Tradicionalno su se deca upisivala u vrtić tako što roditelji ili staratelji dece odu u odabrani vrtić i tu popune sve što je potrebno od forumulara i predaju svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, uz napredak tehnologije i sam proces upisa vaših mališana je postao mnogo lakšu, sada to sve može da se odradi elektronskim putem, a evo i kako.

Proces upisivanja 

Prvi korak pri upisivanju svog deteta u vrtić, je da nađete vrtić koji vama najviše odgovara. Predlažemo da vidite različite sajtove kako bi ste se što bolje upoznali sa vašim opcijama. Većina vrtića na svojim sajtovima ima sve potrebne informacije o vrtiću, kao što su programi, usluge i naravno obrazac za upis. Takođe neretko se dešava da možete da nađete više informacija vezano za slobodna mesta u tom vrtiću. 

Nakon što ste našli obrazac za upisivanje i popunili ga, potrebno je da pošaljete dokumentaciju o identitetu deteta, njegovu medicinsku istoriju i naravno bilo šta drugo što se u daljem procesu zahteva. U zavisnosti od sajta, dokumenta će te moći da šaljete ili na mail ili direktno da uploud-ujete na stranicu. 

Prednosti elektronskog upisa

Pre svega elektronskim putem se sve završava brže, nema potrebe da čekate u redovima, da se vraćate više puta zbog dokumentacije koje ste zaboravili ili da jurite da stignete sa posla na vreme. Sada sve možete obaviti iz udobnosti svog doma, gde vam je sve na jednom mestu. Takođe roditelji imaju mogućnost da prate status svog zahteva u stvarnom vremenu. 

Osim što ovo donosi prednost roditeljima, takođe doprinosi i samom osoblju jer i njima olakšava ceo proces, i umanjuje šanse za bilo kakve greške u samom procesu. 

Ukoliko niste sigurni u koji vrtić da upišete svoje dete ili ukoliko imate više pitanja vezano za sam proces elektronskog upisivanja, predlažemo da potražite neke od vrtića i predškolskih ustanova, koje možete da kontaktirate i oni će vam rado dati smernice i savete.