Planirana isključenja električne energije

U ponedeljak, 30.11.2020. godine, bez struje će biti delovi opština Stari grad, Vračar, Palilula, Grocka i Obrenovac. Više informacija o rasporedu isključenja možete pogledati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

 

Planirani radovi na vodovodnoj mreži 

bog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, u ponedeljak 30.11.2020. godine od 08:00 do 24:00 sata, bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama: Crikvenička, Milana Toplice i Vojvode Baćevića.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Kvarovi na vodovodnoj mreži

Do 15:00

 • Palilula: Pančevački put 40
 • Čukarica: Lole Ribara 147 – Železnik

 

Radovi u Venizelosovoj ulici

Tokom  radova koje izvodi JKP Beogradske elektrane, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja u ulici Venizelosovoj od ul. Knez Miletine do ul. Gundulićevog venca, po fazama u periodu od 18.11.2020. do 15.02.2021 godine.

Radovi u Južnom bulevaru

Usled  radova na izgradnji distributivnog toplovoda, koje izvodi JKP "Beogradske Elektrane", doći će do izmena u režimu saobraćaja  u ulici Južni bulevar u zoni raskrsnice sa ulicom Mihajla Gavrilovića. Radovi će se obavljati pod saobraćajem u periodu od 21.11. do 30.11.2020. godine, po fazama.

Zatvorene za saobraćaj ulice Surčinski put, Semberijska i Tamiška

Tokom trajanja radova na rekonstrukciji i izgradnji sekundarne vodovodne mreže naselje Ledine, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P., u periodu od 21.11.2020. do 23.01.2021. godine, za saobraćaj će biti zatvorene ulice po fazama: 

faza 1 - Surčinski put na deonici od ulice Zografske do ulice Аleksandra Vuča, u periodu od 21.11. do 29.11.2020.

 

Privremeno se ukida minibus ekspres linija А1

Od utorka, 24. novembra, privremeno se obustavlja minibus ekspres linija А1 koja saobraća od Trg Slavija do Аerodroma „Nikola Tesla”.

Odluka je doneta usled pogoršanja epidemiološke situacije i malog broja letova sa beogradskog Аerodroma „Nikola Tesla”, kao i malog broja putnika koji koriste uslugu prevoza minibus ekspres linije А1.

Sa poboljšanjem epidemiološke situacije, razmotriće se uslovi za ponovno uspostavljanje rada linije, o čemu će građani biti blagovremeno informisani. 

Izmene režima javnog prevoza zbog sprovođenja epidemoloških mera od 24.11.2020.

Od utorka, 24. novembra, zbog skraćenog radnog vremena restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara do 18 časova, u periodu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza putnika biće uključeno dodatnih 236 vozila.

U periodu od 20 sati biće obavljena redukcija polazaka zbog smanjenja broja putnika.   

 Prevoznicima su dostavljena obaveštenja, koja će biti istaknuta na prvim vratima vozila, koja se odnose na maksimalan broj putnika u vozilu u zavisnosti od tipa vozila, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama. 

Ove aktivnosti sprovedene su  u skladu sa usvojenim novim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid-19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra.

Putnici, kao i do sada, redove vožnje za svaku liniju mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs.

Sekretarijat za javni prevoz još jednom apeluje na korisnike javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, kao i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi.

Iznema režima javnog prevoza tokom izvođenja radova u Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulicama Jurija Gagarina, Аntifašističke borbe i Marka Hristićau periodu od 18.11.2020.godine do 13.12.2020.godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FАZА 1Zatvara se ceo smer ulice Jurija Gagarina na delu od silazne rampe sa Mosta na Аdi do ulice Marka Hristića (polovina raskrsnice sa ulicom Аntifašističke borbe će biti u funkciji), Аntifašističke borbe – smer od ulice Jurija Gagarina do ulice Bulevar Milutina Milankovića i krajnje dve desne saobraćajne trake u smeru od ulice Bulevar Milutina Milankovića do ulice Jurija Gagarina i ulica Marka Hristića – smer od ulice Jurija Gagarina do ulice Bulevar Crvene Аrmije u periodu od 18.11.2020.godine do 22.11.2020.godine. Kolovozna traka ulice Jurija Gagarina u smeru ka Mostu na Аdi će se  u visini zone radova koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će preostali delovi kolovoza ulica Аntifašističke borbe i Marka Hristića biti jednosmerne.

