Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
BILJNA APOTEKA MEDIFLORA

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA

Biljne apoteke Beograd

Korisne informacije


Misija Mediflore jeste da postane ''healthcare'' institucija koja pacijentima nudi rešenja  iz oblasti biljnih lekovitih preparata (čajevi, biljni ekstrakti i ostali biljni proizvodi) koji se mogu dobiti bez lekarskog recepta i uz stručan savet upotrebljavati u samomedikaciji kao prirodna lekovita sredstva za očuvanje i unapređenje zdravlja.

U našem timu rade vrhunski stručnjaci doktori i magistri farmaceutskih nauka, koji specijalno za Vas od pažljivo odabranog lekovitog bilja izrađuju biljne preparate u razlicitim farmaceutskim oblicima.

mr.pharm.sc. Dušanka Runjaic-Antic
Specijalista za lekovitio bilje
Višegodišnje stručno i naučno iskustvo u proučavanju i
primeni lekovitog bilja u cilju očuvanja zdravlja, sada je
dostupno i  vama.

Viševekovna tradicija i savremeni naučni podaci su osnova na kojoj je baziran proizvodni program Biljne apoteke Mediflora. Za svoje inovacije u oblasti lekovitih biljnih preparata naši stručnjaci su dobili  brojne zlatne medalje na domaćim i medjunarodnim skupovima od kojih bi posebno izdvojili Zlatnu WIPO medalju Svetske organizacije za inovacije.

Otkrijte raznovrsnost naseg asortimana u Biljnoj apoteci Mediflora koja se nalazi u Bulevaru Kralja Aleksandra 228.
U Biljnoj apoteci Mediflora nas specijalista za lekovito bilje na osnovu svog dugogodisnjeg iskustva ce vam dati strucan savet za bezbednu, efikasnu i kvalitetnu primenu lekovitog bilja.

Uživajte u šolji čaja Biljne apoteke Mediflora !!!

FLORAVITEX
-biljne kapi-

FLORAVITEX biljne kapi sadrže biljne sastojke konopljike-Vitex agnus castus, koja se   primenjuje preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, Hipokrat je pominje još u 4. veku pre Hrista, a naučna istraživanja  su to danas i potvrdila, savremenim metodama ispitivanja.

 * otklanjaju  uzroke steriliteta
 * pospešuju ovulaciju
 * smanjuju lučenje prolaktina
 * povećavaju nivo progesterona
 * redukuju opšte simptome PMS-a (razdražljivost, depresiju, glavobolje, oticanje i bolove u dojkama).
 * regulišu menstrualni ciklus
 * sprecavaju endometrioze
 * pomazu kod sindrom  policisticnih jajnika
 * smanjuju pojavu akni u PMS-u
 * pomazu kod simptoma u menopauzi

Ženski polni hormoni osnova su polne funkcije žene.
Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona.

FLORAVITEX biljne kapi primenjuju se kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa. Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću. Normalizuju  nivo progesterona koji izlučuje žuto telo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

Mnogi menstrualni problemi su povezani sa smanjenom proizvodnjom progesterona u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, koji se naziva i lutealna faza. Usled nedostatka progesterona u ovoj fazi menstrualnog ciklusa dolazi do dominacije estrogena, pa se javlja skraćenje tog perioda ciklusa. Skraćena lutealna faza sa previše estrogena i nedovoljno progesterona dovodi do različitih problema kod žena: obilne menstruacije, prečeste menstruacije ili potpuni izostanak iste.

Još jedan hormon, prolaktin (hormon koji utice na mlecne zlezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

Biljni sastojci konopljike ne deluju kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema.Oni deluju na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu  i  dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterone, odnosno indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

Među hormonske poremecaje  spada cistična hormonalna hiperplazija endometrijuma  (endometrioza), ovulaciono krvarenje, anovulatorno krvarenje i hipotireoidizam. Od ginekoloških oboljenja koja izazivaju metroragiju najčešća su: cervikalna i endometrijalna polipoza, submukozni miomi, karcinom i sarkom cerviksa i korpusa materice i jajovoda, endometritis (posle abortusa, tuberkulozni ili izazvan stenozom cerviksa).
Biljni sastojci konopljike imaju povoljno dejstvo  kod predmenstrualnih problema i dismenoreje, neurovegetativnih problema u toku menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, poremećaj sna, nervoza, iritabilnost) i cisticnih promena  na dojkama i jajnicima. S obzirom da je menopauza stanje vezano za hormone, biljni preparati na bazi ploda konopljike mogu biti korisni za zdrav  hormonski i emotivni  život žene.                                                                                                 
Način upotrebe:
Piti dva puta dnevno po 20 kapi. Preporučuje se korišćenje  najmanje  3-6 ciklusa bez prekida.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti u orginalnom pakovanju.Izvan domasaja dece.

Pakovanje: 100 ml  

Mediflora d.o.o.
--------------------------------------------------------

Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd
Tel. 011/3806-281, 063/21-44-26 i 065/3942-290
www.mediflora.rs

Foto

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA Biljne apoteke Beograd
BILJNA APOTEKA MEDIFLORA Biljne apoteke Beograd
BILJNA APOTEKA MEDIFLORA Biljne apoteke Beograd