Telefoni su danas aparati koji neki čak nazivaju i "produžetkom ruke". Većina ljudi ne ide nigde bez mobilnog, jer prosto danas je sve u tim malim uređajima i definitivno bi funkcionisanje bilo otežano bez njih. Upravo zbog konstatnog korišćenja telefona, baterija nakon nekog vremena krene da slabi, a evo i kako možete da prepoznate kada je vaša baterija telefona oslabila. 

Trajanje baterije telefona

Prvi i najupečatljiviji znak da vam je baterija oslabila jeste smanjeno trajanje baterije. Primetićete da telefon morate puniti češće i da umesto da vam baterija drži minimum 24h, ona sada drži znatno manje.

Sporije punjenje

Osim što se telefon brže prazni, kada vam baterija oslabi, takođe se i sporije puni. Ova situacija može biti veoma frustrijajuća kada se naviknete da vam telefon radi na jedan način, a on nije u stanju da radi na isti način kao i ranije, bez obzira na to što koristite originalan punjač. 

Pregrevanje

Ukoliko primetite da vam se telefon pregreva dok punite uređaj, to je onda jasan znak da sa baterijom telefona nešto nije u redu. Blagi porast temperature je normalan i to ne treba da vas brine. Samo ukoliko primetite da je telefon mnogo topliji nego inače, trebate proveriti šta nije u redu sa baterijom. 

Najbolje rešenje u ovakvim situacijama jeste da posetite servis mobilnih telefona u Beogradu,  gde možete brzo i efikasno da rešite ovaj gorući problem.