Planirana isključenja električne energije

U ponedeljak, 14. 02. 2022. godine, bez struje će biti delovi opštine Vračar, Zvezdara, Čukarica, Grocka i Barajevo. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

 

Radovi na vodovodnoj mreži 

U ponedeljak, 14. 02. 2022. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži. 

 

Izmene u radu javnog prevoza

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici 13. oktobra u Resniku

Tokom izvođenja radova na infrastrukturnoj mreži i objektima na lokalnom putu 13. oktobra u Resniku u periodu od 12.02. do 14.02.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u ulici 13. oktobra iznad tunela Straževica, koji se nalazi u sklopu obilaznice oko Beograda. Tokom izvođenja ovih radova, predmenta deonica će biti zatvorena za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linije vozila javnog prevoza:

Linije br. 47, 94, 504 i 47N će u smeru ka Resniku saobraćati ulicama:

 • Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Kružni put Kijevo, Аvalska, ulazna rampa sa ulice Аvalska ka Ibarskom putu, Ibarski put, izlazna rampa sa Ibarskog puta u visini petlje „Orlovača“ ka obiliznici oko Beograda ( u smeru ka Аvalskom putu), tunel Straževica, obilaznica oko Beograda,  kružni tok u zoni ulice Slavka Miljkovića, Slavka Miljkovića i dalje redvonim trasama.

Linije br. 47, 94, 504 i 47N će u smeru ka Kneževcu saobraćati ulicama:

 • Slavka Miljkovića, kružni tok u zoni ulice Slavka Miljkovića, tunel Straževica, obilaznica oko Beograda, ulazna rampa sa obilaznice oko Beograda u visini petlje „Orlovača“ ka Ibarskom putu (u smeru ka Barajevu), silazna rampa sa Ibarskog puta ka obilaznici oko Beograda (gledano u smeru ka Аvalskom putu), ulazna rampa sa obilaznice Beograd ka Ibarskom putu (gledano u smeru ka Kneževcu), Ibarski put, kružni tok u visini prodajnog objekta „METRO“, Ibarski put, izlazna rampa sa Ibarkog puta u visini petlje „Petlovo brdo“ na ulicu Аvalska, Аvalska, Kružni put Kijevo, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Ponovnom puštanju u rad tramvajskih linija br. 11 i 12 preko Savskog trga

Počev od srede 09.02.2022. godine ponovo se uspostavljaju tramvajske linije br. 11 (Kalemegdan /Donji grad/ - Blok 45) i 12 (Omladinski stadion – Banovo brdo) na svojim redovnim trasama preko Savskog trga i ulice Savska.

Sa završetkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u zoni Savskog trga, stekli su se uslovi za ponovno vraćanje linija br. 11 i 12 na svoje redovne trase. Tramvaji sa pomenutih linija će se od Savskog trga kretati ulicama Savska, Bulevar vojvode Mišića preko Mosta na Аdi do Bloka 45 (linija br. 11), odnosno preko petlje „Radnička“ do Banovog brda (linija br. 12).

S obzirom da još nisu izgrađena stajališta u ulici Savska (u visini Pošte 5), tek po završetku njihove izgradnje, što se očekuje za oko 3 meseca, biće stavljena u funkciju. U međuvremenu,  vozila sa linija br. 12 privremeno će koristiti stajališta u ulici Nemanjina, dok vozila sa linije br. 11 u predmetnoj zoni za sada neće imati stajališta.

Promeni režima rada linija javnog prevoza u ulici Matrozova u Batajnici

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za opremanje kompleksa železničke stanice u ulici Matrozova u Batajnici, u periodu od 08.02. do 15.03.2022. godine doći će do promena u radu lčinija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Matrozova (desna saobraćajna traka), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Vojvode Nikole Stanojevića do zone raskrsnice sa ulicom Carice Jelene, gledano u smeru ka ulici Carice Jelene. Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pri čemu će se vozila linija javnog prevoza kretati levom saobraćajnom trakom, koja će biti u režimu jednosmernog saobraćaja u smeru ka ulici Carice Jelene. Prilikom izvođenja ovih radova doći će do promene u radu linije JLPP-a:

- autobuska linije br. 73:

 • u smeru ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića, Matrozova do terminusa „Batajnica /železnička stanica/“, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.
 • Vozila sa linije br. 73 će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Majke Jugović“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Braće Smiljanić“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /centar/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /železnička rampa/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 
 

 

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova redovnom održavanju u ulici Baštovanska

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Baštovanska, na delu od ulice Paunova do ulice Nea Pendeli, u periodu od 02.12. do 28.02.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na predmetnoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • 403Vozila sa linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503 i 401N će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bebelova, Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnim trasama;
 • Vozila sa linije br. 401 i 402 će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnom trasom.

U suprotnim smerovima, linije će saobraćati svojim redovnim trasama.

Vozila će na privremenom delu trase koristiti privremeno stajalište „Bulevar oslobođenja 1“, koje se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Milovana Markovića.

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova na Savskom trgu

Tokom izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga u periodu od 19.11. do 28.02.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja za saobraćaj veze između ulica Nemanjina i Savska, pa će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći načina:

- vozila sa linije br. 3А će saobraćati do terminusa „BEOGRАD NА VODI“ ulicama Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, „BEOGRАD NА VODI“, dok će u smeru ka Kneževcu saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje prema Kneževcu;

 - vozila sa linija br. 51, 511 i 601 će u smeru ka terminusu „BEOGRАD NА VODI“ saobraćati ulicama Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva i dalje redovno.

Promena režima rada linija javnog prevoza zbog izvođenja radova u ulici Kej oslobođenja u Zemunu

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice  Kej oslobođenja u periodu od 25.10.2021. do 18.04.2022.godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza ulice Kej oslobođenja na delu od ulice Stevana Markovića do ulice Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 - linije br. 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, TERMINUS, a u smeru od Keja oslobođenja redovno.

Vozila sa linija br. 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;

 - linije br. 82, 88, 610 i 611 u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Аvijatičarski trg, Glavna, Karamatina, Kej oslobođenja Marka Nikolića, TERMINUS, a u smeru od Keja oslobođenja redovno.

Vozila sa linija br. 82, 88, 610 i 611 će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Zemun pošta“.

Promeni trasa linija javnog prevoza u Resniku

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, u vremenskom periodu od 14.07. do 01.09. 2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik““:

 • u smer ka Resniku: 13. oktobra (šifra st: 3530) u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visni kućnog br. 7;
 • u smer ka gradu: 13. oktobra (šifra st: 3519) u Ul. 13. oktobra,naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.