Zatvori
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?

Zagađenost vazduha Umka

Kliknite za prikaz stanja na mapi

Skala zagađenosti vazduha prikazuje informacije opisno, od Odličnog do Opasnog, bojom (zelena, žuta, narandžasta, crvena, svetlno ljubičasta, tamno ljubičasta), i brojčanom vrednošću koja se koristi za precizniji prikaz podataka i može se kretati od 0 do 250+.

US AQI 86
LIVE AQI INDEX Slabo

Pregled

Kakav je trenutni kvalitet vazduha u blizini Umka?

Nivo zagađenosti vazduha Index kvaliteta vazduha (AQI) Glavni zagađivač
Slabo 86 US AQI PM25

Prognoza

Prognoza indexa kvaliteta vazduha (AQI) za Umka

Dan Nivo zagađenosti Vreme Temperatura Vetar
Petak, Decembar 8 Slabo 85 US AQI 14.4 km/h
Subota, Decembar 9 Slabo 90 US AQI 7.2 km/h
Nedelja, Decembar 10 Slabo 76 US AQI 7.2 km/h
Ponedeljak, Decembar 11 Slabo 61 US AQI 14.4 km/h
Utorak, Decembar 12 Slabo 58 US AQI 12° 7.2 km/h
Sreda, Decembar 13 Slabo 66 US AQI 13° 10.8 km/h
Četvrtak, Decembar 14 Slabo 57 US AQI 16° 14.4 km/h

Legenda za tumačenje skale zagađenosti vazduha u Beogradu:

Odlično (0 – 50)

Kvalitet vazduha je idealan za većinu osoba i možete se prepustiti uživanju u svojim uobičajenim aktivnostima na otvorenom prostoru.

Slabo (51 – 100)

Kvalitet vazduha je prihvatljiv za većinu osoba. Ipak, osobe koje su osetljivije mogu osetiti slabe do umerene simptome usled duže izloženosti.

Veoma slabo (101 – 150)

Povećana zagađenost vazduha koji nije zdrav za osetljive osobe. Preporučuje se da, ukoliko otežano dišete ili imate iritaciju grla, provodite napolju samo kraći vremenski period.

Nezdravo (151 – 200)

Kod osetljivih osoba se odmah mogu pojaviti iritacija grla usled duže izloženosti, kao i otežano disanje. Potrebno je da smanjite sve aktivnosti na otvorenom.

Veoma nezdravo (201 – 300)

Potrebno je da osetljive osobe izbegavaju aktivnost na otvorenom. Ukoliko ste zdravi velika je verovatnoća da ćete osetiti otežano disanje i iritaciju grla. Preporuka je da ostanete u zatvorenom.

Opasno (301+)

Svako izlaganje vazduhu, čak i u veoma kratkom vremenskom periodu, kod svakoga može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posledica. Ostanite u zatvorenom prostoru.