Zatvori
AMBULANTA ZA REHABILITACIJU FIZIOMEDIC Kiropraktičari Beograd translate.Član 5 godina

AMBULANTA ZA REHABILITACIJU FIZIOMEDIC

Kiropraktičari Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 10:30 - 18:00
Utorak 10:30 - 18:00
Sreda 10:30 - 18:00
Četvrtak 10:30 - 18:00
Petak 10:30 - 18:00
Subota Ne radimo
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 50, 18, E5, ada3

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Parking

FIZIOMEDIC je ambulanta koja se bavi fizikalnom terapijom i medicinskom rehabilitacijom kod raznih koštano-zglobnih i nervno-mišićnih oboljenja, funkcionalnih skolioza i kifoza kod dece, fraktura i sportskih povreda i stanja nakon raznih operativnih zahvata.

Ambulantu vodi Dimitrijević Miroslav, diplomirani osteopata, Yumeiho terapeut i viši fizioterapeut sa 40ogodišnjim iskustvom (16 godina - Reumatološki Institut u Beogradu, 12 god.ordinacija Dr Jelača i 14 god. ambulanta FIZIOMEDIC). Terapeutski tim čini i Nenad Piljak, viši fizioterapeut sa 20 godina staža (VMA, privatne ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju), praktičar je osteopatatskih manipulacija i manuelnih sertifikovanih tehnika . Takođe specijalizovan za manuelnu dekompresivnu limfnu drenažu.
Treći član terapeutskog tima je strukovni fizioterapeut Stefan Rašković koji je karijeru započeo u Ambulanti Fiziomedic I više od dve godine doprinosi radu ambulante sticanjem novih znanja i dodatnih usavršavanja internacionalnim edukacijama iz oblasti manuelnih veština.
Četvrti član tima je strukovni fizioterapeut Mile Gaćeša, sertifikovani Schroth terapeut ( tretmani deformiteta kičmenog stuba), i praktičar ostalih manuelnih procedura.
Peti član: Ivana Stevanović, strukovni fizioterapeut.

Principi rada Ambulante FIZIOMEDIC:
- uzimanje detaljnog funkcionalnog statusa pacijenta kao temelja
   terapeutske dijagnostike i terapije
- primena manuelne terapije specijalno namenjenim, sertifikovanim
   tehnikama za različita stanja
- kompletna fizikalna terapija i kineziterapijske procedure


Oblasti delovanja

- prevencija i lečenje kičmenog stuba i zglobova ( bolna stanja na vratu ili krstima,
   cervicobrachialgia, discus hernie, lumboischialgie, kao i promene nastale
   degenerativnim stanjima na kičmi, ligamentima i mišićima )
- reumatska stanja(zglobni i vanzglobni reumatizam-koksartroze, gonartroze,
   poliartritisi, periartritisi isl.)
- neurološke bolesti ( neuralgije, cervikalgije, pleksitisi, išijalgije, migrene i sl.)
- traumatologija i sportske povrede kao što su uganuća, iščašenja, prelomi, rupture
   ili istegnuća mišiča, kontuzije tkiva i sl.
- limfedemi ( stanja nakon mamektomija i drugih stanja koja su praćene zastojom
  u cirkulaciji limfe )
- funkcionalni deformiteti kičme kod dece i omladine (skolioze i kifoze, kifoskolioze
   i loše držanje tela kao predispozicija za nastanak krive kičme, ravna stopala dr.

Sertifikovne manuelne procedure koje se rade u Ambulanti FIZIOMEDIC:

- mobilizacija mekih tkiva i zglobova vratne, grudne i lumbalne kičme (po Blackmanu
   i Prippu )

- Yumeiho terapija (autor i instruktor Masayuki Saijonji- Japan )

* Preventivno-terapijska metoda uređenja svih zglobova kičme i tela kao i mekih tkiva,
   vraća narušenu ravnotežu tela, primenjuje se kod degenerativnog zglobnog i
   vanzglobnog reumatizma, glavobolje, rekonvalescencije, konstipacije i dijareje,
   ginekoloških oboljenja, hronična bolna stanja i dr.

