Kažu da su letelice bilo koje vrste sigurnije od vozila na tlu, iako se na prvu to ne čini tako. Kako nešto što se kreće po nebu može biti sigurnije od bilo čega na tlu. U Beogradu iznenađujuće ima svega do 5 nezgoda godišnje, ali vrlo često manje, bar tako pokazuju zvanične statistike u poslednjih 10 godina. I to su srećom lakše situacije bez mnogo fatalnih slučajeva.

Tako blizu tla, a opet tako daleko

Slobodno su letela dva aviona, ali samo je jedan uspešno i brzo sleteo. U prvom su bili pilot i njegova saputnica, dok je u drugom bio jedan par. Nakon brze provere aviona i pripreme samog leta, brzo i puni adrenalina su se ukrcali u svoje ultra-lake avione, koje su male i lagane letelice.

U prvih pola sata je sve išlo ko po loju, i niko nije mogao ni da nasluti pretstojeću tragediju. 

Nakon što su bili zasićeni letom za taj dan uputili su se nazad ka tlu. Dok se prva letelica uredno prizemljila, drugi pilot je zatražio dozvolu kontroloru za poslednji zahvat uz reči “Final za niski razlaz”, što je jednostavno rečeno značilo da namerava da se spusti nadomak tla, a potom naglo podigne avion na gore pod pravim uglom.

Prilikom izvođenja tog zahvata, kada je letelica došla do svega 200 metara visine, avion je naglo gubio visinu. Pilot je svom svojom snagom, znanjem i umećem pokušao da podigne letelicu ka gore ali ipak sudar je bio neizbežan. Naposletku, život pilota i njegove saputnice je tu bio i okončan.

Kada misliš da je sve gotovo, a uže spasa te izvuče iz nemogućeg

Ovo je bio dan kao i svaki drugi za pilota aviona sa reklamnim transparentom, ali nije mogao ni da pretpostavi na koji način će se završiti. Leteći svojom rutom po Beogradu prošao je iznad hotela “Jugoslavija”, gde je odlučno krenuo da pravi levi zaokret sa namerom da se vrati nazad do Dunava, tj. splavova. 

Iznenada uvideo je da će ga zaokret, koji je do sada toliko puta bio uspešan, dovesti do dna reke, te je odlučio da poveća nagib i doda brzinu, što je dovelo do toga da naleti na jarbole i jedrilice i da se transparent zakači za ponton. 

Nemavši više mogućnosti da izađe iz te situacije, avion velikom brzinom zaranja u reku, gde je uspeo da udari podvodni deo obližnjeg splava. Zahvaljujući upravo tom splavu, ljudima na njemu i jakom užetu transparenta, pilot je preživeo sa lakšim povredama dok je avion uništen.

 

Kada 20 minuta zabave preraste u horor 

U pokušaju da imaju 20 minuta zabavnog leta toplovazdušnim balonom,  članovi Balonarskog kluba “Stribog” su imali jedno od najstrašnijih životnih iskustava. Naime, pilot i još dva saputnika od mesta zvanog Vrbovski su se uputili ka Padinskoj Skeli, ali zbog naglog i neočekivanog vetra im se njihov pravac i brzina kretanja promenila.  Uvidevši da su se uputili ka reci Dunav, pilot je doneo odluku da je najbolja i najsigurnija opcija da pređu preko reke i zatim traže mesto sletanja. 

Prelazeći preko Dunava, naletelii su na poveće polje u naselju “Nova Galenika”, gde su i krenuli sa sletanjem, ne uvidevši pritom da se na kraju tog polja nalazi visokonaponski dalekovod. Pokušavajući da sigurno spuste balon i napokon preuzmu kontrolu nad svojim kretanjem, korpa balona je zbog jakog vetra udarila naglo o tlo i dvoje saputnika velikom brzinom je ispalo iz korpe.

Zbog iznenadne manje kilaže, balon se podigao i zajedno sa pilotom nastavio svoj put ka vodovodu, gde se nažalost dogodila eksplozija gasnih boca. Kada se balon zapalio, došlo je odvajanja korpe i balona.

Korpa je zajedno sa pilotom tragično nastavila da pada, a zatim je sagorela ispod strujnih vodova.

Neuspevši da se izvuče na vreme iz ove nepredvidive situacije, pilot, nažalost, nije preživeo, dok su dva saputnika imala lakše povrede.