Park je smešten u urbanom delu Beograda, na severnoj strani Topčiderskog brda u opštini Savski venac. Ima dva dela podeljena centralnom stazom sa drvoredima plantana. Jedan deo čini park-šuma sa stazama za trčanje, a drugi je namenjen rekreaciji i fitnesu. Park je lepo uređen, osvetljen i omiljeno šetalište Beograđana. U blizini parka su smešteni Stadion Partizana i Kuća cveća.

Foto: 011info

Beogradski Hajd park imenovan je po poznatom londonskom parku i predstavlja nastavak Košutnjaka i Topčidera. Uređivanje parka otpočelo je 30tih godina 20tog veka i danas park predstavlja pravu zelenu oazu u ovom gusto naseljenom delu Beograda. Otvoren je cele godine.

Foto: 011info

Hajd park okružuju tri velike ulice – Bulevar kneza Aleksandra, Topčiderski venac i Bulevar Vojvode Putnika. Trim staza za trčanje i rekreaciju vodi ukrug celom dužinom parka, sa ukupnom dužinom od 1400 metara. Posuta je piljevinom, a oko nje su razna vežbališta. Postoji fitnes na otvorenom sa 12 sprava za vežbanje koje su bile postavljene 2009. godine. Sve pešačke staze asfaltirane su, popločane i lepo osvetljene, a u samom centru parka nalazi se lepo uređeno dečije igralište.

Foto: 011info