Zatvori
BILJNA APOTEKA MEDIFLORA Biljne apoteke Beograd translate.Član 10 godina

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA

Biljne apoteke Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 20:00
Utorak 09:00 - 20:00
Sreda 09:00 - 20:00
Četvrtak 09:00 - 20:00
Petak 09:00 - 20:00
Subota 09:00 - 18:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: Ada 4
  • Tramvaj: 14, 5, 6, 7

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Dostava

Misija Mediflore jeste da postane ''healthcare'' institucija koja pacijentima nudi rešenja  iz oblasti biljnih lekovitih preparata (čajevi, biljni ekstrakti i ostali biljni proizvodi) koji se mogu dobiti bez lekarskog recepta i uz stručan savet upotrebljavati u samomedikaciji kao prirodna lekovita sredstva za očuvanje i unapređenje zdravlja.

U našem timu rade vrhunski stručnjaci doktori i magistri farmaceutskih nauka, koji specijalno za Vas od pažljivo odabranog lekovitog bilja izrađuju biljne preparate u razlicitim farmaceutskim oblicima.

mr.pharm.sc. Dušanka Runjaic-Antic
Specijalista za lekovitio bilje
Višegodišnje stručno i naučno iskustvo u proučavanju i
primeni lekovitog bilja u cilju očuvanja zdravlja, sada je
dostupno i  vama.

Viševekovna tradicija i savremeni naučni podaci su osnova na kojoj je baziran proizvodni program Biljne apoteke Mediflora. Za svoje inovacije u oblasti lekovitih biljnih preparata naši stručnjaci su dobili  brojne zlatne medalje na domaćim i medjunarodnim skupovima od kojih bi posebno izdvojili Zlatnu WIPO medalju Svetske organizacije za inovacije.

Otkrijte raznovrsnost naseg asortimana u Biljnoj apoteci Mediflora koja se nalazi u Bulevaru Kralja Aleksandra 228.
U Biljnoj apoteci Mediflora nas specijalista za lekovito bilje na osnovu svog dugogodisnjeg iskustva ce vam dati strucan savet za bezbednu, efikasnu i kvalitetnu primenu lekovitog bilja.

Uživajte u šolji čaja Biljne apoteke Mediflora !!!

FLORAVITEX
-biljne kapi-

FLORAVITEX biljne kapi sadrže biljne sastojke konopljike-Vitex agnus castus, koja se   primenjuje preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, Hipokrat je pominje još u 4. veku pre Hrista, a naučna istraživanja  su to danas i potvrdila, savremenim metodama ispitivanja.

 * otklanjaju  uzroke steriliteta
 * pospešuju ovulaciju
 * smanjuju lučenje prolaktina
 * povećavaju nivo progesterona
 * redukuju opšte simptome PMS-a (razdražljivost, depresiju, glavobolje, oticanje i bolove u dojkama).
 * regulišu menstrualni ciklus
 * sprecavaju endometrioze
 * pomazu kod sindrom  policisticnih jajnika
 * smanjuju pojavu akni u PMS-u
 * pomazu kod simptoma u menopauzi

Ženski polni hormoni osnova su polne funkcije žene.
Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona.

FLORAVITEX biljne kapi primenjuju se kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa. Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću. Normalizuju  nivo progesterona koji izlučuje žuto telo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

Mnogi menstrualni problemi su povezani sa smanjenom proizvodnjom progesterona u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, koji se naziva i lutealna faza. Usled nedostatka progesterona u ovoj fazi menstrualnog ciklusa dolazi do dominacije estrogena, pa se javlja skraćenje tog perioda ciklusa. Skraćena lutealna faza sa previše estrogena i nedovoljno progesterona dovodi do različitih problema kod žena: obilne menstruacije, prečeste menstruacije ili potpuni izostanak iste.

Još jedan hormon, prolaktin (hormon koji utice na mlecne zlezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

Biljni sastojci konopljike ne deluju kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema.Oni deluju na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu  i  dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterone, odnosno indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

Među hormonske poremecaje  spada cistična hormonalna hiperplazija endometrijuma  (endometrioza), ovulaciono krvarenje, anovulatorno krvarenje i hipotireoidizam. Od ginekoloških oboljenja koja izazivaju metroragiju najčešća su: cervikalna i endometrijalna polipoza, submukozni miomi, karcinom i sarkom cerviksa i korpusa materice i jajovoda, endometritis (posle abortusa, tuberkulozni ili izazvan stenozom cerviksa).
Biljni sastojci konopljike imaju povoljno dejstvo  kod predmenstrualnih problema i dismenoreje, neurovegetativnih problema u toku menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, poremećaj sna, nervoza, iritabilnost) i cisticnih promena  na dojkama i jajnicima. S obzirom da je menopauza stanje vezano za hormone, biljni preparati na bazi ploda konopljike mogu biti korisni za zdrav  hormonski i emotivni  život žene.                                                                                                 
Način upotrebe:
Piti dva puta dnevno po 20 kapi. Preporučuje se korišćenje  najmanje  3-6 ciklusa bez prekida.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti u orginalnom pakovanju.Izvan domasaja dece.

Pakovanje: 100 ml  

Mediflora d.o.o.
--------------------------------------------------------

Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd
Tel. 011/3806-281, 063/21-44-26 i 065/3942-290
www.mediflora.rs

Foto


Vrste plaćanja

Kartice Čekovi Putem administrativne zabrane / rate