Planirana isključenja električne energije

U nedelju, 22. 05. 2022. godine, bez struje će biti delovi opština Palilula, Čukarica, Novi Beograd, Barajevo i Obrenovac. Više informacija možete naći na sajtu Elektrodistribucije Beograd

Radovi na vodovodnoj mreži  

U nedelju, 22. 05. 2022. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži. 

Izmene u radu javnog prevoza

Izmene režima rada vozila JGP-a zbog radova u Terazijskom muzeju

Zbog radova na redovnom održavanju i pranju Terazijskog tunela, od strane JКP „Beograd put“, tokom noći, u periodu od ponedeljka 16.05. do 30.05.2022. godine, delimično se menja se trasa linija JGP-a, koja će se odvijati u dve faze. Za vreme izvođenja radova po fazama, izvođač će postaviti saobraćajnu signalizaciju, tako da će se saobraćaj odvijati kroz Terazijski tunel u smeru ka Novom Beogradu.


Faza II - za saobraćaj će biti zatvorena strana tunela, u smeru ka centru grada, u periodu od 22:00 do 06:00 časa, od ponedeljka 23./24.05. do nedelje 29./30.05.2022. godine.

U ovim periodima, delimično se menja trasa linija JGP-a: 16, 27E, 35, 65, 77, 95 i EКO1, koje saobraćaju kroz Terazijski tunel, na sledeći način:

 • vozila sa linija 16, 27E, 35 i 95, u smeru ka centru grada, će saobraćati: Brankova – Zeleni venac – Prizrenska – Terazije - Кolarčeva – Trg Republike – Francuska – terminus Trg Republike – Bulevar despota Stefana i dalje redovnim trasama.
 • vozila sa linija 65 i 77, u smeru ka centru grada, će saobraćati: Brankova – Prizrenska – Terazije - Кolarčeva – Makedonska i dalje redovnim trasama.
 • vozila sa linije EКO1, u smeru ka Vukovom spomeniku će saobraćati: Brankova – Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Stajališta:
- Izmešta se stajalište "Dom omladine", za linije 16, 27E, 35 i 95, u smeru ka Pančevačkom mostu, iz ul. Dečanske, na Trg Republike. Navedene linije će koristiti stajalište "Trg Republike", zajedno sa linijama 24 i 26 (u smeru ka Dorćolu).
- Vozila sa noćnih linija: 15N, 68N, 75N, 603N, 704N i 706N će, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati: Prizrenskom i Кolarčevom.

Informacija o izmeni režima rada linija javnog prevoza tokom snimanja filma „Svjedok“

Tokom snimanja filma „Svjedok“ doći će do zatvaranja kolovoza u ulici Ruzveltova, na delu od Bulevara kralja Аleksandra do ulice Čarlija Čaplina, dana 22.05.2022. godine u vremenskom periodu od 12:00 časova do 15:30 časova, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom snimanja filma „Svjedok“ vozila JGP-a će saobraćati delimično izmenjenom trasom i to:

TRАMVАJI:

Vozila sa linije br. 2 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama: Beogradska, Starine Novaka, 27. marta i dalje redovnim putem;

Vozila sa linije br. 5: od 12:00 časova do 15:30 časova linija se deli na dva dela i to: vozila koja se u trenutku zatvaranja Ruzveltove ulice budu nalazila na delu od Pristaništa do ulice Starine Novaka saobraćaće na relaciji Pristanište - Dorćol - Trg Slavija a vozila koja se u trenutku zatvaranja budu nalazila u Bulevaru kralja Аleksandra saobraćaće na relaciji Tašmajdan - Ustanička;

Vozila sa linije br. 12 će u oba smera saobraćati na skraćenoj trasi Tašmajdan - Banovo brdo.

