Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FIZIOTERAPEUTSKA AMBULANTA VASIĆ

FIZIOTERAPEUTSKA AMBULANTA VASIĆ

Alternativna medicina Beograd
  • Adresa: Pariske komune 6, Novi Beograd
  • Telefon: 011/6137-786

Korisne informacije


Nalazi se na Novom Beogradu u ul. Pariske komune 6.

Naša ambulanta pruža usluge zdravim i bolesnim osobama. Zdravim, u smislu preventive od bolesti, manuelnom terapijom zasnovanom na prirodnom načinu u kom osnovno sredstvo za rad čine ruke terpeuta. U našoj ambulanti radimo više vrsta terapija:

1. KIROPRAKTIKA - koja podrayumeva nameštanje kostiju u 100 pokreta tj. Terapija nameštanja kostiju kuka koja prouzrokuje bolesti: lubago, išijalgija ,iskrivljenje kičmenog stuba, radikulopatije, diskushernije, uklještenje nerava, spondiloza, migrena, upala nerva peroneusa i pad stopala.

2. TERAPIJA NAMEŠTANJA ŽELUDCA - upravo zbog disbalansa tela koji je nastao zbog dislokacije kuka dolazi do pomeranja unutrašnjih vitalnih organa kao što je želudac. Želudac je specifičan organ čiji je dijapazom kretanja 29 cm tj. 12cm podignut i 17cm spušten. Kroz želudac krv se kreće u dva smera, za razliku od srca kroz koje krv teče samo u jednom smeru. Ukoliko je želudac pomeren, dolazi do bolesti kao što su gastritis, čir i drugo.

3. TERAPIJA NAMEŠTANJA MATERICE - žene koje pate od menstrualnih bolova najčešće imaju spuštene unutrašnje organe i stomak zbog pritiska unutrašnjih organa remeti se cirkulacija krvi materice i ostalih delova, što posebno izaziva mnoge bolestii. Često viđeni simptomi ginekoloških bolesti su: neuredna mestruacija, izostanak menstruacije, slabost mišića, sterilitet, ciste, miomi i zavaljena materica. Svetska zdravstvena organizacija je dala podatak da je 58% žena sterilno upravo zbog zavaljene materice. A zavaljena materica je posledica dislokacije desnog kuka. Zahvaljujući mojoj terapiji čak i starije žene prvorodke porodile su se bez carskog reza, glatko bez ikakvih teškoća i posledica. Praksa je da bračni parovi dodju zajedno na terapiju.

4. TERAPIJA YUMEIHO I ŠIJACU - ove terapije temelje se na teoriji težišta tela. Težište tela odredjuje naše zdravlje. Ukoliko je težište tela na idealnom mesto, čovek će se osećati dobro i biti zdrav. Telo bi trebalo da bude pravilno rasporedjeno na obe noge. Ako je težište pomereno. Telo se naginje i opterećuje više jednu nogu, krivi kičmu i uzrokuje različite bolesti. Vrlo često se pomeranje težišta dogadja već pri samom porodjaju,kako kod majke, tako i kod deteta, međutim može nastati i kasnije raznim aktivnostima u sportu. Vumeiho terapijom se pomereno težište može vratiti u idealan položaj. Stvoritelj yumeiho terapije je i moj prvi učitelj Japanac Masayuki Saionji, od koga sam naučio i specijalnu orijentalnu bažanstvenu masažu, najbolju metodu nameštanja kostiju, koja ima dve komponenta. Prva metoda sadrži metode pritiska, akupresure u cilju omekšavanja i opuštanja mekih tkiva, a druga sadrži metode nameštanja zglobnih struktura. Ova terapija rešava tegobe kao što su: diskopatija, išijalgija, lumbago, skolioza, kifioza, spondiloza, migrene, stres, bol zgloba kuka, lakta i kolena.

6. FIZIKLANA TERAPIJA - podrazumeva lečenje masažom, laserom i ventuzama. Tehnika se koristi kod lečenja sportskih povreda i zabeležen je veliki uspeh.

Radno vreme:
- ponedeljak- petak: 9-17h
- vikendom ne radimo. 

Foto