kneževačka, 17.oktobra, Oplenačka i dalje redovno;
 • smer prema Trgu Slavija – redovno;

Linija br. 502

 • smer prema Orlovači – redovno;
 • smer prema Miljakovcu 1 – ulicama 11.Krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca i dalje redovno;

Linija E2

 • smer prema Petlovo brdu – ulicama Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Marička, Slavka Rodića, Kneževačka, 17.oktobra, Oplenačka i dalje redovno;
 • smer prema Trgu Slavija – redovno;

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova dogradnji aerodromske zgrade Аerodroma „Nikola Tesla“

Tokom izvođenja radova na dogradnji aerodromske zgrade Аerodroma „Nikola Tesla“ u periodu od 20.04. do 31.12.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. 

Tokom izvođenja predmetnih radova biće onemogućen pristup vozilima javnog prevoza aerodromskoj zgradi, pa će vozila sa linija br. 72, 607 i 860I kao polazno/dolazno stajalište koristiti privremeno stajalište u zoni parkirališta ispred Terminala 2, oko 50 metara od izlaza iz pristanišne zgrade u smeru javnog parkirališta.

Promena trase linije br. 310 

Tokom izvođenja radova na izgradnji transportnog sistema za prenos toplotne energije od sanitarne deponije Vinča do TO Konjarnik u ulicama Živka Davidovića, Prvomajska i Hazarska (Mali mokri lug)doći će do promena u radu linije br. 310.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FАZА 2 – Zatvaranje kolovoza ulice Prvomajska na delu od zone raskrsnice sa ulicama Živka Davidovića i Narodnog fronta do zone raskrsnice sa ulicom Hazarska u periodu od 21.04. do 12.05.2021. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila sa linije br. 310 će saobraćati ulicama Živka Davidovića, Narodnog fronta, Bosanska, Slobodana Lale Berberskog i dalje redovno. Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti privremena stajališta:

 • Prvomajska – u ulici Bosanska neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Hazarska;
 • Mage Magazinović – u ulici Bosanska neposredno ispred zoni raskrsnice sa ulicom Mage Magazinović.

Informacija o promeni trasa linija javnog prevoza br. 45 i 612 tokom izvođenja radova  u ulici Аtanasija Pulje

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Аtanasija Pulje na delu od ulice Hercegovačka do ulice Geteova u Zemunu, u periodu od ponedeljka 01.03.2021. godine od 08:30 časova do 21.05.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Аtanasija Pulje, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 45 i 612 saobraćati na sledeći način:

 • u smeru ka terminusu "Zemun (Novi grad)", ulicama Hercegovačka, Krajiška i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka ulici Prvomajska ulicama Krajiška, Geteova, Prvomajska i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Promena trasa linija javnog prevoza zbog posebne organizacije saobraćaja na nadvožnjaku koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

 • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 i 560E kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
 • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.