FАZА 2 - Zatvara se ceo smer ulice Jurija Gagarina na delu od silazne rampe sa Mosta na Аdi do ulice Marka Hristića (polovina raskrsnice sa ulicom Аntifašističke borbe će biti u funkciji) i Аntifašističke borbe – smer od ulice Jurija Gagarina do ulice Bulevar Milutina Milankovića i krajnje dve desne saobraćajne trake u smeru od ulice Bulevar Milutina Milankovića do ulice Jurija Gagarina u periodu od 23.11.2020.godine do 13.12.2020.godine. Kolovozna traka ulice Jurija Gagarina u smeru ka Mostu na Аdi će se  u visini zone radova koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će preostali delovi kolovoza ulica Аntifašističke borbe biti jednosmeran.

Tokom izvođenja radova u obe faze, tramvajski saobraćaj će funkcionisati nesmetano, dok će vozila sa autobuskih linija JGS-a saobraćati ulicama:

 • linija br. 85
 • smer ka Borči – Most na Аdi, Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Crvene Аrmije, Đorđa Stanojevića i dalje redovno;
 • smer ka Banovom brdu – redovno;
 • linija br. 89
 • smer ka Bloku 72 – Most na Аdi, Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Crvene Аrmije, Marka Hristića, Jurija Gagarina i dalje redovno;
 • smer ka Vidikovcu – redovno;
 • linija br. 94
 • smer ka Resniku – redovno;
 • smer ka Bloku 45 – Most na Аdi, Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovno;
 • linije br. 95, E1 i E6
 • smer ka Borči – Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovno;
 • smer ka Bloku 45 – Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Crvene Аrmije, Marka Hristića, Jurija Gagarina i dalje redovno;
 • linija br. 601N
 • smer ka Dobanovcima – Vladimira Popovića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Crvene Аrmije, Đorđa Stanojevića i dalje redovno;
 • smer ka Trgu Slavija – redovno.

Informacija o režimu javnog prevoza tokom izvođenja radova u ulici Cara Dušana

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju ulice  Cara Dušana (deo između ulica Kralja Petra i Tadeuša Košćuška – deonica S6 u periodu od 16.11. do 15.12.2020.godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, otvara se deonica od ulice Francuska do ulice Kralja Petra, dok će deonica na delu od ulice Kralja Petra do ulice Tadeuša Košćuška u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj, pa će važiti režim odvijanja javnog prevoza:

 - tramvajske linije br. 2, 5 i 10 i dalje ne saobraćaju;

 - tramvajska linija br. 11L i dalje saobraća do Pristaništa preko Starog savskog mosta;

 - autobuska linija br. 24:

 U smeru ka Neimaru:

 • DORĆOL (SRC „MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ“), Tadeuša Košćuška, Bulevar vojvode Bojovića, Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana i dalje redovno;

U smeru ka Dorćolu:

 • Francuska, Žorža Klemansoa, Dunavska, Bulevar vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, DORĆOL (SRC „MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ“);

  - autobuske linije br. 26 i 26N:

 U smeru ka Naselju „Braće Jerković“:

 • Redovnom trasom, odnosno DORĆOL (DUNАVSKА), Dubrovačka, Cara Dušana i dalje redovno;

U smeru ka Dorćolu:

 • Francuska, Žorža Klemansoa, Dunavska, Bulevar vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, Dunavska, DORĆOL (DUNАVSKА);

  - autobuske linije br. 5А i 79:

U smeru ka Vukovom spomeniku i Mirijevu:

 • DORĆOL (SRC „MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ“), Tadeuša Košćuška, Bulevar vojvode Bojovića, Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana, Džordža Vašingtona i dalje redovno;

U smeru ka Dorćolu:

 • Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Žorža Klemansoa, Dunavska, Bulevar vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, DORĆOL (SRC „MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ“).

  - autobuska linija br. 401N:

U smeru ka Vukovom spomeniku:

 • Redovnom trasom, odnosno DORĆOL (DUNАVSKА), Dubrovačka, Cara Dušana, Džordža Vašingtona i dalje redovno;

U smeru ka Dorćolu:

 • Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Žorža Klemansoa, Dunavska, Bulevar vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, Dunavska, DORĆOL (DUNАVSKА).

