ZLATNI BOKAL

Domaća kuhinja Beograd

Adresa: Skadarska 26, Skadarlija
Beograd Telefon: 011/7234-834
Sajt: www.zlatnibokal.com

4.5/ 5stars

Zlatni bokal je restoran u kome se poštuje tradicionalni način pripremanja hrane, ali smo dali sve od sebe da u 21. veku ne zaostajemo u ponudi. S početka 19. veka, od kada je u Skadarskoj ulici nastao i naš restoran, prvo kao vinski podrum, pa kafana i danas vrhunski restoran, trudili smo se svi da vas iznenadimo dobrom ponudom.

Iz našeg jelovnika vidite da smo se potrudili da uz nacionalne specijalitete, roštilj i stara srpska jela u jelovnik uvrstimo i svetski priznate specijalitete, kao što je spare ribs - svinjska rebra na žaru, ali i da napravimo neka jela koja nećete imati prilike nigde da probate i uživate u njima osim u našem restoranu - vojvođanska vešalica (sa kulenom), skadarlijski boem, mešano meso, koji se služi u zemljanim posudama sa kajmakom i pečurkama i sve to na srpskoj osnovi... Ciganski kotlet, rebarca Kralj, potaži, pastirska palenta, mućkalica "Bokal", pljeskavica "Bokal", sve su to vrhunska jela na koja smo ponosni i toplo ih preporučujemo.

Sveža, topla, ukusna kuvana jela u ponudi su svakodnevno, a za one koji ne žele da se odreknu skadarlijskog ambijenta, a ishrana im je nešto drugačija, tu su obrok salate, rižota i paste pripremljene uz poštovanje ukusa drugih svetskih kuhinja.