Prokop zvanično postaje glavna železnička stanica u Beogradu

U nedelju (10. decembra 2017. godine) je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd, u unutrašnjem putničkom saobraćaju od nedelje saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu Infrastruktura železnice Srbije.

Kvarovi na vodovodnoj mreži

Do 18h:

  • Stari grad: Cara Dušana 33

Do 22h:

  • Savski venac: Milovana Glišića 2
  • Palilula: 4. Grge Andrijanovića 40 – Krnjača
  • Zvezdara: Duvanjska 8
  • Voždovac: Kumodraška 153, Kosovskih božura 6 – Kumodraž, Lipovički put 380 – Ripanj
  • Čukarica: Trgovačka 8 – Žarkovo, Vuka Karadžića 74a – Ostružnica
  • Rakovica: Jelezovačka 61 – Resnik
  • Zemun: Kosovska 17
  • Grocka: Beogradska 19 – Kaluđerica

Planirana isključenja električne energije

U utorak, 12.12.2017. godine, bez struje delovi opština Palilula, Voždovac, Čukarica, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Barajevo, Obrenovac, Mladenovac i Surčin. Više informacija o rasporedu isključenja možete pogledati na sajtu www.epsdistribucija.rs.

Radovi u Ulici braće Jerković

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ za saobraćaj će biti zatvorena Ulica braće Jerković br. 70-77, u periodu od 06.12 do 15.12.2017. godine.

Ulica svetog Marka zatvorena za saobraćaj

Zbog radova na rekonstrukciji platoa ispred Crkve Svetog Marka za saobraćaj će biti zatvorena Ulica svetog Marka, u periodu od 25.11.2017. do 25.1.2018. godine.

Radovi na popravci i asfaltiranju kolovoza u ulici Belo vrelo i izmena trase linije broj 51

Tokom izvođenja radova na popravci i asfaltiranju kolovoza u ulici Belo vrelo, na delu od Trgovačke ulice do ulice Bele vode u Beogradu (Čukarica), doći će do potpune obustave saobraćaja. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza II – od ulice Crveno barjače do ulice Trgovačke u periodu od 05.12. do 14.12.2017. godine.

Tokom izvođenja radova u Fazi II vozila sa linije broj 51 će saobraćati na delimično izmenjenoj trasi na sledeći način:

  • u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Trgovačka – Braće Vučković do terminusa "Bele vode" sledećim saobraćajnicama: Trgovačka, Braće Vučković, Crveno barjače, Belo vrelo, Momčila Čedića;

Uspostavljavaju se sledeća privremena stajališta:

  • u ulici Braće Vučković u smeru ka ulici Crveno barjače, neposredno po prelasku raskrsnice ulica Trgovačka i Braće Vučković gledajući iz pravca ulice Trgovačka ka ulici Crveno barjače,
  • u ulici Crveno barjače u oba smera, neposredno po prelasku raskrsnice ulica Braće Vučković i Crveno barjače, gledajući iz pravca ulice Braće Vučković ka ulici Belo vrelo,
  • u ulici Crveno barjače u oba smera, neposredno pre nailaska na raskrsnicu ulica Belo vrelo i Crveno barjače, gledajući iz pravca ulice Braće Vučković ka ulici Belo vrelo.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća i privremeno uspostavljena stajališta.

Izmena režima saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Sava Centar-Dobanovci

Od 24.11.2017. do 20.12.2017. godine u periodu od 07.00 do 16.00časova na državnom putu I A reda broj 1, deonica Sava centar-Dobanovci, na pravcu Beograd-Dobanovci, izvode se radovi na demontaži stare havarisane zaštitne ograde za vozila, u srednjem zelenom pojasu, uređenju srednjeg-zelenog pojasa i montaži nove sigurnosne ograde za vozila.

U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena preticajna leva saobraćajna traka svakog dana parcijalno, u potezima ne većim od 1.5km.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Radovi na državnom putu II B reda broj 346, Ripanjski put

Od 24.10.2017. godine, izvode se radovi na redovnom održavanju na državnom putu II B reda broj 346, Ripanjski put, od državnog puta II A reda broj 149- Avalskog puta do državnog puta I B reda broj 22, Ibarske magistrale.
Radovi će se izvoditi pod saobraćajem narednih 60 dana.