U današnjem svetu u kojem smo često zauzeti profesionalnim obavezama, neretko se kupuju brza jela, koja naravno nisu toliko dobra po zdravlje, a pogotovo ne na svakodnevnom nivou. Zato je najbolje napraviti obroke kod kuće i poneti ih sa sobom na posao. Naravno, nije svaki obrok najpraktičniji za transport i konzumacija u kancelariji ili na terenu, te u nastavku možete videti nekoliko ideja za obroke koje možete poneti sa sobom bilo gde.

Sendviči

Sendviči su poznati po tome što se lako i brzo prave, i postoji mali procenat rizika od katastrofalnih fleka. Osim što su praktični, mogu biti i veoma hranljivi, ali, to, naravno, zavisi od vašeg izbora sastojaka. Kako bi bio što zdraviji, u nadev se može staviti salata ili povrće, piletina ili ćuretina, a od namaza odličan izbor je humus ili avokado. 

Sveže salate

Za ljubitelje lakših obroka, odličan izbor su salate. Možete napraviti hranljivu salatu sa svežim povrćem i začinima po izboru. Uz to možete dodati žitarice, poput kinoe ili ječma. Piletina u salati je uvek veliki plus, osim što dodaje na samom ukusu salate dodaje i proteina. Ako, pak, ne želite piletinu kao izvor proteina, možete dodati pasulj ili tofu. 

Tople supe ili čorbe

Na prvi pogled supe i čorbe nisu nikako lake za prenos i uvek postoji rizik od toga da će vas sačekati polivena torba. Dobra alternativa za ljubitelje tečnih jela je upravo termos flašica, u kojoj se sigurno ništa neće prosuti, a zadržaće se toplota jela duže nego u plastičnoj kutiji. Ovakav obrok je veoma zdrav i trebalo bi makar jednom nedelju pojesti nešto “kašikom”.

Voćni jogurt sa orašastim plodovima

Način pripreme ovog slatkog užitka je veoma jednostavan i sve što treba da uradite jeste da pripremite posudu sa običnim ili grčkim jogurtom, a zatim dodate seckano voće i orašaste plodove. Ova kombinacija je veoma zdrava i hranljiva, uključuje proteine, vlakna i zdrave masti. 

Ukoliko nekad, ipak, nemate vremena da napravite svoj omiljeni obrok i spakujete ga za svoj radni dan, onda odlična opcija za vas jeste da svratite do ugostiteljskih objekata koji na svom meniju imaju jela za poneti.