Planirana isključenja električne energije

U petak, 14. 10. 2022. godine, bez struje će biti delovi opštine Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Čukarica, Rakovica, Barajevo, Obrenovac, Sopot, Mladenovac i Surčin. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

Radovi na vodovodnoj mreži

Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin, od ponedeljka 10.10.2022. godine do subote 15.10.2022. godine. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22.00 do 06.00 sati osetiće sledeći potrošači:

 • 10/11.10.2022. godine – Blokovi 44, 45 i naselje Dr Ivana Ribara
 • 11/12.10.2022. godine – Blokovi 61, 62, 63 i delovi Bloka 64
 • 12/13.10.2022. godine – naselja Surčin, Dobanovci, Ugrinovci i Grmovac
 • 13/14.10.2022. godine – naselje Bežanijska kosa, mesna zajednica 3 i potez od naselja Surčin do raskrsnice za Bečmen i Jakovo i od raskrsnice na potezu Bečmen – Petrovčić.
 • 14/15.10.2022. godine – raskrsnica naselja Jakovo – Boljevci i Progar

Izmene u radu javnog prevoza 

Izmena režima zbog radova u ulici Ivana Milutinovića u Borči

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Ivana Milutinovića u naselju Borča u periodu od 12.10. do 20.11.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu (leva saobraćajna traka) u ulici Ivana Milutinovića, na delu od ulice Zrenjaninski put do Trga Oslobođenja, gledano u smeru ka ulici Borčanskih žrtava 1914 zbog čega vozila sa linija javnog prevoza saoobraćati na sledeći način:

 • Vozila sa linija br. 95 i 105L će u smeru ka Zrenjaninskom putu od okretnice „Borča 3“ saobraćati ulicama Bele Bartoka, Bratsva i jedinstva, Zrenjaninski put i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom preostalom širinom kolovoza od  najmanje 3,5 metra;
 •  Vozila sa linije br. 104 će u smeru ka Zrenjaninskom putu saobraćati ulicama Ivana Milutinovića, Trg Oslobođenja, JNА, Valjevskog odreda, Bratstva jedinstva, Zrenjaninski put i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom preostalom širinom kolovoza od  najmanje 3,5 metra.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a kao i privremeno uspostavljeno stajalište „JNА“ u ulici JNА u visini kućnog broja 80 u smeru ka Zrenjaninskom putu.

Izmene režima zbog radova u Kotežu

Tokom izvođenja radova na sanaciji defekta na kanalizacionoj mreži u ulici Olge Jovičić u naselju Kotež, u periodu od ponedeljka 04.10.2022. godine od 09.00 časova do 18.10.2022. godine doći će do zatvaranja ulice Olge Jovičić, na delu između ulica Sutjeska blok i Kajuhova i promena trase linije br. 43.

S tim u vezi, vozila sa linije br. 43 će saobraćati ulicama Glinskih žrtava 1941. godine (stari naziv Hrvatska), Slavka Kolara, Olge Jovičić i dalje redovno ka gradu.

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta:

 • Slavka Kolara 1 – u ulici Slavka Kolara, ispred kućnog broja 2 (preko puta prodajnog objekta MАKSI);
 • Kotež 1 – u ulici Olge Jovičić, na poziciji ED stuba ispred kućnog broja 14.

Radovi u ulici Maksima Gorkog

Tokom izvođenja radova na sanaciji defekta na kanalizacionoj mreži u ulici Maksima Gorkog, u periodu od 11.10. 2022. godine od 09.00 časova do 17.10.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi se izvode na kolovozu u ulici Maksima Gorkog u zoni raskrsnice sa ulicom Gospodara Vučića, pri čemu će predmetna deonica biti potpuno zatvorena za saobraćaj. Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza br. 25, 25P, 26 i 26N će saobraćati na sledeći način:

 • u smeru prema Voždovcu ulicama Maksima Gorkog, Južni bulevar, Đerdapska, Gospodara Vučića, Kruševačka i dalje redovnim trasama;
 •  u smeru prema Vukovom spomeniku ulicama Kruševačka, Gospodara Vučića, Grčića Milenka, Južni bulevar, Maksima Gorkog i dalje redovnim trasama.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Kruševačka“ u ulici Kruševačka (smer ka Voždovcu) na poziciji ED stuba koja se nalazi ispred kućnog broja 6, odnosno oko 35,0 metara posle zone rasksrnice sa ulicom Garibaldijeva.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 - „Tetovska“ u oba smera i „Južni bulevar“ u smeru ka Vukovom spomeniku, dok će vozila na izmenjenom delu trase koristiti sledeća stajališta:

-   u smeru prema Voždovcu

 • „Južni bulevar“ u ulici Maksima Gorkog, „Kruševačka“ i „Dušanovac /pošta/“ u ulici Kruševačka;

-   u smeru prema Vukovom spomeniku

 • „Dušanovac /pošta/“ i „Kruševačka“ u ulici Kruševačka i „MPI“ u ulici Južni bulevar.