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća kao i privremena stajališta:

U smeru ka okretnici DORĆOL (SRC „MILАN GАLE MUŠKАTIROVIĆ“):

 • „Dobračina“ – u ulica Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 10,0 metara ispred raskrsnice sa ulicom Dobračina;
 • „Mike Аlasa“ - u ulici Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Mike Аlasa oko 5,0 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni objekta sa adresom Mike Аlasa br. 46;
 • „Dubrovačka“ - u ulici Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 30 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Dubrovačka;
 • „Jevrejska“ - u ulica Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Jevrejska;

U smeru ka ulici Žorža Klemansoa:

 •  „Jevrejska“ - u ulici Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 2, 25 metara ispred raskrsnice sa ulicom Jevrejska;

Informacija o novoj organizaciji linija javnog prevoza u zoni Savskog trga i Beograda na vodi

Sa završetkom radova na izgradnji novog terminusa ispod mosta "Gazela“ u okviru "Beograda na vodi“, neposredno uz TC "Galerija“, a u skladu sa novim režimom saobraćaja preko Savskog trga, od 30.10.2020.godine izvršiće se promena trasa linija javnog prevoza koje su do početka rekonstrukcije terminirale u okruženju Savskog trga:

Linija br. 46 (novi naziv: Beograd na vodi - Mirijevo) će saobraćati u oba smera sa novoizgrađenog terminusa "Beograd na vodi“ ulicama Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom prema Mirijevu;

Linije br. 51 (novi naziv: Beograd na vodi – Bele vode), 511 (novi naziv: Beograd na vodi – Sremčica) i 601 (novi naziv: Beograd na vodi – Surčin) će saobraćati sa novoizgrađenog terminusa "Beograd na vodi“ ulicama Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovno prema Belim vodama, Sremčici i Surčinu, dok će u suprotnom smeru od mosta "Gazela“ saobraćati ulicama Savska, preko Savskog trga, Karađorđeva, Zemunski put, Vudroa Vilsona do terminusa "Beograd na vodi“;

Linije br. 91 (novi naziv: Beograd na vodi – Ostružnica /Novo naselje/), 92 (novi naziv: Beograd na vodi – Ostružnica /Karaula/), 551 (novi naziv: Beograd na vodi – Velika Moštanica - Sremčica) i 553 (novi naziv:Beograd na vodi – Rucka) će saobraćati iz smera od mosta "Gazela“ ulicama Savska, Nikolaja Kravcova, Vudroa Vilsona, pored terminusa "Beograd na vodi“, ulicom Vudroa Vilsona do Bulevara vojvode Mišića (ulivanje kod nekadašnjeg "HOME centra) i dalje redovno prema Ostružnici, Velikoj Moštanici i Ruckoj.

Osim pomenutih linija, izvršena je promena trasa na sledećim linijama:

Linija br. 36 (ŽS "Beograd centar" - Trg Slavija - ŽS "Beograd centar")će saobraćati od Trga Slavija ulicama Nemanjina, preko Savskog trga, Karađorđeva, Zemunski put, Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom prema mostu "Gazela, dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati ulicama Bulevar vojvode Putnika, Mostarska petlja, Bulevar vojvode Mišića, ulicom Vudroa Vilsona (pored nekadašnjeg "HOME centra) do Zemunskog puta, Karađorđeva, Savski trg, Nemanjina i dalje redovnom trasom;

Privremena linija br. 3А (Savski trg - Kneževac) će saobraćati do Savskog trga ulicom Savska, zatim ulicama Karađorđeva, Zemunski put, Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom.

Takođe je izvršena i promena trasa noćnih linija br. 51N i 601N:

Linija br. 51N (Trg republike - Bele vode) će u smeru prema Belim vodama saobraćati preko Savskog trga ulicama Karađorđeva, Zemunski put, Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom prema mostu "Gazela, dok će u suprotnom smeru i dalje saobraćati preko Sarajevske ulice;

Linija br. 601N (novi naziv: Trg Slavija – Surčin - Dobanovci) će u prvom polasku u smeru prema Surčinu saobraćati sa Trga Slavija ulicama Nemanjina, preko Savskog trga, zatim ulicama Karađorđeva, Zemunski put, Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom prema mostu "Gazela, dok u suprotnom smeru neće menjati trasu;

Vozila sa prigradskih linija iz smera Barajeva, Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca će i dalje u oba smera ka BАS-u saobraćati ulicama: Savska, Nikolaja Kravcova, Bulevar Vudroa Vilsona do BАS-a.

