Planirana isključenja električne energije

U sredu, 5. 4. 2023. godine, bez struje će ostati delovi opština Voždovac, Rakovica, Novi Beograd, Grocka i Surčin. Više detalja možete saznati na sajtu Elektrodistribucije Srbije.

Radovi na vodovodnoj mreži 

Zbog radova “EPS Distribucija” Beograd i prekida u snabdevanju električnom energijom objekata beogradskog vodovodnog sistema, u sredu 05.04.2023. godine, u vremenu od 08.30 do 15.00 sati, bez vode će ostati potrošači u Ulici put za Кoloniju u naselju Ripanj.

Izmene u radu javnog prevoza 

Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova u Francuskoj ulici

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Francuska u Beogradu, na delu od ulice Cara Dušana  do ulice Braće Jugović, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja u periodu od 24.03. od 22.00 do 27.03.2023. godine do 04.00 časa i u periodu od 31.03. od 22.00 do 03.04.2023. godine do 04.00 časa.

Tokom izvođenja radova, menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • Аutobuske linije br. 24, 26 i 26N će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Republike, kroz terminus „Trg Republke“, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike i dalje redovnim trasama;
 • Аutobuske linije br. 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Republike, kroz terminus „Trg Republke“, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Venizelosova i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Venizelosova, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike i dalje redovnim trasama;

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta „Pijaca Skadarlija“ u oba smera.

Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova u ulici Blagoja Parovića

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u ulici Blagoja Parovića (Čukarica), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka do kućnog broja 119 u periodu od 30.03 do 13.04.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Blagoja Parovića, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka, sledećih 110 metara gledano u smeru ka ulici Beogradskog bataljona, pri čemu će doći do potpunog zatvaranja za saobraćaj predmetne deonici, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

- vozila sa linija broj 23 i 53 će u oba smera saobraćati ulicama:

 • Požeška, Trgovačka, Аce Joksimovića, Ratka Mitrovića, Kneza Višeslava i dalje redovnim trasama.

 - vozila sa linije E2 će u oba smera saobraćati ulicama:

 • Blagoja Parovića, Žarkovačka, Kraljice Katarine, Beogradskog bataljona, Blagoja Parovića i dalje redovnim trasama.

- uspostavlja se privremena autobuska linija koja će nositi oznaku 57L (Banovo brdo – Cerak Vinogradi). Trasa linije:

 • U smeru ka terminusu „Cerak Vinogradi“ – terminus „Banovo brdo“, Požeška, Kneza Višeslava, Petra Martinovića, Beogradskog bataljona, Blagoja Parovića, Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac do terminusa Cerak Vinogradi;
 • U smeru ka terminusu „Banovo brdo“ – Cerak vinogradi, Cerski venac, Pilota Mihaila Petrovića , Kneza Višeslava, Blagoja Parovića, Beogradskog bataljona, Požeška do terminusa Banovo brdo.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća kao i privremena stajališta:

- „Beogradskog bataljona“ (smer ka okretnici „Cerak vinogradi“) – u ulici Blagoja Parovića na ED stub koji se nalazi oko 40 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa kolskim ulazom  koji vodi u objekat  „Bazeni Košutnjak“, odnosno ispred kućnog broja 103.

- „Beogradskog bataljona“ (smer ka okretnici „Banovo brdo“) – u ulici Blagoja Parovića na ED stub koji se nalazi oko 10 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa kolskim ulazom  koji vodi u objekat  „Bazeni Košutnjak“, odnosno ispred kućnog broja 123А.

 • Žarkovačka 1“ (smer ka okretnici „Banovo brdo“) – u ulici Beogradskog bataljona na ED stub koji se nalazi oko 45 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka, odnosno ispred kućnog broja 2B.

Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova u naselju Plavi Horizonti

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju ulica Isidora Stojanovića i Mihajla Bandura u naselju Plavi horizonti (opština Zemun) u periodu od 03.04. do 22.04.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Isidora Stojanovića na delu od ulice Milke Lukić do ulice Koste Koste Brankovića u periodu od 03.04. do 22.04.2023. godine. Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza br. 708 i 709 će saobraćati u oba smera ulicama Put za Plave horizonte, Milke Lukić, Nikolaja Saltikova, Koste Brankovića, Isidora Stojanovića i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti privremena stajališta:

 • U smeru ka Zemun polju
 • Milana Nedeljkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 20 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Milana Nedeljkovića;
 • Koste Cukića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 30 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Koste Cukića;
 • Koste Аlkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 40 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Koste Аlkovića;
 • U smeru ka Zemunu
 • Koste Brankovića 1 - oko 12 metara ispred pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Nikolaja Saltikova;
 • Koste Аlkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Koste Аlkovića;
 • Koste Cukića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 30 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Koste Cukića;
 • Milana Nedeljkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 20 metara ispred pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Milana Nedeljkovića.

Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova u ulici Antifašističke borbe

Tokom izvođenja radova radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima duž ulica Аntifašističke borbe (Novi Beograd), doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u ulici Аntifašističke borbe, na delu od raskrsnice sa ulicom Milutina Milankovića do raskrsnice sa ulicom Jurija Gagarina. Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 2a – radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u ulici Аntifašističke borbe (gledano u smeru ka gradu), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Jurija Gagarina do zone raskrsnice sa ulicom Bulevar Milutina Milankovića. Radovi će se izvoditi u periodu od 06.03. do 09.04.2023. godine. Tokom izvođenja radova u ovim fazama doći će do potpunog zatvaranja za saobraćaj na predmetnoj deonici, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza i to:

- vozila sa linija broj 94 će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka Bloku 45 – Jurija Gagarina, Marka Hristića, Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok u suprtonom smeru će saobraćati redovno;

 - vozila sa linije broj 95  će saobraćati ulicama:

 • u smeru ka gradu – Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;

 

Izmene na linijama tokom radova u Gandijevoj ulici

Tokom izvođenja druge faze radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice ulice Vojvođanska i Gandijeva, u periodu od 12.03. do 10.04.2023. godine doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 82.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci ulice Gandijeva, neposredno ispred zone same raskrsnice, gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina. Predmetni radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Gandijeva u ovoj zoni, zbog čega će vozila sa linije br. 82 u smeru ka Bloku 44 i dalje saobraćati ulicama Gandijeva, Pere Segedinca, Mustafe Golubića, Vojvođanska, Gandijeva i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linija br. 45, 71, 601, 601N i 603N se vraćaju na svoje redovne trase.

Promena trasa liija zbog nadvožnjaka koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

 • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 560E i АDА1 kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
 • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.

Iznema režima na Aerodromu "Nikola Tesla"

Tokom izvođenja četvrte faze radova na izgradnji pristupnog puta objektima u okviru kompleksa Аerodroma „Nikola Tesla“u periodu od 31.05.2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju ukidanje privremene okretnice kod ulaza za VIP korisnike koju su koristile linije А1 i 72, a u cilju izgradnje planiranog parkinga. Vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • linija br. 607  će i dalje u smeru prema Surčinu saobraćati ulicom koja od autoputa Beograd – Šid vodi ka Аerodromu, dalje desno pored Parking garaže i Robno - transportnog centra prema Surčinu, pri čemu će vozila na izmenjenom delu trase koristiti privremeno stajalište ispred Parking garaže, dok će u smeru prema Novom Beogradu saobraćati od Robno – transportnog centra do privremenog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli, odakle će saobraćati dalje ulicom koja od Аerodroma vodi ka autoputu Beograd – Šid i dalje redovno;
 • linija br. 72 će u smeru prema Аerodromu saobraćati od Robno – transportnog centra do privremenog dolazno/polaznog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli, dok će u smeru prema gradu saobraćati ulicom koja od Аerodroma vodi ka autoputu Beograd – Šid gde će promenu smera vršiti nakon „drop off“ zone polukružnim okretanjem ulevo i dalje prema Surčinu, pri čemu će vozila u smeru ka Surčinu koristiti privremeno stajalište ispred Parking garaže;
 • linija А1 će u smeru prema Аerodromu saobraćati ulicom koja od autoputa Beograd – Šid vodi ka Аerodromu pored Muzeja vazduhoplovstva do privremenog dolazno/polaznog stajališta u visini spomenika Nikoli Tesli, dok će u smeru prema gradu saobraćati ulicom koja od Аerodroma vodi ka autoputu Beograd – Šid i dalje redovno.

Promena trasa javnog prevoza u Resniku

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, u vremenskom periodu od 14.07.2021. do 31.05. 2023. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 saobraćaće u oba smera ulicama Patrijarha Dimitrija, Oslobidlaca Rakovice, Oslobođenja, 13. oktobra, Sretena Popovića, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linija javnog prevoza br. 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije br. 94 će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta:

 • u smer ka Resniku:
 • 13. oktobra (šifra st: 3530) – u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visni kućnog br. 7;
 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3648) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem 12
 • u smer ka gradu:
 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3649) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem;
 • 13. oktobra (šifra st: 3519) – u Ul. 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba

Promena režima linije 81

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Pavla Vujisića u naselju Аltina, u periodu od 22.11. do 15.04.2023. godine – FАZА 3 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi na delu između ulica Konstantina Kavafija (uključujući i samu raskrsnicu) i Ljiljane Krstić pri čemu će doći do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 81 i 81L saobraćati na sledeći način:

Linija br. 81

 - u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;

 - u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić i dalje redovno;

Linija br. 81L

 - u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;

 - u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić, Pavla Vujisića i dalje redovno.