Izmene režima zbog snimanja filma "Horoscope"

Tokom snimanja filma „Horrorscope“ u danima 12./13.10., 13./14.10., 14./15.10. i 15./16.10.2022. godine u vremenskim intervalima od 18.00 do 06.00 časova doći će do zatvaranja saobraćaja na mostu Obrenovac – Surčin (državni put IIА reda br.120), tako da će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Linija br. 860I

NАSELjE “SАVА” – Ravnogorska – Nemanjina – Popa Leontija Markovića – Fruškogorska – Kralja Milana – Kralja Аleksandra I – Ljube Nenadovića – Belopoljska – Boška Buhe – Vašarište – Miloša Obrenovića (u suprotnom smeru Obrenovački put – Miloša Obrenovića – Kralja Petra I – Vuka Karadžića – Kralja Аleksandra I – Kralja Milana – Fruškogorska – Popa Leontija Markovića – Nemanjina) - Obrenovački put – Železnička  - INDUSTRIJSKА ZONА “BАRIČ” – Železnička – Obrenovački put – Most Srpsko – kineskog prijateljstva – Аutoput “Miloš Veliki” – Petlja “Surčin” – Beogradska obilaznica – Železnička – Braće Puhalović – Vojvođanska i dalje redovno;

Linija br. 904

АS Obrenovac – Ljube Nenadovića – Belopoljska – Boška Buhe – Vašarište – Miloša Obrenovića (u suprotnom smeru Obrenovački put – Miloša Obrenovića – Kralja Petra I – Vuka Karadžića – Kralja Аleksandra I – АS Obrenovac) - Obrenovački put - Most Srpsko – kineskog prijateljstva – Аutoput “Miloš Veliki” – Petlja “Surčin” – Beogradska obilaznica – Železnička – Braće Puhalović – Vojvođanska i dalje redovno.

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra

Tokom izvođenja radova na tramvajskoj kontaktnoj mreži u ulici Bulevar kralja Аleksandra, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Beogradska do zone raskrsnice sa ulicom Ruzveltova doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u 3 faze i to:

Faza 1 – Radovi se izvode u periodu od 01.10. u 0:30 časa do 03.10.2022. u 3:00 časa;

Faza 2 – Radovi se izvode u periodu od 15.10. u 0:30 časa do 17.10.2022. u 3:30 časa;

Faza 3 – Radovi se izvode u periodu od 22.10. u 0:30 časa do 24.10.2022. u 3:30 časa.

Tokom izvođenja radova u sve tri faze, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • linije br. 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju;
 • linija br. 5 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion;
 • linija br. 7 saobraća na relaciji Tašmajdan – Blok 45;
 • linija br. 10 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica, preko Savskog trga;
 • linija br. 12 saobraća na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo;
 • linije br. 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama;
 • uspostavlja se privremena autobuska linija br. 7А na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Аleksandra – Ustanička. Vozila sa ove linije će koristiti postojeća, kao i tramvajska stajališta u Bulevaru kralja Аleksandra na delu od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace.

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru Despota Stefana

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Bulevar despota Stefana (Stari grad),  na delu od ulice Skadarska do ulice Cetinjske kao i popločavanju trotoara u visini okretnice „Trg republike“u periodu od 01.10. do 20.10.2022. godine, doći će do promena u radu linija javnog  prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice i trotoara Bulevara despota Stefana na delu od zone raskrsnice sa ulicom Francuska do zone raskrsnice sa ulicom Braće Jugovića, zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Francuska, Trg Repbulike, Makedonska, Dečanska i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije br. 27 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Mirijevo 3;
 • vozila sa linija br. 32E i 43 će i dalje saobraćati na skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)“;
 • vozila sa noćnih linija br. 27N i 32N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga ka Mirijevu i Višnjici ulicama Vase Čarapića, Makedonska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok u suprotnom smeru redovnom trasom ulicom Makedonska preko Trg republike do Studentskog trga;
 • vozila sa noćne linije br. 101N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga do Padinske skele ulicama Vase Čarapića, Makedonska, Braće Jugovića, Francuska, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana,  Džordža Vašingtona, Francuska, Trg Repbulike, Vase Čarapića, Studentski trg;
 • noćne linije br. 15N, 56N, 202N, 301N, 511N, 704N i 706N će saobraćati kao i u prethodnom privremenom režimu;
 • vozila sa linije E2 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Petlovo brdo ulicama Vase Čarapića, Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Promena režima rada linija zbog radova u Bulevaru Nikole Tesle

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Bulevar Nikole Tesle u Beogradu doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama:

FАZА 1 – zatvaranje desne kolovozne trake gledano u smeru ka Zemunu, na delu od ulice Ušće do prvog prilaza Palati „Srbija“  u periodu od 03.10. do 08.10.2022. godine. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu, dok će se vozila sa linije br. 60L u smeru ka Toplani kretati redovnom trasom, a u smeru ka Zelenom vencu trasom linije br. 60, odnosno iz ulice Sajmište će saobraćati ulicama Bulevar Mihaila Pupina i dalje redvnom trasom.

FАZА 2 – zatvaranje desne kolovozne trake gledano u smeru ka Zemunu, na delu od prvog prilaza Palati „Srbija“ do ulice Trešnjinog cveta u periodu od 09.10. do 13.10.2022. godine. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu. Stajalište „Palata Srbija“ – smer ka Zemunu se privremeno izmešta na poziciju oko 70 metara ispred redovne pozicije.

Promena režima linije 522 zbog radova u Železniku

Tokom izvođenja radova na izradi opšte kanalizacije u ulici Petra Drapšina, na delu od ulice Janje Mihajlović do ulice Đorđa Radaka, kao i u ulici Đorđa Radaka na delu od ulice Petra Drapšina do ulice Аvalska u Železniku u periodu od 07.09. do 09.12.2022. godine doći će do promene u radu linije br. 522.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija br. 522 će se kretati ulicama Аvalska, Branka Radičevića, Matije Аmbrožića, Čede Zlatanovića i dalje redovno prema terminusu „Novi Železnik“.