Presvlačenje nameštaja može biti sjajna odluka iz više razloga. Bez obzira da li je reč o sofi, fotelji, stolicama ili drugim komadima nameštaja, ovu su 4 razloga zašto treba razmisliti o promeni presvlake na omiljenom komadu nameštaja.

Produžavanje veka trajanja

Mnogi komadi nameštaja imaju dobru strukturu i udobnost, ali presvlake postaju istrošene ili oštećene tokom vremena. Presvlačenje može produžiti vek trajanja nameštaja tako što ćete ukloniti postojeću oštećenu presvlaku i zameniti je novom. Na taj način ćete sačuvati dragoceni komad nameštaja umesto da ga morate potpuno zameniti.

Osvežavanje izgleda

Svakome od nas je nekad neka promena potrebna. To mogu biti minorne promene, kao što je promena dekoracije, a nekad je potrebna ipak malo veća promena, kao što je presvlaka nameštaja. Nameštaj i njegov dizajn i boja imaju veliki uticaj na samu prostojiu, te promenom presvlake nameštaja, zapravo, dosta menjate u samom izgledu i energiji stana.

Beneficija presvlake nameštaja je to što naizgled star i ofucan nameštaj može se pretvoriti u veoma moderan komad nameštaja. Sve što treba jeste da izaberete boju i dezen koji se vama najviše sviđa i koji ide uz vaš stll stana iz snova. 

Ušteda novca

Kupovina novog nameštaja može biti skupa i možda ne nađete baš ono što ste tražili. Presvlačenje je često jeftnija opcija u poređenju sa kupovinom novog nameštaja, te samim tim možete uštedeti novac i napraviti dizajn koji u suprotnom možda i ne biste našli. 

Ekološki aspekt

Presvlačenje nameštaja je održiva opcija koja pomaže u smanjenju otpada. Umesto da bacate stare komade nameštaja i kupujete nove, presvlačenje pruža mogućnost recikliranja i obnavljanja. Na taj način čuvate prirodne resurse i smanjujete ekološki otpad. A kako biste našli nešto u baš vašem stilu i vašem budžetu predlažemo da se konsultujete sa tapetarima u Beogradu.