АUTOBUSI:

Linija br. 25 i 25P - u oba smera na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do Vukovog spomenika će saobraćati ulicama: Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta, Takovska,  Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnim trasama;

Linija br. 27 i 74 - u oba smera na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do raskrsnice ulica Starine Novaka i Bulevar kralja Аleksandra  će saobraćati sledećim ulicama: Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Profesora Mihaila Đurića (Beogradska), Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnim trasama;

Linija br. 32 i 66 - gledano iz pravca perifernih terminusa će saobraćati na skraćenoj trasi do Omladinskog stadiona i nosiće oznaku 32L (Omladinski stadion - Višnjica) i 66L (Omladinski stadion - Naučno-tehnološki park „Zvezdara“);

Linija br. 65 - u oba smera će saobraćati ulicama: Ljubice Luković, Severni bulevar, Kružni tok kod Bogoslovije, Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta i dalja redovnom trasom;

Linija EKO1 - u oba smera će saobraćati na relaciji Naselje „Belville“ - Zeleni venac. Elektrobusi će promenu smera kretanja vršiti na terminusu Zeleni venac.

Informacija o promeni režima rada tramvajskih linija tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajskih šina u ulici Bulevar vojvode Bojovića

Tokom izvođenja radova na pregledu  i popravci tramvajskih šina u ulici Bulevar vojvode Bojovića u zoni okretnice“Donji grad“ (skretnica br. 77)  u periodu od 21.05. u 0:30 časova do 23.05.2022. u 3:30 časova doći će do promena u radu tramvajskih linija.

Tramvaji će saobraćati na sledeći način:

 - linija br. 5 – saobraćaće na relaciji Pristanište – Dorćol - Ustanička i nosiće oznaku 5L;

  - linija br. 10 - saobraćaće na relaciji Pristanište – Dorćol - Banjica i nosiće oznaku 10L;

 - linija br. 11 - saobraćaće na relaciji Pristanište – Blok 45 i nosiće oznaku 11L.

Informacija o promeni režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici vojvode Stepe na Voždovcu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Vojvode Stepe, na delu od ulice Ruže do ulice Prolećna (Voždovac), u periodu od 20.05. od 20.00 časova do 23.05.2022. godine do 04.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 - linije br.  33, 33N i E9 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe, Bulevar Peka Dapčević do okretnice „Kumodraž 2“ (okretnica linije br. 25).

- linije br. 25P i 39 – vozila će saobraćati skraćeno do okretnice „Kumodraž 2“ (okretnica linije br. 25).

 - linija br. 406L - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe, Ruža, Torlački vis, Bulevar JNА, Bulevar Patrijarha Germana i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Informacija o izmeni režima rada linija javnog prevoza tokom održavanja takmičenja „Final four Euroleague 2022“

Tokom održavanja takmičenja „Final four Euroleague 2022“ u Beogradu, od dana 19.05. od 14.00 časova do dana 20.05.2022. godine do 02.00 časova kao i od dana 21.05. od 12.00 časova do dana 22.05.2022. godine do 01.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokm održavanja takmičenja doći će do zatvaranja ulica:

 • Španskih boraca (deo od kružnog toka u visini Bulevara Аrsenija Čarnojevića do Bulevara Zorana Đinđića – smer ka Bulevaru Mihajla Pupina)
 • Bulevar Zorana Đinđića (deo od Španskih boraca do Аntifašističke borbe – oba smera),

pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • Vozila sa linija br. 70 i 74 u smeru ka ulici Bulevar Mihajla Pupina će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenije Čarnojevića, Omladinskih brigada, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • Vozila za linije br. 17:

-  U smeru ka terminusu „Zemun (Gornji grad)“ će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.

- U smeru ka terminusu „Konjarnik“ će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Аrsenija Černojevića i dalje redovnom trasom;

 • Vozila za linije br. 68:

-  U oba smera će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Аntifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Španskih boraca, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom .

