Zatvori
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?

Zagađenost vazduha Ovča

Kliknite za prikaz stanja na mapi

Skala zagađenosti vazduha prikazuje informacije opisno, od Odličnog do Opasnog, bojom (zelena, žuta, narandžasta, crvena, svetlno ljubičasta, tamno ljubičasta), i brojčanom vrednošću koja se koristi za precizniji prikaz podataka i može se kretati od 0 do 250+.

US AQI 137
LIVE AQI INDEX Veoma slabo

Pregled

Kakav je trenutni kvalitet vazduha u blizini Ovča?

Nivo zagađenosti vazduha Index kvaliteta vazduha (AQI) Glavni zagađivač
Veoma slabo 137 US AQI PM25

Prognoza

Prognoza indexa kvaliteta vazduha (AQI) za Ovča

Dan Nivo zagađenosti Vreme Temperatura Vetar
Ponedeljak, Decembar 4 Slabo 74 US AQI -3° 21.6 km/h
Utorak, Decembar 5 Slabo 51 US AQI 21.6 km/h
Sreda, Decembar 6 Odlično 47 US AQI 18 km/h
Četvrtak, Decembar 7 Odlično 39 US AQI 10.8 km/h
Petak, Decembar 8 Slabo 80 US AQI 7.2 km/h
Subota, Decembar 9 Slabo 65 US AQI 10.8 km/h
Nedelja, Decembar 10 Slabo 61 US AQI 18 km/h

Legenda za tumačenje skale zagađenosti vazduha u Beogradu:

Odlično (0 – 50)

Kvalitet vazduha je idealan za većinu osoba i možete se prepustiti uživanju u svojim uobičajenim aktivnostima na otvorenom prostoru.

Slabo (51 – 100)

Kvalitet vazduha je prihvatljiv za većinu osoba. Ipak, osobe koje su osetljivije mogu osetiti slabe do umerene simptome usled duže izloženosti.

Veoma slabo (101 – 150)

Povećana zagađenost vazduha koji nije zdrav za osetljive osobe. Preporučuje se da, ukoliko otežano dišete ili imate iritaciju grla, provodite napolju samo kraći vremenski period.

Nezdravo (151 – 200)

Kod osetljivih osoba se odmah mogu pojaviti iritacija grla usled duže izloženosti, kao i otežano disanje. Potrebno je da smanjite sve aktivnosti na otvorenom.

Veoma nezdravo (201 – 300)

Potrebno je da osetljive osobe izbegavaju aktivnost na otvorenom. Ukoliko ste zdravi velika je verovatnoća da ćete osetiti otežano disanje i iritaciju grla. Preporuka je da ostanete u zatvorenom.

Opasno (301+)

Svako izlaganje vazduhu, čak i u veoma kratkom vremenskom periodu, kod svakoga može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posledica. Ostanite u zatvorenom prostoru.