Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FIZIKUS POLIKLINIKA

FIZIKUS POLIKLINIKA

Poliklinike Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 20:00
Utorak 10:00 - 20:00
Sreda 10:00 - 20:00
Četvrtak 10:00 - 20:00
Petak 10:00 - 20:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 30, 31, 33, 36, 39, 42, 47, 48, 59, 78, 83
  • Tramvaj: 9, 10, 14
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacijePoliklinika “Fizikus” nalazi se u Deligradskoj 27, u Starom Dif-u u Beogradu. Počeli smo sa radom 2005. godine, tada kao specijalistička ordinacija. U januaru 2013 godine, postali smo poliklinika spajanjem spec. ordinacije “Rodić” sa spec. ordinacijom Fizikus i udruživanjem snaga doktora Miloša Obrenovića i doktora Gorana Rodića. Kao poliklinika, pružamo usluge rehabilitacije, fizikalne medicine kao i sportske i interne medicine.

U ovoj elitnoj instituciji koju smo izgradili za Vas a i za nas, možete obaviti sledeće:

* Sve vrste laboratorijskih dijagnostika
* Sve vrste terapijskih i dijagnostičkih procedura u domenu:
    - rehabilitacije
    - sportske medicine
    - interne medicine (pulmologija, alergologija, kardiologija, imunologija, reumatologija)
    - fizikalne medicine

* Sportska medicina

Naše usluge u domenu sportske medicine uključuju redovne sistematske pregede za sportiste, kao i overavanje njihovih legitimacija za takmičenja. Takođe radimo i osnovne preglede poput antropometrije, pregleda pluća, srca, testova opterećenja, analize krvne slike, EKG-a u stanju mirovanja i drugih analiza.

Zahvaljujući iskustvu i stručnosti, ali i najsavremenijoj medicinskoj tehnologiji, u stanju smo da precizno testiramo sportiste svih uzrasta i kategorija, kako u našim laboratorijama, tako i na terenu. Možemo da procenimo i prognoziramo Vašu sportsku formu i sposobnosti, kao i da ponudimo sve potrebne podatke trenerima sportista za planiranje ishrane, treninga i potrebnih dodataka ishrani. Naši rezultati takođe su od pomoći u pred-selekcijama za bilo koji sport i sve pozicije u timovima. Ako su u pitanju mlađe kategorije sportista, možemo da ponudimo procenu njihove konačne visine na osnovu njihovog biološkog sazrevanja.

Opremljeni smo za:

- Identifikaciju talenta
- Ergospirometriju, tj. procenu aerobnog kapaciteta
- Testiranje motornih veština
- Procena anaerobnog kapaciteta
- Telesni sastav, tj. antropometrijski testovi

U našoj poliklinici naš stručni tim pruža usluge sportske medicine, pod upravom prof. dr Sergeja Ostojića kao i dr. Milke Poljak. Ukoliko želite dokaz kvaliteta njihovog rada, dovoljno je da pitate njihove mnogobrojne zadovoljne klijente koji nam godinama ukazuju poverenje. Tu spadaju i: Sportsko društvo Crvena zvezda, FK Rad, Sportsko društvo Partizan, FK Donji Srem, Teniski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Atletski savez, FK Spartak, Olimpijski komitet, ali i mnogi drugi.

* Rehabilitacija i fizikalna medicina

Oblast rehabilitacije i fizikalne medicine uključuje nekoliko usluga poput: ultrazvučne dijagnostike za sve vrste problema i oboljenja tetiva, mišićnog sistema, koštanog i zglobnog sistema i slično. Takođe vršimo i dijagnostiku i terapiju za sportske povrede.

Takođe vršimo infiltraciju lekova, kako periartikularnu, tako i intraartikularnu, sve uz kontrolu ultrazvukom, punktiramo zglobove kolena i obavljamo postoperativno i preoperativnu rehabilitaciju.

Na čelu našeg kolektiva terapeuta i lekara specijalizovanih za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu je dr Goran Rodić, iskusni fizijatar sa godinama praktičnog znanja i iskustva u oblasti tretiranja sportskih povreda. Dr Rodić nekada je radio za fudbalski klub Partizan, kao i za pozorište na Terazijama, Narodno pozorište i Kolo ansambl.

* Interna medicina

Kada je reč o pregledu respiratornog i kardiovaskularnog sistema, koristimo najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju da bismo pružili najbolje moguće usluge, poput:

- Holtera pritiska koji čitavih 24 časova prati Vaš krvni pritisak i u stanju mirovanja i u stanju fizičke aktivnosti.
- Holtera za EKG koji čitavih 24 časova prati Vaš srčani ritam i električnu aktivnost
- Ergospirometrija i ergometrija stres testa koji služi za evaluaciju stanja kardiovaskularnog sistema u toku fizičke aktivnosti

Holter je prenosivi aparat koji oko pojasa nosite dok obavljate Vaše svakodnevne aktivnosti i tokom noći, dok spavate. Ovaj aparat prati Vaš kardio-vaskularni odgovor na Vašu svakodnevnicu i otkriva skrivene poremećaje u srčanoj aktivnosti ili pritisku, ukoliko ih ima, čak i ako oni obično nisu uočljivi u normalnim kliničkim uslovima.

- Kolor dopler krvnih sudova, kao i ehokardiografija dijagnostičkim ultrazvukom

Ultrazvuk je i dalje najpouzdanija metoda za komprehensivnu dijagnostiku srca koja nam pruža najdetaljniji uvid u eventualno postojanje srčanih problema. Ultrazvukom možemo da izmerimo debljinu leve srčane komore, otkriti mnoga patološka stanja ukoliko postoje kao i izvršiti procenu mase miokarda.

Tu je i usluga dijagnostike za respiratorni sistem upotrebom spirometrije, gde određujemo volumen i kapacitet pluća kod obolelih ali i zdravih osoba.

Pomoću alergijskog testiranja utvrđujemo postoji li osetljivost na alergene, lečimo alergijska stanja poput alergijskog rinitisa, astme i dermatitisa. Alergijsko testiranje vrši se kožnim probama kao i rinoprovokacionim testovima)

Na čelu internistike u našoj poliklinici je njen sam osnivač, mr sc. dr med. Milos Obrenovic.

Posetite nas i sami se uverite u kvalitet naših usluga.

Zakazivanje i informacije:
011/ 2643-242 i kontaktirati nas za sve dodatne informacije.

Foto

Video