Planirana isključenja električne energije

U četvrtak, 17. 03. 2022. godine, bez struje će biti delovi opština Stari grad, Palilula, Savski venac, Rakovica, Zemun, Barajevo, Obrenovac, Sopot i Surčin. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

 

Radovi na vodovodnoj mreži  

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad, u četvrtak 17.03.2022. godine od 08.00 do 18.00 sati, bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama:

 • Кnićaninova (od Visokog Stevana do Skenderbegove),
 • Milorada Gavrilovića (od Кapetan Mišine do Кnićaninove) i
 • Visokog Stevana (od Dubrovačke do Кnićaninove).

Izmene u radu javnog prevoza

Nova organizacija rada linija javnog prevoza putnika  u zoni Prokopa

Završetkom radova na izgradnji i modernizaciji pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat,  na relaciji Beograd (centar) – Stara Pazova – Novi Sad, planirani su i prvi polasci voza na ovoj relaciji.  Iz „Srbija voz“ a.d. saopšteno je da su predviđene tri kategorije polazaka:

 • „Inter siti“ - koji će stajati samo u Železničkoj stanici „Novi Beograd“ i do Novog Sada saobraćati za 36 minuta, sa ukupno pet polazaka dnevno iz Beograda i Novog Sada.
 • „Regio Ekspres“ - koji će se zaustavljati i u manjim mestima između železničkih stanica u Novom Sadu i Beogradu, sa prosečnim vremenom putovanja od 49 minuta i imati ukupno četiri polaska iz Beograda i Novog Sada;
 • „Regio“ - koji će stajati na svim stanicama na ovoj trasi i putovati oko 57 minuta, sa po devet polazaka iz Beograda i Novog Sada.

Povećanjem broja polazaka i uvođenjem najviših standarda putovanja na relaciji između najveća dva grada u Srbiji, očekivano je i povećanje broja korisnika koji će gravitirati ka ŽS Beograd (centar).

Usled svega navedenog, počev od  utorka, 15.03.2022. godine primenjivaće se nova organizacija linija javnog gradskog prevoza putnika u zoni ŽS „Beograd centar“:

 • Linija br. 36 (ŽS Beograd /centar/ - Trg Slavija - ŽS Beograd /centar/)

Kružna autobuska liniji 36 je uvedena kako bi Železnička stanica „Beograd – centar“ bila povezana  sa centralnom zonom grada, odakle putnici mogu da prelaze na linije javnog prevoza putnika ka svim delovima grada Beograda. Navedena linija saobraća u oba smera (ŽS „Beograd-centar“, Gučevska, Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića, Dinarska, Franše D'Eperea, Karađorđev park, Trg Slavija, Kneza Miloša, Savski trg, Palata pravde, Mostar, Ortopedski zavod, ŽS „Beograd-centar“). Do sada je interval nailaska vozila na liniji 36 iznosio 20 minuta. Uvođenjem dodatnih vozila, od 15.03.2022. godine na liniji 36, interval nailaska vozila na terminusu ŽS „Beograd-centar“ biće 10 minuta, čime se unapređuje kvalitet opsluge korisnika železničkog prevoza putnika.

 • Linija br. 38L (Pogon „Kosmaj“ - ŽS Beograd /centar/)

Dosadašnja autobuska linija br. 38L se od 15.03.2022. godine objedinjuje sa autobuskom linijom 38А. Linija 38L, u novom režimu, saobraćaće na relaciji „Pogon Kosmaj“ – ŽS „Beograd (centar)“, sledećom trasom: POGON "KOSMАJ" - Аuto put Beograd-Niš - Vladimira Tomanovića - Vojislava Ilića - Ustanička - Jovana Subotića - Bulevar Stefana Provenčanog - Bulevar Franše D'Eperea - Mostarska petlja - Bulevar vojvode Putnika - Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića - Novoizgrađena saobraćajnica pored Železničke stanice "Beograd centar" - ŽELEZNIČKА STАNICА "BEOGRАD CENTАR" - Dragana Mancea – Gučevska. Linija br. 38L, u novom režimu saobraćaja imaće interval nailaska vozila 30 minuta, umesto 40 - 60 minuta koliko je iznosio interval na liniji br. 38А koja je do sada saobraćala od Pogona „Kosmaj“ do ŽS „Beograd-centar“.

 • Novo stajalište za trolejbuske linije br. 40 (Zvezdara-Banjica 2) i 41 (Studentski trg-Banjica2)

Za korisnike trolejbuskih linija br. 40 i 41 koji gravitiraju ka ŽS „Beograd – centar“, uspostavlja se novo stajalište u Bulevaru kneza Аleksandra Karađorđevića, u smeru ka centru grada, neposredno pre raskrsnice sa pristupnim putem do same železničke stanice. 

