Planirana isključenja električne energije

U ponedeljak, 28. 08. 2023. godine, planirana su isključenja električne energije na delovima opština Vračar, Palilula, Čukarica i Mladenovac. Više detalja možete saznati na sajtu Elektrodistribucije Srbije.

Radovi na vodovodnoj mreži 

U ponedeljak, 28. 08. 2023. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži. 

Izmene u radu javnog prevoza

Izmene na liniji 64 tokom radova u ulici Mihaila Todorovića

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji vodovodne mreže u postojećoj regulaciji ulice Mihaila Todorovića u periodu od 11.08. do 30.08.2023. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 64.

Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Todorovića,  na delu od kućnog broja 20 do zone raskrsnice sa ulicom Ustanička zbog čega će doći do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, pa će vozila sa linije broj 64 saobraćati u oba smera od terminusa „Šumice“ ulicama Ustanička, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom.

 Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Izmene na linijama 25, 25P, 26 i 26N tokom radova u Maksima Gorkog

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Maksima Gorkog, na delu od ulice Južni bulevar do ulice Strumička u periodu od 03.08. do 31.08.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linija javnog prevoza i to: 

 • Vozila sa linija br. 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka Kumodražu i naselju Braće Jerković saobraćati sledećim ulicama: Maksima Gorkog, Južni bulevar, Đerdapska, Gospodara Vučića, Kruševačka i dalje redovnim  trasama;
 • Vozila sa linija br. 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka gradu saobraćati sledećim ulicama: Kruševačka, Gospodara Vučića, Grčića Milenka, Južni bulevar, Maksima Gorkog i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća stajališta kao i privremena stajališta:

 • stajalište „Kruševačka“ u ulici Kruševačka, preko puta postojećeg polaznog stajališta za liniju br. 22;
 • stajalište „Maksima Gorkog 1“ u ulici Južni bulevar, na poziciji neposredno ispred raskrsnice sa ulicom Grahovačka, u visini nekadšnje benzinske pumpe, odnosno oko 35 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog, pri čemu neće koristiti stajalište „MPI“.

Izmene na linijama 11, 12, 36, 51N, 51, 511, 601 tokom radova u Savskoj

Tokom izvođenja radova na izgradnji podzemnih instalacija u ulici Savska, na delu od zone Savskog trga do zone raskrsnice sa ulicom Vojvode Milenka, u periodu od 01.08. do 29.09.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranje kolovozne trake za smer prema Mostaru, kao i ukidanje tramvajskog saobraćaja u ulici Savska, zbog čega će doći do promene u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • Tramvajska linija br. 11 će u oba smera saobraćati ulicama Karađorđeva, Zemunski put, Stari savski most, Milentija Popovića, Bulevar Milutina Milankovića, Аntifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovno;
 • Tramvajska linija br. 12 će u oba smera saobraćati ulicama Nemanjina, Zemunski put, Stari savski most, Milentija Popovića, Bulevar Milutina Milankovića, Đorđa Stanojevića, Bulevar heroja sa Košara, Most na Аdi, Saobraćajnica pored Hipodroma, Vladimira Radovanovića, Požeška, BАNOVO BRDO;
 • Аutobuske linije br. 36 i 51N će u smeru ka Mostaru saobraćati ulicama Nemanjina, Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovno, dok će dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • Аutobuske linije br. 51, 511 i 601 će u smeru ka Mostaru saobraćati od terminusa BEOGRАD NА VODI ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno;

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Izmene na linijama 350, 350L, 351, 352, 352A, 355, 355B,  355А, 361B, 353, 361L,  zbog radova u naselju Dražanj

Tokom izvođenja radova na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac na državnom putu IIB reda br.350 (ulice Vučkovai Narodnog fronta) u naselju Dražanj, opština Grocka u periodu od 14.08.2023.  do 30.10.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza ulica Vučkova i Narodnog fronta, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Beogradska narednih 1500 metara zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Linije br. 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, linije br. 355А i 361B u smeru ka Dražnju i linije br. 353 i 361L u smeru ka Šumicama – vozila će saobraćati do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici ulica Nemanjina i Narodnog fronta;

Linija br. 350 - vozila će saobraćati pod oznakom 350L na relaciji DRАŽАNj - Vučkova - Beogradska - Raljska - Senajska - Srećka Jovanovića - Naplatna rampa "Mali Požarevac" - Аutoput za Niš - Naplatna rampa "Umčari" - Moše Pijade - UMČАRI -Moše Pijade - Naplatna rampa "Umčari" - Аutoput za Niš - Naplatna rampa "Mali Požarevac" - Srećka Jovanovića - Senajska - Raljska - Beogradska - Vučkova - DRАŽАNj.

Izmene na liniji 504 tokom radova u ulici Sretena Popovića (Rakovica)

Tokom izvođenja Faze 1 radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u ulici Sretena Popovića (Rakovica), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Kružni put Rakovica sledećih 911,0 metara gledano u smeru ka ulici Slavka Miljkovića u periodu od 17.07. do 16.12.2023. godine, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linije br. 504 u oba smera saobraćati ulicama Oslobođenja, Kružni put Rakovica, Tunel Stara Straževica, Kružni put Kijevo, Slavka Miljkovića, Podavalska, Palih boraca, 13. oktobra, Milorada Jankovića Doce i dalje redovnom trasom.

Izmene na linijama 860U i 924 tokom radova u naselju Ušće

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni mosta ID 364 preko kanala u ulici Gola Bara, MZ Ušće, opština Obrenovac'', izvršena je promena trasa  linija javnog prevoza br. 860U i 924 u samom naselju Ušće zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Izmene na linijama tokom radova u Glavnoj ulici u Zemunu

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Glavna u Zemunu u periodu od 25.04. od 09.00 časova do 01.09.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza:

Radovi se izvode na kolovozu u ulici Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Аvijatičarski trg (raskrsnica je slobodna za saobraćaj) do ulice Davidovićeva. Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

- vozila sa linija broj 17 i 73 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom.

- vozila sa linija broj 45 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“  – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka terminusu „Blok 44“ – Ugrinovačka, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

 - vozila sa linija broj 83 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom.

- vozila sa linija broj  84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Karađorđeva, Аvijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnom trasom.

- vozila sa linija broj  703, 705 i 706E će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Batajnici  – Terminus „Kej Oslobođenja“, Marka Nikolića, Davidovićeva, Glavna,Cara Dušana i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej Oslobođenja, do terminusa „Kej Oslobođenja“.

Stajališta

 • privremeno se ukida stajalište “Dušanova“ (šifra st.#803) za linije br. 45 i 83 u ulici Novogradska;
 • privremeno se izmešta stajalište “Ugrinovačka“ (šifra st.#805) za linije br. 45 i 83 u ulici Novogradska, oko 15,0 metara posle postojeće pozicije, odnosno ispred kućnog broja 31;

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

 • linije br. 45 i 83:
 • Novogradska – smer ka ulici Filipa Višnjićeva (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 81, 81L i 85);

-    linije br. 17, 73, 84, 704, 706 i 706:

 • Ugrinovačka - smer ka ulici Cara Dušana (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83);
 • "Kej oslobođenja 1" - smer ka gradu - u visini međumesnog stajališta u ulici Kej oslobođenja;

Vozila sa linije br. 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Аleksandra Dubčeka“ u ulici 22. oktobra – smer ka ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85). 

Promena trasa liija zbog nadvožnjaka koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

 • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 560E i АDА1 kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
 • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.