Zatvori
ROŠTILJ LESKOVAČKI VOZ Fast food Beograd

ROŠTILJ LESKOVAČKI VOZ

Fast food Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 00:00
Utorak 08:00 - 00:00
Sreda 08:00 - 00:00
Četvrtak 08:00 - 00:00
Petak 08:00 - 00:00
Subota 08:00 - 00:00
Nedelja 08:00 - 23:00

GSP

  • Autobus: 18, 25, 25P, 39

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Čček, čček, čček… Do s’g ste se mlogo puta pituvali otkud b’š toj da je Leskovac kolevkva od roštilj. Pal eve jedna priča iz naše stare knjige

POREKLO LESKOVAČKOG ROŠTILJA

Istorija roštilja je počela sa pečenjem mesa na vatri i žaru, kamenu belutku i zemljanoj bušnoj ploči – preteči roštiljske skare sa žarom, koji još uvek ne mogu da zamene nikakve plinkse, električne, elektronske i druge naprave.

Smatra se da je roštilj u naše krajeve sa Kavkaza došao preko Turske, Grčke i Makedonije. Na svom dalekom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso i šireći se ka severu sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Specijalitet sa sasvim sitno seckanim mesom, radi manjeg truda za žvakanje onih kojima je namenjen i njihovog većeg užitka.
Majstorstvo ove vrste u Leskovcu je bliže umetnosti, nego zanatu od koga se živi. Neguje se i prenosi sa kolena na koleno. Još početkom 19. veka Leskovac je već bio poznat po roštilju posebno po ćevapčićima. Leskovac se tih godina naglo odricao turskih običaja i obeležja pa je i juneće i ovčije meso isključeno iz proizvodnje roštilj mesa. Leskovački majstori su pripremu roštilj mesa i specijaliteta od tako spremljenog mesa uzdigli do nivoa kulta.
Sve to traje i dan danas.

--------------------------


Leskovački voz se nalazi na opštini Voždovac, dostavu hrane osim na Voždovcu vršimo i na ostalim opštinama u Beogradu. Minimalan iznos porudžbine zavisiće od Vaše lokacije, ukoliko niste sa opštine Voždovac.
Za detaljnije informacije u vezi poručivanja budite slobodni da nazovete radnju, tu smo za svaki dogovor i trudićemo se da svima izađemo u susret.

Sada kada ste sve ovo pročitali red je da Vam se i predstavimo.

Okupljeni oko Saleta su rođeni Leskovčani koji žive i rade u Beogradu.

Prvi Leskovački voz u Beogradu je krenuo još 2015 godine i do sada je veoma uspešno sa Vama.

Naš lokal i tim je tražen zbog hrane koju nudimo.

Sočne lepinje, veoma ukusno meso i specijaliteti koji mogu da se nađu samo samo u našem lokalu nas izdvajaju od konkurencije i svrstavaju u mesta koja morate posetiti.


Minimum za dostavu - Voždovac 900 din, a za sve ostalo po dogovoru.