MAKSIMOVIĆ SALON NAMEŠTAJA

Nameštaj Beograd

Adresa: Braće Jugovića 14, Stari grad
Beograd Telefon: 011/2634-777, 064/120-9541
E-mail: nikola.stilskinamestaj@gmail.com
Sajt: www.namestajmaksimovic.net

4.5/ 5stars

U najužem delu grada u Ulici Braće Jugović, ispod samog narodnog pozorišta, nalazi se salon nameštaja "Maksimović" koji je specijalizovan za izradu vrhunskog stilskog nameštaja. Ovo govorimo bez ikakvog preterivanja, jer je u stilski nameštaj, koji odavde izlazi utkano višedecenijsko iskustvo, pre svega majstora Rajka "Maksimovića", a i kasnijih generacija pre svega Nikole.

U ovoj radionici možete izraditi bukvalno sve što Vam mašta zamisli. Uglavnom se radi po meri, dimenzijama i želji kupaca. Salon nameštaja "Maksimović" i njihovi proizvodi su prepoznatljivi po načinu izrade, upotrebi klasičnih materijala prilikom proizvodnje, po velikoj upornosti zaposlenih da naprave baš ono što su zamislili, a pre svega po velikoj kreativnosti. Stilski nameštaj koji se ovde izrađuje je pre svega originalan, to znači da skoro nema dva ista modela i veoma podsećaju na stare antičke stvari. Iz dana u dan iako rade decenijama ovde se trude da budu što originalniji i što kvalitetniji. To znači da poseban akcenat u firmi nameštaj "Maksimović" stavljaju na kvalitet i udobnost. A dokaz da je to zaista tako je da ovde u proizvodnji nameštaja upotrebljavaju kvalitetne sirovine, pre svega dobro suvo i kvalitetno drvo, kao i stari ali najbolji način za izradu tapetarskog dela uz pomoć federa, morske trave, žime, kanapa i ostalih materijala.

Pored toga koliko se ceni kvalitet njihove izrade dokaz je podatak da im je poverena restauracija kompletnog nameštaja iz muzeja Paje Jovanovića, kao i izrada nameštaja za Srpsku Akademiju nauka i umetnosti.