 • Linija br. 34 (Topčidersko brdo /Senjak/ - ŽS Beograd /centar/ - Pere Velimirovića)

Linija br. 34 nastavlja sa funkcionisanjem u dosadašnjem režimu saobraćaja, trasom: Topčidersko brdo (Senjak), Vojislava Vučkovića, Vase Pelagića, Topčiderska zvezda, Ortopedski zavod, ŽS „Beograd – centar“, Gučevska, Bulevar kneza Аleksandra Karađorđevića, Stadion Partizan, Pedagoška akademija, Bolnica „Dragiša Mišović“, Paje Аdamovića, Banjica, Dedinje (Ortopedska bolnica), Miloja Đaka, Omladinska, Baje Pivljanina, Pivljanina Baje 1, Pivljanina Baje 2, Milana Blagojevića Španca, Pere Velimirovića.

Autobuske linije ponovo preko Savskog trga

GrafikaBG Prevoz

Počev od petka 04.03.2022. godine od 09.00 časova ponovo se uspostavlja autobuski saobraćaj na Savskom trgu. Završetkom radova na Savskom trgu i povezivanjem Nemanjine i Karađorđeve ulice sa Savskom ulicom, uspostavlja se nova organizacija i režim linija javnog prevoza i to:

 - linija br. 36 će u smeru prema Mostaru saobraćati ulicama Nemanjina, Savski trg, Savska i dalje postojećom trasom, dok će u smeru prema Trgu Slavija saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska, Savski trg, Nemanjina i dalje postojećom trasom;

 - linije br. 78 i 83 će u smeru prema Novom Beogradu saobraćati ulicama Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva i dalje postojećim trasama, dok u suprotnom smeru neće menjati trase;

- linije br. 51, 511 i 601 će u smeru prema Belim vodama, Sremčici i Surčinu saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Zemunski put, Karađorđeva, Savski trg, Savska i dalje postojećim trasama, dok u suprotnom smeru neće menjati trase.

Autobuske linije JLPP br. 3А, 36, 51, 511 i 601 u zoni Savskog trga koristiće u ul. Savska privremena stajališta u zoni objekta JP „Pošta Srbije“, dok će linije br. 78 i 83 u ul. Balkanska koristiti postojeće stajalište „Nemanjina“.

Novom organizacijom linija JLPP u zoni Savskog trga korisnicima je  je omogućeno da korišćenjem ranije uspostavljenih tramvajskih linija JLPP br. 7, 9, 11 i 12, kao i navednih autobuskih linija 3А, 36, 51, 78, 83, 511 i 601, na jednom od najznačajnih čvorišta u gradu presedanjem kreiraju vezi i realizuju putovanje do različitih centara atrakcije na široj teritoriji grada.

Privremena zabrana zaustavljanja vozova iz sistema BG:voz-a na stanici Novi Beograd od 12.02. do 28.02.2022. godine

U periodu od 12.02. do 28.02.2022. godine zabranjeno je zaustavljanje vozova iz sistema BG:voz-a u stanici Novi Beograd, a usled radova na izgradnji liftova za pristup peronima. U cilju očuvanja bezbednosti, u stanici Novi Beograd onemogućen je prijem i otprema putnika.

Promena režima rada linija javnog prevoza u ulici Matrozova u Batajnici

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za opremanje kompleksa železničke stanice u ulici Matrozova u Batajnici, u periodu od 08.02. do 15.03.2022. godine doći će do promena u radu lčinija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Matrozova (desna saobraćajna traka), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Vojvode Nikole Stanojevića do zone raskrsnice sa ulicom Carice Jelene, gledano u smeru ka ulici Carice Jelene. Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pri čemu će se vozila linija javnog prevoza kretati levom saobraćajnom trakom, koja će biti u režimu jednosmernog saobraćaja u smeru ka ulici Carice Jelene. Prilikom izvođenja ovih radova doći će do promene u radu linije JLPP-a:

- autobuska linije br. 73:

 • u smeru ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića, Matrozova do terminusa „Batajnica /železnička stanica/“, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.
 • Vozila sa linije br. 73 će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Majke Jugović“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Braće Smiljanić“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /centar/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.
 • Stajalište „Batajnica /železnička rampa/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73. 

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova redovnom održavanju u ulici Baštovanska

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Baštovanska, na delu od ulice Paunova do ulice Nea Pendeli, u periodu od 02.12. do 30.03.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na predmetnoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • 403Vozila sa linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503 i 401N će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bebelova, Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnim trasama;
 • Vozila sa linije br. 401 i 402 će u smeru ka periferiji saobraćati sledećim ulicama: Bulevar Oslobođenja, Bulevar JNА i dalje redovnom trasom.

U suprotnim smerovima, linije će saobraćati svojim redovnim trasama.

Vozila će na privremenom delu trase koristiti privremeno stajalište „Bulevar oslobođenja 1“, koje se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Milovana Markovića.

Promeni trasa linija javnog prevoza u Resniku

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, u vremenskom periodu od 14.07. do 01.09. 2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik““:

 • u smer ka Resniku: 13. oktobra (šifra st: 3530) u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visni kućnog br. 7;
 • u smer ka gradu: 13. oktobra (šifra st: 3519) u Ul. 13. oktobra,naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.