Postoji više materijala od kojeg mogu da se prave narukvice za satove, kao što su guma, metal, koža, a postoje čak i pletene narukvice za satove. Ipak, najviše dolazi do dvoumljenja između kožnih i metalnih narukvica za ručni sat. 

Oba materijala imaju svoje jedinstvene karakteristike i moguće je da se slažu s različitim stilovima i ličnim preferencijama. U ovom tekstu ćemo razmotriti prednosti i estetske karakteristike obe vrste narukvica za satove, te ćete na taj način doći do ispravne odluke koja najviše izražava vaš stil. 

Kožne narukvice za sat

Kožne narukvice zasat nas vrlo često asociraju na klasičan i sofisticirani izgled. Ova vrsta narukvica daje prirodan osećaj i pruža eleganciju vašem stilu. Koža vremenom može malo da se ošteti usled nošenja, ali to stvara vrlo autentičan izgled i priču koja se prati. Prednost kožne narukvice za ručni sat je to što je udobna i prati oblik vašeg zgloba. Takođe je možete naći u mnogo različitih boja i tekstura, te na taj način možete tipu svog sata naći savršenu narukvicu.

Metalne narukvice za sat

Metalne narukive asociraju na moderan i luksuzan izgled. Ove narukvice izrađene od čelika su izdržljive i možete ih nositi u raznim uslovima. One pružaju čvrstinu, stabilnost, takođe su prilagodljive i dolaze u različitim stilovima, kao što je polirani stil ili matirani. 

Najbolji način da izaberete narukvicu za sebe je da razmislite o svom stilu i u kakvom okruženju se najviše krećete. Za klasičan ili retro izgled kožna narukvica je idelana, dok ukoliko volite suptilnu dozu luksuza ili modernog izgled, metalna narukvica je pravi izbor za vas. A ako i dalje niste sigurni, posetite nekog od časovničara u Beogradu i na licu mesta isprobajte različite modele, te odaberite narukvicu koja vam najbolje leži.