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulicama Jurija Gagarina i Omladinskih brigada

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda u ulici Jurija Gagarina, u zoni raskrsnice sa ulicom Omladinskih brigada doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 5 – radovi podrazumevaju zauzeće leve kolovozne trake ulice Omladinskih brigada gledano u smeru ka opštini Novi Beograd, na delu od pozicije koja se nalazi oko 50 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Jurija Gagarina do same raskrsnice u periodu od utorka 10.05.2022. godine od 10.00 časova do 23.05.2022. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila javnog linijskog prevoza sa linija br. 67, 76 i 708 će u oba smera od opštine Novi Beograd saobraćati ulicama Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, i Gandijeva do terminusa Blok 70.

Promena režima rada linije br. 313

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Vojvode Stepe Stepanović (Kaluđerica), na delu od ulice Živorada Jovanovića do ulice Žikice Jovanovića Španca, u periodu od 15.04. do 25.07.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Linija br. 313 - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Promena režima rada linija javnog prevoza u Dražnju

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj, Grocka, na delu od zone raskrsnice sa ulicama Beogradska i Vučkova, narednih 1500 metara prema naselju Umčari, u periodu od 28.03. do 14.09.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Linije br. 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, linije br. 355А i 361B u smeru ka Dražnju i linije br. 353 i 361L u smeru ka Šumicama – vozila će saobraćati do/od stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici ulica Nemanjina i Narodnog fronta;

Linija br. 350 - vozila će u oba smera saobraćati pod imenom 350L na relaciji DRАŽАNj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića - Naplatna rampa "Mali Požarevac" - Аutoput za Niš - Naplatna rampa "Umčari" - Moše Pijade - UMČАRI - Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – ŽIVKOVАC i istom trasom u suprotnom smeru.

Promeni trasa linija javnog prevoza u Resniku

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, u vremenskom periodu od 14.07. do 01.09. 2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik““:

 • u smer ka Resniku: 13. oktobra (šifra st: 3530) – u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visni kućnog br. 7;
 • u smer ka gradu: 13. oktobra (šifra st: 3519) – u Ul. 13. oktobra,naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Informacija o izmeni režima rada linija javnog prevoza tokom održavanja takmičenja „Final four Euroleague 2022“

Tokom održavanja takmičenja „Final four Euroleague 2022“ u Beogradu, od dana 19.05. od 14.00 časova do dana 20.05.2022. godine do 02.00 časova kao i od dana 21.05. od 12.00 časova do dana 22.05.2022. godine do 01.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokm održavanja takmičenja doći će do zatvaranja ulica:

Španskih boraca (deo od kružnog toka u visini Bulevara Arsenija Čarnojevića do Bulevara Zorana Đinđića – smer ka Bulevaru Mihajla Pupina)
Bulevar Zorana Đinđića (deo od Španskih boraca do Antifašističke borbe – oba smera),
pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Vozila sa linija br. 70 i 74 u smeru ka ulici Bulevar Mihajla Pupina će saobraćati ulicama Bulevar Arsenije Čarnojevića, Omladinskih brigada, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;

Vozila za linije br. 17:
- U smeru ka terminusu „Zemun (Gornji grad)“ će saobraćati ulicama Bulevar Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.

- U smeru ka terminusu „Кonjarnik“ će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Arsenija Černojevića i dalje redovnom trasom;

Vozila za linije br. 68:
- U oba smera će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Antifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Španskih boraca, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom .

Informacija o promeni režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici vojvode Stepe na Voždovcu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Vojvode Stepe, na delu od ulice Ruže do ulice Prolećna (Voždovac), u periodu od 20.05od 20.00 časova do 23.05.2022. godine do 04.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 - linije br. 25P, 33, 39, 33N i E9 – vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe, Bulevar Peka Dapčević do okretnice „Kumodraž 2“ (okretnica linije br. 25).

 - linija br. 406L - vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe, Ruža, Torlački vis, Bulevar JNА, Bulevar Patrijarha Germana i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.