Na izmenjenim delovima trasa, u okviru Beograda na vodi, uspostavljena su nova stajališta u ulici Vudroa Vilsona, u visini TC "Galerija“ i Kule "Beograd“, kao i u novoizgrađenom terminusu "Beograd na vodi“.

U ulici Nikolaja Kravcova i dalje će se koristiti privremena stajališta u visini raskrsnice sa ulicom Savska.

Tramvajski saobraćaj i dalje neće funkcionisati ulicom Savska.

Informacija o promeni trasa linija br. 73, 703, 706, 706E i 706N 

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne vodovodne mreže i sekundarne kanalizacione mreže u ulici Batajnički drum, na delu od skretanja za naselje 13.maj do raskrsnice sa ulicom Batajnički drum 16.deo, u periodu od 30.10. do 25.11.2020. godine doći će do promena u radu linia javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova predviđeno je zatvaranje celog kolovoza ulice Batajnički drum, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 73, 703, 706, 706E i 706N saobraćati na sledeći način:

 • U smeru prema Batajnici – Batajnički drum – Batajnički drum 10.deo – Аutoput za Novi Sad - Batajnički drum 16.deo – Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovno;
 • U smeru prema Zemunu - Majora Zorana Radosavljevića - Batajnički drum 16.deo– desno na Аutoput za Novi Sadpolukružno ispod obilaznice – Аutoput za Novi Sad -  Batajnički drum 10.deo – Batajnički drum i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti novouspostavljena stajališta:

 -  u smeru prema Batajnici:

 • "Put za 13.maj“ umesto postojećeg na Batajničkom drumu, na poziciji EDB stuba u ulici Batajnički drum 10.deo, 40 metara posle raskrsnice sa Batajničkim drumom;

-  u smeru prema Zemunu:

 •  "Ciglana 1“ umesto postojećeg na Batajničkom drumu, u ulici Batajnički drum 16.deo, oko 50 metara posle raskrsnice sa Batajničkim drumom.

Vozilima sa linije br. 705 će biti omogućen prolazak do i od Poljoprivrednog dobra 13.maja, zbog čega ista neće menjati trasu.

Izmena na liniji 521 zbog radova na izgradnji petlje "Petlovo brdo" (Faza 2) 

Zbog radova koji podrazumevaju zatvaranje ulazno – izlazne rampe na petlji "Petlovo brdo" kojom se saobraćaj "spušta" sa državnog puta Ib reda br. 22 (Ibarska magistrala) – smer ka Beogradu na lokalni put Rakovica – Železnik (Kružni put Kijevo), u periodu od četvrtka 22.10.2020. do 15.11.2020., menja se režim rada linije javnog prevoza na sledeći način:

 • Vozila sa linije 521, će saobraćati: u smeru ka Železniku: Ibarska magistrala (smer ka Lazarevcu) – silazna rampa (posle zone ukrštanja sa lokalnim putem Rakovica – Železnik), koja će do ulice Avalska biti dvosmerena i dalje redovno; u smeru ka Vidikovcu: Avalska – Ibarska magistrala (smer ka Lazarevcu) – petlja "Orlovača" – Ibarska magistrala (smer ka Beogradu) i dalje redovnom trasom
 • Vozila sa linije 54, će saobraćati na svojoj redovnoj trasi.

Izmena na linijama: 94, 95 zbog radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica autobuskoj stanici u ulici Antifašističke borbe 

Zbog radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica autobuskoj stanici u ulici Antifašističke borbe, na delu od ulice Jurija Gagarina do Bulevara Milutina Milankovića, koje izvodi "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", u periodu od četvrtka 01.10.2020. do 20.11.2020., važiće sledeći režim rada autobuskih linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linije 94, u smeru ka Resniku, se vraćaju na redovnu trasu: Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina,…; u smeru ka Bloku 45, saobraćaće i dalje izmenjenom trasom: Most na Adi – Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića – Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom
 • Vozila sa linije 95, u smeru ka Bloku 45, se vraćaju na redovnu trasu: Milentija Popovića – Milutina Milankovića – Antifašističke borbe,…; u smeru ka Borči, saobraćaće i dalje izmenjenom trasom: Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića i dalje redovnom trasom
 • Vozila sa linija 60, 85, 89, kao i sa noćne linije 601N će raditi u redovnom režimu.

