HOMEOPATSKI CENTAR SUNCE

Alternativna medicina Beograd

Adresa: Bulevar Mihajla Pupina 10g, NP-9, Novi Beograd
Beograd Telefon: 011/213-40-24, 011/213-72-00, 060/325-03-25
Sajt: homeopatija-beograd.rs

4/ 5stars

Slično se sličnim leči – princip homeopatije

Sve informacije o Homeopatiji i homeopatskim lekovima možete saznati na našoj FB stranici.

Facebook

Homeopatski pregled podrazumeva anamnestički razgovor pacijenta sa homeopatom, o doživljaju njegove tegobe. Homeopatski lek se uzima u jednoj dozi, bez ponavljanja. Homeopatsko lečenje  ne zahteva dijagnostičke postupke i analize, jer se tretira osoba, a ne bolest. Homeopatski lekovi se zasnivaju na prirodnoj osnovi biljnog, životinjskog i mineralnog porekla.

Primer:

Ako imata 3 pacijenta ,koja imaju grip, oni će se na različite načine ponašati. Jedan će leći, uzeti bolovanje, piti čajeve i strpljivo čekati poboljšanje. Drugi će odmah da ode lekaru, jer ima ideju da se bez lekara ne može izlečiti. Treći će da zanemari svoje simptome i da nastavi da radi do krajnjih granica, misleći da će preboleti „na nogama“.Ovde imamo isti patologiju,a tri različita ponašanja u bolesti i to je ono što ni jedan od njih ne kontroliše. U klasičnoj medicini imate različita sredstva za ublažavanje tegoba, odnosno simptoma, da li u vidu kapi ili tableta , ali ista za sve. U homeopatiji su to potpuno različite tri osobe, koje se sutinski razlikuju ponašanjem u bolesti, pa će u homeopatiji dobiti potpuno različite lekove.

Da li se homeopatijom mogu lečiti deca?

Homeopatija je blag  tretman i vrlo uspešan u lečenju dece, jer ne poseduje nijedan atom štetnih materija. Lekovi su pogodni za lečenje beba  i dece svih uzrasta. Pedijatri zapadnih zemalja daju prednost homeopatskom lečenju i uvek,  pre bilo kakvog alopatskog leka,  daju homeopatski.

Koje su prednosti homeopatskog lečenja?

Deca, lečena homeopatski, ređe oboljevaju ,a i kad se razbole tok bolesti je blaži i njihov imuni sistem se brže oporavlja.

Koje su kontraindikacije homeopatskih lekova?

Homeopatski lekovi u sastavu ne sadrže hemijske supstance, kao ni aditive. Jedina „kontraindikacija“ lečenja je blaga dijareja, pojačano znojenje, učestalo mokrenje , kao odgovor na detoksikaciju otrova iz organizma, nagomilanih tokom bolesti.

Koliko dugo traje homeopatsko lečenje?

Lečenje je individualno,  jer svako dete dobije lek individualno, a samim tim i odgovor na lek je individualan. Poboljšanje može da se desi par minuta posle uzimanja leka, sat vremena ili dan-dva. Ako je lek pravilno odabran i doziran, dete mora osetiti prvo poboljšanje u roku od 24h. To ne znači da lečenje traje 24h, za potpuni oporavak treba sačekati dok svi simptomi bolesti nestanu , a to zavisi od dinamike oporavka i dužine trajanja bolesti deteta.  Iz iskustva,  kod dece lečenje ide najbrže,  jer nemaju dugu istoriju bolesti .

Koje bolesti leči homeopatija?

Homeopatski tretman nema ograničenja, tj. homeopatijom se leče sve tegobe, bilo da su psihičke ili fizičke prirode. Rezultati lečenja homeopatijom kod dece su brzi, blagi i trajni, jer se podstiče prirodni i trajni imunitet . Dobri rezultati lečenja homeopatijom kod dece su kod svih patologija, npr. visokih temperatura, dijareja, noćnog mokrenja, slabog apetita, strahova, upala grla , ponavljajuće upale ušiju, polenske i druge alergije, ekcemi itd... Posebno treba spomenuti uspešnost lečenja homeopatijom kod psiho-somatskih tegoba:  depresija , anoreksija, bulimija, poremaćaj koncentracije, gojaznosti, nervoza, tikova, napada besa i sl.

Dostava lekova na kućnu adresu ( Novi Beograd)

Radno vreme: 
ponedeljak-petak 9h-17h
subota  9h-13h

Mogućnost dolaska homeopate na kućnu adresu u slučajevima nepokretnosti pacijenta