GOGOLJ KAFETERIJA

Kafe barovi i klubovi Beograd

Adresa: Požeška 142b (ugao Kijevske i Nikolaja Gogolja), Banovo brdo
Beograd Telefon: 060/7655-585
E-mail: kafeterijagogolj@gmail.com
Sajt: kafeterijagogolj.rs

4/ 5stars

Kafeterija Gogolj je novo beogradsko mesto za sve ljubitelje kafa posebnog kvaliteta!
Kafeterija Gogolj se nalazi na Banovom brdu, formalno na adresi Požeška 142b, ali ga je veoma lako pronaći malo ispod Požeške ulice, na samom ćošku Kijevske i Gogoljeve ulice, a preko puta osnovne škole Filip Kljajić Fića.

U senovitom ambijentu ove male banovobrdske raskrsnice, prepoznaćete Gogolja pre svega po mirisu specijalnih kafa, po čemu se ovo mesto izdvaja od mnogih sličnih, ali i po velikoj bašti ispod lipa, sa fino uređenim travnjakom.

Naziv mesta je spontano proizašao iz naziva ulice Nikolaja Gogolja, odajući počast, na ovaj simboličan način, velikanu ruske književnosti, Nikolaju Vasiljeviču Gogolju.
Kafeterija je koncept ugostiteljskog mesta pretežno zasnovan na ponudi specijalnih kafa, anti-industrijskog porekla i podrazumeva selekciju najboljih arabika sa biranih plantaža, prženje na specifičan način u malim količinama i posebno obraćanje pažnje na kvalitet pripreme svakog napitka.

Kafeterija Gogolj je zamišljena kao mali, mikro kutak za sve one lokalce željne kvalitetne kafe, ali takođe i za sve one poštovaoce "Specialty coffee" koncepta, koji se mogu iz bilo kog dela grada uputiti ka Banovom brdu kako bi proverili u čemu je to Gogolj kafa posebna!


FACEBOOK
INSTAGRAM