Svako zna da se na izgužvane pantalone od odela gleda sa velikim gađenjem, barem iz ugla mode. To je ono kada uložite silan napor da izgledate čisto i uglađeno za intervju ili izlazak kako biste ostavili sjajan prvi utisak, a onda na putu do tamo one se izgužvaju i sve vaše šanse ispare.

Šta možete da učinite kako biste obezbedili da vaše pantalone da ostanu neizgužvane i time sebe spasite sramote? Evo 4 saveta koja možete da sledite.

Odgovarajuća veličina

Većina ljudi ne shvata da su prevelike pantalone sklone boranju. To je zato što dodatna dužina pantalona, makar one bile i svega broj veće, naleže na obuću, koja ih primora da se presavijaju na ovu ili onu stranu. Otuda i ako započnete dan sa friško ispeglanim pantalonama, one mogu da razviju “bore” na sebi.

Rešenje jeste da pazarite pantalone koje vam savršeno pristaju. Ako ne znate koju biste veličinu trebali da nosite, obratite se krojaču da vam “uzme” meru. Tako nećete traćiti svoje vreme dumajući koje vam pantalone najbolje pristaju. Ako pak imate neke pantalone u plakaru koju su već prevelike, uvek možete da ih odnese krojaču da ih skrati, tj. prilagodi.

Adekvatno pranje

Način kako perete pantalone i te kako će uticati na to da li će se one na kraju izborati. Premda nijedne pantalone ne mogu da bude bezbedne od gužvanja, praćenjem uputstva sa etikete produžićete život i postojanost, pogotovo u slučaju gužvanja. Drugim rečima, postarajte se da kad god perete pantalone ili bilo kakav veš u krajnjem slučaju, proverite način održavanja na etiketi.

Odgovarajuće sušenje

Dok mnogi vode računa kada je u pitanje pranje pantalona, neki pretpostavljaju da se sušenje svodi na puko širenje veša na konopac ili ubacivanje u mašinu za sušenje veša. Etiketa bi, takođe, trebala da sadrži informacije u vezi sa sušenjem. Zanemarivanje uputstva može da dovede do toga da se pantalone gužvaju više nego ikada, što dalje izaziva dodatne muke kada na red dođe peglanje istih.

Hemijsko čišćenje

Ukoliko su vaše pantalone već izborane, hemijsko čišćenje je najefikasnije rešenje da se njih otarasite. Pogledajte da li imate u blizini neki servis, ako nemate ili želite da se okušate sami, evo šta treba da uradite.

Okačite pantalone u kupatilu, sa tušem odvrnutim na najtoplije. U prostoriji će se stvoriti para, koja će omekšati bore na vašim pantalonama. Takođe, možete da koristite peglu sa parom kako biste postigli isti rezultat, ali daleko brže. 

Držeći se ovih saveta osiguraćete da se vaše pantalone ne izgužvaju što je duže moguće. Sa savršeno ravnim pantalonama možete izaći u javnost sa podignutom glavom, svesni da izgledate galantno za svaku priliku.