Proslava dečjeg rođendana može biti stresna i naporna. Neko voli da organizuje dečje rođendane kod kuće, a neko voli u igraonici. Ukoliko ne možete da se odlučite šta je lakše i praktičnije, slaviti dečji rođendan kod kuće ili u igraonici, dalji tekst vam možda može pomoći u donošenju te odluke.

Dečji rođendan u igraonici je bezbedan

Znate i sami da sa velikim brojem dece dolaze i rizici određenih povreda, te je potrebno da prostor bude prilagođen upravo velikom broju dece. Prosto, igraonice su napravljene tako da sve što je moguće zamotati u nešto mekano je zamotano u nešto mekano.

Animacija deteta nije vaša obaveza

Samim tim što je bezbednije i što nema gomilu vrednih stvari okolo koje se lako mogu polomiti ili izgubiti, nije potrebno konstantno nadgledanje svakog deteta ponaosob. Ali, bez obzira na tu činjenicu, u igraonicama uvek postoji više radnika čiji je posao upravo to, da brinu o svoj deci koja se tada u igraonici nalaze. 

Novo okruženje

Deca imaju više energije i srećniji su kad promene okruženje, kad imaju šta da istražuju, kada mogu da nauče da padaju bez da se povrede, kada nemaju granica u skakanju, vrištanju, jurcanju, itd. Jedna od bitnijih stvari je da deca na taj način uče da se socijalizuju i sarađuju bolje sa drugom decom zbog veće slobode, što upravo mogu u igraonici.

Možete se i vi lepo provesti 

Umesto da radite celu pripremu i sprovođenje celog rođendana sami, to radi igraonica za vas. Samim tim imaćete vremena da se ili igrate sa svojim detetom ili da se posvetite roditeljima druge dece, i uživate i vi kao i vaše dete na taj specijalan dan.

Štede vam vreme

Jedina mana kad su igraonice u pitanju jeste što nekad mogu biti i skupe, samim tim se mnogi odlučuju za rođendan kod kuće. Ali, ako se ubroji utrošeno vreme, trud i stres koji se potroši na ogranizovanje proslave kod kuće, možda se čak i više isplati platiti igraonicu malo više.

Ukoliko ste u potrazi za prostorom za proslavu dečjeg rođendana, pronađite obližnju igraonicu u Beogradu koja je po meri vas i vašeg deteta.