Planirana isključenja električne energije

U četvrtak, 18.03.2021. godine, bez struje će biti delovi opštine Vračar, Zvezdara, Palilula, Novi Beograd, Grocka, Barajevo i Mladenovac. Više informacija o rasporedu isključenja možete pogledati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Radovi na vodovodnoj mreži   

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Savski venac, u četvrtak 18.03.2021. godine od 08:30 do 18:00 sati bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama: Dobropoljska (od Bulevara oslobođenja do Fabrisove), Dinarska, Gornjačka, Veternička i Surdulička.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Kvarovi na vodovodnoj mreži 

Do 15:00

Potrošači na grejnom području "Medaković" bez grejanja zbog kvara

Zbog popravke kvara na kraku toplovoda na grejnom području "Medaković", koji se desio u Ignjata Joba, bez grejanja i potrošne tople vode su trenutno potrošači u DRAGICE KONČAR 9 do 31, INDIRE GANDI 3 do 21, SKENDERA KULENOVICA 3, 4 i IGNjATA JOBA 24-26.

Potrošači u navedenim ulicama grejanje će dobiti danas, 18. marta, u prepodnevnim satima.

Izmene na linijama javnog prevoza 

Promena trase linije br. 85 zbog radova na Novom Beogradu

Tokom izvođenja radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko autobuske stanice u Bloku 42 u  ulicama Đorđa Stanojevića i Marka Hristića u Beogradu u periodu od 16.03. do 15.04.2021. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 85.

Radovi će se izvoditi u zoni raskrsnice ulica Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, pri čemu će doći do zatvaranja desne kolovozne trake ulice Đorđa Stanojevića gledano ka ulici Bulevar Milutina Milankovića na delu od ulaza u tramvajski depo do sredine desne kolovozne trake ulice Marka Hristića gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina, kao i desne saobraćajne trake ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulazne rampe tramvajskih šina prema Mostu na Аdi narednih 100,0 metara.  

Tokom izvođenja ovih radova, leva kolovozna traka ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulaza u tramvajski depo do zone raskrsnice sa ulicom Marka Hristića će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, a vozila sa linije javnog prevoza br. 85 će se u smeru prema Banovom brdu kretati ulicama Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Аntifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Teodora Hercla

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kišne kanalizacione mreže u ulici Teodora Hercla u Zemunu u periodu od 09.03. do 22.04.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – radovi koji podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Teodroa Hercla, na delu od ulice Tošin bunar do ulice Novogradska, kao i raskrsnice ulica Teodora Hercla, Novogradska i Prvomajska;

Faza 2 - radovi koji podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Teodroa Hercla, na delu od ulie Tošin bunar do ulice Novogradska.

Tokom izvođenja obe faze radova važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Linija br.15 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vrtlarska, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska,Prvomajska i dalje redovno;
 • Linije br.18 i 78 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Tošin bunar, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska, Prvomajska i dalje redovno;

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti sva postojeća stajališta osim stajališta „Prilaz“ u ulici Ivićeva, kao i novouspostavljena stajališta:

 • u smeru prema ulici Prvomajska: stajalište „Gornjogradska 1“ na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 40 metara posle raskrsnice sa ulicom Ugrinovačka i
 • u smeru prema gradu: novouspostavljeno stajalište „Prvomajska 1“ u ulici Gornjogradska, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 40 metara posle raskrsnice sa ulicom Prvomajska.

Nova organizaciji rada linija javnog prevoza u ulici Cara Dušana

Nakon završetka radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana (u delu koji se odnosi na javni prevoz), od ponedeljka 08.03.2021. godine, primeniće se sledeći režim rada linija JGP-a:

Ponovo se uspostavljaju tramvajske linije:

 • 2 (Pristanište – Vukov spomenik - Pristanište/); 5 (Kalemegdan /Donji grad/ - Ustanička);
 • 10 (Kalemegdan /Donji grad/– Banjica);
 • 11 (Kalemegdan /Donji grad/ – Blok 45) - koja će zbog radova na Savskom trgu i dalje saobraćati preko Starog savskog mosta;

Na svoje redovne trase vraćaju se autobuske linije:

 • 24 (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“/ - Neimar);
 • 26 (Dorćol /Dunavska/ - Braće Jerković); 79 (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“/ - Mirijevo 4);

Ukida se privremena autobuska linija:

 • 5А (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“/ - Vukova spomenik).

Novi raspored stajališta linija JGP-a nakon završetka radova na rekonstrukciji i uređenju ulice Cara Dušana:

 • Uspostavlja se zajedničko stajalište „Kralja Petra“ za tramvajske i autobuske linije br. 2, 5, 10, 24, 26 i 79 na poziciji neposredno posle zone raskrsnice sa ulicom Kralja Petra za smer prema ulici Francuska;
 • Uspostavlja se zajedničko stajalište „Dorćol (Kneginje Ljubice)“ za tramvajske i autobuske linije br. 2, 5, 10, 24, 26 i 79 na poziciji neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Dobračina za smer prema ulici Francuska.

Promeni trasa linija br. 27E, 33 i 48 zbog radova u Bulevaru despota Stefana  i Dragoslava Srejovića

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže i revizionog vodovodnog šahta u ulicama Dragoslava Srejovića i Bulevar despota Stefana u periodu od 03.03. do 19.03.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

 • FАZА 1 – radovi u kolovozu ulice Bulevar despota Stefana neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Dragoslava Srejovića u periodu od 03.03. do 10.03.2021. godine. Radovi podrazumevaju zauzeće trake za desno skretanje i srednje trake ulice Bulevar despota Stefana neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Dragoslava Srejovića, kao i dela saobraćajne trake ulice Dragoslava Srejovića u zoni iste raskrsnice za smer prema ulici Mitropolita Petra.
 • FАZА 2 – radovi u kolovozu ulice Dragoslava Srejovića neposredno posle zone raskrsnice sa ulicom Bulevar despota Stefana u periodu od 11.03. do 19.03.2021. godine. Radovi podrazumevaju zauzeće desne saobraćajne trake ulice Dragoslava Srejovića na delu od raskrsnice sa ulicom Bulevar despota Stefana do raskrsnice ulici Mitropolita Petra.

Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Dragoslava Srejovića na delu od ulice Mitropolita Petra do ulice Bulevar despota Stefana će biti jednosmerna u smeru prema ulici Bulevar despota Stefana, pa će važiti režim rada linija javnog prevoza:

 • linija br. 27E u smeru prema Mirijevu 4 će saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • linije br. 33 i 48 u smeru prema Kumodražu i Miljakovcu 3 će saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Informacija o promeni trasa linija javnog prevoza br. 45 i 612 tokom izvođenja radova  u ulici Аtanasija Pulje

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Аtanasija Pulje na delu od ulice Hercegovačka do ulice Geteova u Zemunu, u periodu od ponedeljka 01.03.2021. godine od 08:30 časova do 30.04.2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Аtanasija Pulje, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 45 i 612 saobraćati na sledeći način:

 • u smeru ka terminusu "Zemun (Novi grad)", ulicama Hercegovačka, Krajiška i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka ulici Prvomajska ulicama Krajiška, Geteova, Prvomajska i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Informacija o promeni trasa linija javnog prevoza tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2

Zbog izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2, u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar Oslobođenja u periodu od 15.02. do 01.05.2021. godine i zauzeća kolovoza i trotoara ulice Crnotravska, na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja, kao i polovine raskrsnice ulica Bulevar oslobođenja i Crnotravska, na delu od pozicije koje se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u objekat benzinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici), važiće režim odvijanja javnog prevoza:

- autobuske linije br. 47 i 48:

 • u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;

- autobuska linija br. 49:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska i dalje redovnom trasom.

- autobuska linija br. 50:

 • U oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

- autobuske linije br. 401 i 402:

 • u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;

- autobuske linije br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (smer preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:

 • U oba smera saobraćaće trasom terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;

- minibus linija br. 406L :

 • U oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Privremeno se izmeštaju stajališta za linije br. 47, 48, 401 i 402 u ulici Bulevar Oslobođenja u oba smera i to:

 • Stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Banjici se privremeno izmešta za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • Stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Trgu Slavija se privremeno izmešta za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50
 • Stajalište „Paunova“ u ulici Crnotravska – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.

Аutobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 10 (u oba smera), a linije br. 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u ulici Paunova, koje koriste linije br.40, 41 i 78 (oba smera).

Informacija o promeni trasa linija javnog prevoza zbog izvođenja radova na izgradnji petlje "Petlovo brdo"

Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje "Petlovo brdo" i njenog spajanja sa petljom "Orlovača" na sektoru B4 obilaznice oko Beograda, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 14.12.2020. godine do 15.04.2021. godine po fazama i to:

 - Faza 1 – Radovi se izvode na državnom putu Ib reda br. 22 (Ibarski put) u razdelnom pojasu zbog formiranja prolaza za preusmeravanje saobraćaja (neposredno ispred petlje "Orlovača" na obilaznici). Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, doći će do zatvaranja levih saobraćajnih traka na državnom putu Ib reda br. 22 (Ibarski put) – oba smera, tako da će se vozila na pravcu Beograd – Lazarevac kretati preostalom širinom kolovoza bez izmena trasa linija javnog prevoza. I dalje će biti zatvorena silazna rampa sa  državnog puta Ib reda br. 22 (Ibarski put) na lokalni put Rakovica – Železnik  (Аvalska), tako da će vozila javnog prevoza saobraćati ulicama:

Linija br. 54

 • u oba smera redovno;

Linija br. 521

 • u smeru ka Železniku: državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu – silazna rampa (posle zone ukrštanja sa lokalnim putem Rakovica - Železnik), koja će do ulice Аvalska biti udvosmerena, lokalni put Rakovica – Železnik (ulica Аvalska)  i dalje redovno;
 • u smeru ka Vidikovcu: Аvalska, ulazna rampa na državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, Petlja "Orlovača" na obilaznici, državni put Ib reda br. 22 - smer ka Beogradu i dalje redovno;

Stajalište "Naselje Petlovo brdo" na Ibarskom putu u smeru ka gradu je privremeno izmešteno na novu poziciju oko 500,0 metara posle redovne na poziciji preko puta prodajnog objekta "METRO".

Informacija o izmeni trase linije br. 311 

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Maršala Tita (naselje Leštane - GO Grocka) u Beogradu, u periodu od 14.12.2020.  do 09.04.2021. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza ul. Maršala Tita na delu od zone raskrsnice ulice Maršala Tita i Zabranska do zone  raskrsnica ulice Maršala Tita i Save Kovačevića, pri čemu slobodna širina kolovoza neće biti dovoljna za kretanje vozila javnog prevoza. Tokom izvođenja radova linija javnog prevoza br.311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom:

 • smer ka terminusu "Leštane (Ravan)": Smederevski put, Kružni put, Ravan i dalje redovno do terminusa "Leštane (Ravan)".
 • smer ka terminusu Ustanička: "Leštane (Ravan)", Ravan, centar naselja Leštane gde će vršiti promenu smera kretanja kao linija br. 306, Ravan, Kružni put, Smederevski put i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP –a.