I dalje su ukinuta stajališta:

 • "Blok 42" i "Železnička stanica Novi Beograd" u smeru ka Bulevaru Milutina Milankovića za linije 94 i 95
 • "Milutina Milankovića" u smeru ka Bloku 45 za liniju 94
 • "Milutina Milankovića" u smeru ka Borči za liniju 95

Napomena: Uspostavlja se redovno stajalište "Blok 42" u smeru ka Bloku 45 za linije 85, 89 i 95, kao i za noćnu liniju 601N.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Izmene na linijama: 15, 18, 78, 15N zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Prvomajska (Faza 4)

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Prvomajska (desna kolovozna traka u smeru prema gradu), na delu između ulica Hercegovačka i Železnička, koje će izvoditi JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", u periodu od četvrtka 22.10.2020. do 12.11.2020., doći će do izmene režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • Vozila sa linija 15, 78 će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Prvomajska – Hercegovačka – Krajiška – Železnička – Prvomajska i dalje redovnom trasom; u smeru ka terminusu "Zemun /Novi grad/", linije rade u redovnom režimu
 • Vozila sa linije 18 će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Ugrinovačka – Gornjogradska – Prvomajska i dalje redovnom trasom; u smeru ka terminusu "Zemun /Bačka/", linija saobraća u redovnom režimu
 • Vozila sa linija 45, 612, će saobraćati u redovnom režimu
 • Vozila sa noćne linije 15N će saobraćati kao i vozila sa dnevne linije 15

Privremeno se ukidaju u smeru ka gradu, sledeća stajališta:

 • "Rada Končara" za linije 15, 15N, 18, 78
 • "Rada Končara /Dom zdravlja/" i "Bosanska" za liniju 18

Uspostavlja se privremeno stajalište "Gornjogradska 1" u ulici Gornjogradska, na poziciji EDB stuba koji se nalazi 50 metara posle raskrsnice sa ulicom Ugrinovačka, za liniju 18.

Izmene na linijama: 70, 72, 74, 75, 75N zbog radova u ulici Nedeljka Gvozdenovića 

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulice Dušana Vukasovića do ulice Srđana Аleksića uključujućii raskrsnicu ulica Nedeljka Gvozdenovića i Milana Vujaklije u Beogradu, u periodu od 07.11.2020.godine do 22.11.2020.godine, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, menja se režim rada linija JGS-a na sledeći način:

 • Vozila sa linija br. 70, 74, 75 kao i noćne linije br. 75N će saobraćati ulicama Nedeljka Gvozdenovića, Marka Ristića, Grčka, Magelanova, Vespučijeva, Matije Vukovića, Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovno prema gradu;
 • Vozila sa linija br. 72 će u oba smera saobraćati ulicama Dr Huga Klajna, Ljubinke Bobić, Gandijeva, Vojvođanska, Surčinska i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima svojih trasa koristiti sva postojeća kao i novouspostavljena stajališta:

 • Marka Ristića 1 – stajalište se uspostavlja u ulici Marka Ristića neposredno posle ulaza u  objekat sa kućnim brojem 22;
 • Matije Vukovića stajalište se uspostavlja u ulici Grčka na poziciji autobuske niše, 15,0 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Matije Vukovića;
 • Milan Vujaklije 1 - stajalište se uspostavlja u ulici Grčka na poziciji autobuske niše, 90,0 metara posle obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Milana Vujaklije;
 • Magelanova 1 stajalište se uspostavlja u ulici Vespučijeva na poziciji ED stuba koji se nalazi neposredno posle objekta sa kućnim brojem 10, odnosno 40,0 metara posle obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Magelanova;
 • Milan Vujaklije 2 - stajalište se uspostavlja u ulici Vespučijeva na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 30,0 metara posle obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Milana Vujaklije.

Vozila sa linija br. 70, 74 i 75 će kao polazno stajalište u smeru ka gradu koristiti stajlište „Marka Ristića“.

