Zatvori
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?

Zagađenost vazduha Zvezdara

Kliknite za prikaz stanja na mapi

Skala zagađenosti vazduha prikazuje informacije opisno, od Odličnog do Opasnog, bojom (zelena, žuta, narandžasta, crvena, svetlno ljubičasta, tamno ljubičasta), i brojčanom vrednošću koja se koristi za precizniji prikaz podataka i može se kretati od 0 do 250+.

US AQI 151
LIVE AQI INDEX Nezdravo

Pregled

Kakav je trenutni kvalitet vazduha u blizini Zvezdara?

Nivo zagađenosti vazduha Index kvaliteta vazduha (AQI) Glavni zagađivač
Nezdravo 151 US AQI PM25

Prognoza

Prognoza indexa kvaliteta vazduha (AQI) za Zvezdara

Dan Nivo zagađenosti Vreme Temperatura Vetar
Nedelja, Decembar 10 Veoma slabo 109 US AQI 7.2 km/h
Ponedeljak, Decembar 11 Slabo 70 US AQI 10.8 km/h
Utorak, Decembar 12 Slabo 64 US AQI 11° 10.8 km/h
Sreda, Decembar 13 Slabo 55 US AQI 12° 10.8 km/h
Četvrtak, Decembar 14 Slabo 61 US AQI 11° 18 km/h
Petak, Decembar 15 Slabo 70 US AQI 14.4 km/h
Subota, Decembar 16 Slabo 62 US AQI 14.4 km/h

Legenda za tumačenje skale zagađenosti vazduha u Beogradu:

Odlično (0 – 50)

Kvalitet vazduha je idealan za većinu osoba i možete se prepustiti uživanju u svojim uobičajenim aktivnostima na otvorenom prostoru.

Slabo (51 – 100)

Kvalitet vazduha je prihvatljiv za većinu osoba. Ipak, osobe koje su osetljivije mogu osetiti slabe do umerene simptome usled duže izloženosti.

Veoma slabo (101 – 150)

Povećana zagađenost vazduha koji nije zdrav za osetljive osobe. Preporučuje se da, ukoliko otežano dišete ili imate iritaciju grla, provodite napolju samo kraći vremenski period.

Nezdravo (151 – 200)

Kod osetljivih osoba se odmah mogu pojaviti iritacija grla usled duže izloženosti, kao i otežano disanje. Potrebno je da smanjite sve aktivnosti na otvorenom.

Veoma nezdravo (201 – 300)

Potrebno je da osetljive osobe izbegavaju aktivnost na otvorenom. Ukoliko ste zdravi velika je verovatnoća da ćete osetiti otežano disanje i iritaciju grla. Preporuka je da ostanete u zatvorenom.

Opasno (301+)

Svako izlaganje vazduhu, čak i u veoma kratkom vremenskom periodu, kod svakoga može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posledica. Ostanite u zatvorenom prostoru.