* Osteopatija
Osteopatija je sveobuhvatni, manuelni, dijagnostički i terapeutski postupak koji se primenjuje u lečenju kod oštećenja koštano-zglobnih i neuro-mišićnih struktura. Ona predstavlja kompletnu integrativnu medicinu jer traži udaljene uzroke i uticaje nastanka disfunkcije, bilo da su one strukturne prirode ( zglobovi, mišići, kosti), visceralne ( unutrašnji organi) ili kranio-sakralne ( kretanje cefalo-spinalne tečnosti-likvorai drugih kranijalnih disfunkcija).
Osteopatija kao posebna zdravstvena grana je nastala u IX veku u SAD-u, osnivač je dr. Andrew Taylor Still. Njegov cilj je bio lečenje bez lekova i hirurških metoda.
Integrativni pristup osteopatije znači tretirati sve komponente pogoršanja zdravlja i tražiti uzrok disfunkcije i bolesti, ali u isto vreme i edukovati pacijenta o načinu lečenja i kasnije preventive da se disfunkcije ne bi ponavljale.
Osteopata deluje manuelnim tehnikama, sistematizovanim za određeni problem i disfunkciju, oslobađa tenzije u tkivu, poboljšava cirkulaciju, pokretljivost dislociranih i disfunkcionalnih zglobova čitavog tela. Ali pre toga, mora uraditi jedan detaljan anamnestički i dijagnostički postupak koji će mu tačno odrediti sve disfunkcije i uzroke ( ili moguće uzroke) u organizmu, čak i one koji nemaju direktne veze sa trenutnim problemom.
Dakle, osteopatija kao holistički, integrativni pristup lečenja se preporučuje za probleme disfunkcije zglobova i mišića, probleme unutrašnjih organa ili njihovom povezanošću sa drugim strukturama (kičmeni stub, CNS, i dr.), narušene posture i hroničnog umora, osećaja iscrpljenosti i nedovoljne životne energije, glavobolje i drugih neuroloških problema.
Osteopatija ima za cilj i eliminisanje faktora rizika kod gore navednih disfunkcija, te se zato preporučuje i kao preventivna metoda.

- Maitland concept – dijagnostička, mobilizacijska i terapijska metoda koja obuhvata
   lečenje kičme i svih zglobova tela
- Osteopatske tehnike i miofascijalno oslobađanje bola kako u mišićima tako i u
   zglobovima
- Limfna drenaža i bandažiranje ruke ili noge kratkoelastičnim zavojima
- kinesio taping

Ambulanta Fiziomedic poseduje kompletnu fizikalnu terapiju uključujući i najsavremenije aparate kao što su :

Superinduktivni magnet predstavlja najnovije rešenje u fizikalnoj terapiji. Koristi se za lečenje neuro-mišićnog i koštano-zglobnog sistema i ima vrlo široku primenu u lečenju akutnog i hroničnog bola, regulaciji mišićnog tonusa, kontraktura, cirkulacije i ubrzavanja procesa regulacije svih struktura (mišićnih, nervnih, skeletnih..). U veoma kratkom vremenskom roku dovodi do pozitivnih efekata. Elektromagnetno polje povećava propustljivost ćelijske membrane bez ikakve deformacije ili gubitka svojstva tkiva, aktivira hemijski proces u tkivu i poboljšava funkciju ćelije i ćelijske membrane.

Neki od kliničkih indikacija u kojima se koristi:
-cervikalni i lumbalni sindrom
-diskus hernija
-rupture mišića
-smrznuto rame i teniski lakat
-sindrom karpalnog tunela
-regeneracija nerva, išijas
-reumatoidni artritis
-tendinopatije
-bol u predelu karlice, druga bolna stanja
-prelomi
-gonartroze i koksartroze

Primenjuju se pomoću dva aplikatora, dinamički – koji je mobilan i za koji nije neophodan kontakt sa kožom i statički aplikator koji je veći i koji se postavlja na određenu regiju gde postoji sa bol i problem.
Terapija superinduktivnim magnetom je potpuno bezbolna i traje 20-30 minuta, ređe i duže.

Kod akutnih stanja je potreban manji broj terapija, oko 5-6 tretmana dok kod hroničnih 10-12. Jačina magnetnog polja je 2,5 – 3 T.

Kolagenoforeza

Kolagen čini 5-6 % telesne težine i najrasprostranjeniji je protein kod sisara. On je glavna komponenta ligamenata, tetiva, kostiju, hrskavica, mišića, kože i ekstraćelijskog matriksa.
Vrlo je bitan za procese reparacije i remodeliranja mišićno-skeletnog sistema.

Kolagenoforeza predstavlja aplikovanje čistog kolagena specijalnim aparatom putem magnetnog polja. Kolagen dolazi iz svetski poznate farmaceutske kompanije GUNA (Italija).