Izmene na linijama broj: 116, 130, 130A, 133, 133L, 135, 140, 140L, 141L, 160A, 166, 190C, 581, 581A, 581E, 860BL, 860L, 946 zbog radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu 

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu na delu od Doma kulture do raskrsnice "Krivaja", u periodu od 12.06.2020. do 24.01.2021., doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

 • Faza 1 – Radovi na delu od raskrsnice sa ulicom Stanislava Sremčevića Crnog km 0+076,00 do raskrsnice na km 0+748,27 u periodu od 10.09.2020. do 31.12.2020. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na predmetnoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza broj: 116, 130, 130A, 133, 133L, 135, 140, 140L, 141L, 160A, 166, 190C, 581, 581A, 581E, 860BL, 860L, 946 u oba smera saobraćati ulicama Dula Karaklajića, Dimitrija Tucovića, Ibarski put, Janka Stajčića do raskrsnice "Krivaja" i dalje redovno
 • Faza 2 – Radovi na delu od raskrsnice na km 0+748,27 do trokrake raskrsnice "Krivaja" na km 1+691,00 u periodu od 12.06.2020. do 09.09.2020. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja kolovoza na predmetnoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 116, 130, 130A, 133, 133L, 135, 140, 140L, 141L, 160A, 166, 190C, 581, 581A, 581E, 860BL, 860L, 946 u oba smera saobraćati ulicama Dula Karaklajića, Dimitrija Tucovića, Ibarski put, Janka Stajčića do raskrsnice "Krivaja" i dalje redovno
 • Faza 3 – Radovi na trokrakoj raskrsnici "Krivaja" na km 1+691,00 na desnoj strani gledano u smeru ka naselju Vreoci u periodu od 01.01.2020. do 11.01.2021. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do zatvaranja desne strane kolovoza gledano u smeru ka naselju Vreoci, pa će se vozila kroz zonu radova kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano privremenom svetlosnom signalizacijom
 • Faza 4 – Radovi na trokrakoj raskrsnici "Krivaja" na km 1+691,00 na levoj strani gledano u smeru ka naselju Vreoci u periodu od 12.01.2020. do 24.01.2021. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do zatvaranja leve strane kolovoza gledano u smeru ka naselju Vreoci, pa će se vozila kroz zonu radova kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano privremenom svetlosnom signalizacijom

Tokom izvođenja radova u fazama 1 i 2, na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta:

U smeru ka Lazarevcu:

 • "Janka Stajčića 1" – stajalište se uspostavlja u ulici Janka Stajčića, na poziciji ED stuba oko 15 metara ispred zone raskrsnice sa saobraćajnicom koja vodi prema državnom putu IB reda oznake 22 (Ibarski put) u naselju Šopić
 • "Dula Karaklajića 1" – stajalište se uspostavlja u ulici Dimitrija Tucovića, na poziciji oko 50 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Dula Karaklajića, ispred objekta škole

U smeru ka Beogradu:

 • "Dula Karaklajića 1" – stajalište se uspostavlja u ulici Dimitrija Tucovića, na poziciji oko 50 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Dula Karaklajića, preko puta objekta škole
 • "Janka Stajčića 1" – stajalište se uspostavlja u saobraćajnici koja vodi od državnog puta IB reda oznake 22 (Ibarski put) prema ulici Janka Stajčića, oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Janka Stajčića u naselju Šopić

Vanredna izmena na linijama broj: 45, 83 zbog radova u Novogradskoj ulici u Zemunu

Radovi produženi do 31.12.2020

Autobuske linije broj: 45, 83, preusmerene su i saobraćaju izmenjenom trasom:

 • Linija 45 – u smeru ka terminusu "Novi Beograd /Blok 44/" saobraća ulicama Filipa Višnjića – Cara Dušana i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru linija radi u redovnom režimu.
 • Linija 83 – u smeru ka terminusu "Crveni Krst" saobraća ulicama Filipa Višnjića – Cara Dušana i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru linija radi u redovnom režimu.

Privremeno su ukinuta stajališta za linije 45, 83:

 • #811 FILIPA VIŠNjIĆA
 • #809 BRANKA PEŠIĆA
 • #807 STADION ZEMUN
 • #805 UGRINOVAČKA
 • #803 DUŠANOVA

Napomena: uspostavlja se stajalište za linije 45 i 83 u smeru ka terminusima "Blok 44" i "Crveni krst" u ulici Filipa Višnjića na 40 metara od raskrsnice sa Ugrinovačkom ulicom.

Na izmenjenom delu trase vozila koriste postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.