Zatvori
Citycar rent a car: Luksuz i usluga po svetskim standardima

011info preporučuje

Citycar rent a car: Luksuz i usluga po svetskim standardima

Citycar rent a car je porodična firma osnovana 2016. godine, kojom rukovode dve šarmantne dame, majka i ćerka. Želja im je da se u rentiranom vozilu osećate bezbrižno i udobno kao „kod kuće“. Odgovornim poslovanjem uz dozu hrabrosti, uspele su da zaokruže jednu fazu u svom poslovanju.

Neki bi, možda, pomislili kako je veoma neuobičajeno da dve dame budu u ovom poslu. Šta je uticalo na to da uđete baš u posao sa iznajmljivanjem vozila? 

Lidija: Citycar rent a car je nastvak preduzetničkog puta koji traje više od 20 godina. Na tom putu smo „ muški“ radile i taj proces će trajati koliko bude potrebno. Naša želja je da motivišemo mlade žene u preduzetničkim vodama.

Tijana: Dugo smo razmišljale o izazovu koji nam daje pružanje usluga, jer smo do sada uglavnom bile u trgovini. To je sasvim nova oblast poslovanja u kojoj se još uvek edukujemo.

 

Kako je izgledao početak?

Tijana: Znale smo da neće biti lako. Odlučile smo se za kredit i kupile prve automobile. Uz ogromnu želju za radom i pregršt entuzijazma, trebalo je saznati sve tajne zanata, izgraditi odnos sa klijentima, osigurati da se usluga koju pružamo stalno unapređuje.

Početni vozni park se do danas povećao i broji preko 30 vozila različitih klasa.

Lidija: Od samog početka, postavili smo pravila kojih se i danas držimo, a to je - da je klijent obavezan da ima kreditnu karticu za depozit i plaćanje i da klijent dobija čisto vozilo sa punim rezervoarom.

S druge strane, klijenti uvek dobijaju nove automobile, a da bismo ispunili taj uslov vozni park obnavljamo na četiri godine. Na taj način garantujemo tehničku ispravnost vozila i klijent je siguran da je automobil ispravan, bezbedan i pouzdan. Potrebno je samo da startuje motor i vozi.

 

Tijana: Ono što je, takođe, ideja kojom se vodimo od početka jeste da su klijenti uvek na prvom mestu i da za njih sve mora biti novo, udobno, čisto, sveže i uredno. Zato u voznom parku imamo luksuzne automobile marke Volkswagen, Škoda, Mercedes, koje kupujemo kod ovlašćenih distrubutera u Srbiji i za koje znamo da će klijentima pružiti maksimalan užitak.

Kako bi smo izašli u susret svim potrebama i ukusima klijenata tu je i novi Fića 500 koji veoma rado biraju mlađi klijenti.

Poštujemo svoje klijente i izlazimo u susret njihovim željama i srećni smo kada nam se iznova vraćaju.

Čitav posao ste veoma temeljno razvijale. 

Lidija: Tako je. Vremenom smo povećavale broj vozila, počele da nudimo i uslugu iznajmljivanja vozila sa vozačem i dodatnom opremom poput sedišta za bebe, navigacijom, Wi-Fi mrežom... Sve je to danas standard koji je dostupan svakom našem klijentu.

Recimo, poslovnica Citycar rent a car agencije je u Sava centru, ali kada klijent to želi, naravno, dovozimo automobile na bilo koju adresu.

Tijana: Većina naših klijenata su poslovni ljudi iz raznih krajeva sveta. Drago nam je da prepoznaju naš kvalitet. Najbolji dokaz za to su njihove preporuke drugim klijentima i njihovo ponovno korišćenje naših usluga.

 

Na koji način dolazite do klijenata?

Tijana: S jedne strane nas pronalaze na internetu. Kada su u pitanju klijenti iz inostranstva, često nas kontaktiraju i pre nego li što dođu u našu zemlju. S druge strane, imamo ugovore sa velikim brojem domaćih hotela. Kada im gost zatraži prevoz mi smo tu da u željenom terminu dobiju traženo vozilo i, ukoliko to žele, vozača.

Na ovaj način klijenti se ne izlažu naporu, niti bilo kakvom riziku, ni na jedan način. Dovoljno je da na recepciji kažu da, na primer, u 13 časova žele da krenu za Sofiju i da im je potreban prevoz. Sve ostalo je na nama.

 

Koje još usluge pružate?

Lidija: Bavimo se i transferom putnika od hotela do aerodroma, iznajmljujemo vozilo sa vozačem koje, recimo, može sačekati gosta na aerodromu i odvesti ga do hotela ili iz hotela do aerodroma.

Jedna od naših usluga je „sightseeing“ – razgledanje grada ili organizovanje prevoza do poznatih turističkih destinacija u Srbiji.

Tijana: Dešava se i da klijent traži da ga odvezemo do Budimpešte gde ima let. U ovakvim slučajevima koristimo Škodu Superb kojom upravlja profesionalni vozač u odelu. Naravno, svi vozači govore engleski jezik i pridržavaju se COVID mera. U svakom automobilu su vlažne i suve maramice, voda za osveženje i internet.

Lidija: Treba napomenuti da je rentiranje vozila moguće, po zahtevu klijenta, sa običnom  (Basic) vrstom osiguranja ili Full Kasko osiguranjem. Svi automobili imaju evropsku garanciju i pomoć na putu. To znači da, gde god da se nalaze, dobijaju popravku vozila od ovlašćenog servisa, a ukoliko se dogodi veći kvar, dobijaju zamenski automobil tako da njihovi planovi ni na jedan način nisu ugroženi.

 

Ko su vaši klijenti i da li ponekad traže neke specifične usluge?

Tijana: Naši klijenti su većinom iz poslovnog sveta. Takođe, klijenti budu iz sveta sporta, mode ili estrade. Poverenje u naše usluge smo stekli i u radu sa ambasadama i inostranim diplomatama.

Težimo specijalizaciji osnovnog posla „Citycar rent a car“ i da ga obavljamo najbolje, ali smo sposobnmi da iskoračimo i u druge zahteve.

Smatramo da je poželjno iskoračiti iz sopstvenih okvira i prihvatiti povremene zahteve lojalnog klijenta.

Trudimo se da prodajemo vrednost i kvalitet.

 

Šta planirate za dalje? 

Lidija: Želimo da održimo vrhunski kvalitet usluge koju pružamo i održimo standard koji smo postigli.

Protekla godina je bila veoma izazovna za usluge iz naše branše, jer smo u bliskoj saradnji sa hotelima. COVID situaciju smo prebrodili bez otpuštanja zaposlenih, jer smo svesni značaja porodičnog biznisa za ekonomiju zemlje, ali i za način razmišljanja o ženama u preduzetništvu.

Naravno, tu je i moj sin Ilija koji ima 13 godina i obožava automobile. Uvek je spreman da pomogne, angažuje se i nadamo se da će, jednog dana, on nastaviti i unaprediti ovaj posao.