Aplikacija se vrši na 2 načina:
-Većom sondom za zglobove i mišiće
-Manjom koja se koristi za lice

Cilj kolagenoforeze je delovanje na strukturu tkiva u smislu povećanja elastičnosti zgloba, mišića i tkiva, povećanje pokretljivosti, regeneraciju tkiva i hrskavice i smanjenje bola i upalnih procesa.
Potrebno je uraditi 5-10 tretmana svakog ili svakog drugog dana.
Primenjuje se kod reumatskih i neuroloških stanja, sportskih povreda, ožiljnih tkiva, fascija, kontraktura.

Kolagenoforeza lica – deluje na regeneraciju mišića lica, eliminaciju bora i podmlađivanje kože lica. U ambulanti FIZIOMEDIC se radi u kombinaciji sa BeautyStim tehnikom koja predstavlja manuelnu proceduru specijalnim aparatom a pruža pun efekat zatezanja kože i potkožnog tkiva.

Savremena evropska akupunktura

Za razliku od tradicionalne kineske akupunkture, odakle vuče korene, ova akupunktura se bavi konkretnim uticajem na određeni simptom i njegovog uticaja na CNS (centar za bol i praćenje bola i drugo). Primenjuje se bez i sa elektrostimulacijom  gde se specijalnim aparatom izaziva  nadražaj malom frekvencijom i to na vrhu akupunkturne igle na ciljanu tačku u dubini tkiva. Time se stimulišu duboke tačke i ushodni (aferentni) putevi ka CNS-u. U isto vreme se vrši resetovanje i brisanje hroničnog (fantomskog) bola. Ovo je potpuno prirodna tehnika, vrlo primenjiva kod upornih hroničnih neuralgija (neuropatija), napetosti zglobova i mišića, migrena, miotenzivnih glavobolja, periartritisa i peritrohanteritisa, itd.

Kineziterapija je veoma bitan segment u radu ambulante. Posebna pažnja se poklanja individualnim tretmanima uz korekciju fizioterapeuta i raznim programima vežbi za određeni problem..

Od posebnosti u radu bi smo istakli rad na Temporomandibularnom (viličnom) zglobu ili problemu „preskakanja vilice“.

Uzrok problema na ovom zglobu je često nakon stomatoloških intervencija, usled dugotrajnog noćnog škripanja i stiskanja zuba. Poremećaj rada ova dva simetrična zgloba mogu pratiti razni simptomi kao bol u predelu leve ili desne strane lica ili ušiju, česte glavobolje koje mogu biti uporne, pritisak i bol iza očiju, pucketanje prilikom otvaranja ili zatvaranja usta, oticanja lica, promena zagrižaja (okluzije), problemi sa žvakanjem ili odgrizanjem.

Pored RTG dijagnostike i eventualnog pregleda maksilofascijalnog hirurga, fizioterapeut radi funkcionalni pregled temporomandibularnog zgloba, nakon čega se radi mobilizacija istog. Ova sertifikovana osteopatska tehnika ima više zahvata delovanja na temporomandibularni zglob, spolja i kroz usnu duplju.

Cilj tehnike je povećanje elastičnosti svih struktura zgloba : mekih tkiva, ligamenata, zglobnih koštanih površina, nerava, kao i omogućavanje normalne pokretiljivosti diskusa u temporomandibularnom zglobu. Nakon primene manuelnih procedura pacijent se obučava vežbama istezanja i jačanja mišića viličnih zglobova.

Visceralna manipulacija (rad na unutrašnjim organima)

Manuelna terapija koja se sastoji iz doziranih, posebno postavljenih ručnih tehnika koje podstiču normalnu pokretljivost, tonus i fiziološke pokrete unutrašnjih organa, njihovog vezivnig tkiva ali i drugih delova tela koji direktno ili indirektno učestvuju u tim funkcijama. Našem telu je potrebno kretanje da bi bilo zdravo a to važi i za unutrašnje organe. Mnogi faktori mogu izazvati upalu tkiva kao infekcije, direktna trauma, ishrana, toksini iz okoline i emocionalni stres. Cilj visceralne manipulacije je tretiranje ovih područja smanjenog i izmenjenog kretanja čime se obnavlja bolje fiziološko kretanje, što će zauzvrat poboljšati funkciju organa.


Ambulanta FIZIOMEDIC
TEL. 011 3960171
M.TEL. 064 1711200
www.fiziomedic.co.rs
email – fiziomedic@beotel.rs
           fiziomedic2@gmail.com

 

Foto


Vrste plaćanja

Kartice Čekovi Putem administrativne zabrane / rate