Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
MIKA ALAS

MIKA ALAS

Riblji restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 10:00 - 00:00
Utorak 10:00 - 00:00
Sreda 10:00 - 00:00
Četvrtak 10:00 - 00:00
Petak 10:00 - 00:00
Subota 10:00 - 00:00
Nedelja 10:00 - 00:00

GSP

  • Autobus: 92

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Nadomak Savskog jezera i Ade Ciganlije, između starog obrenovačkog puta i Save, nalazi se restoran Mika Alas. Pre pola veka, ovde je bila ribarska kolibica - stecište zaljubljenika u reku koji su, za svoju dušu i po svom ukusu, od sopstvenog ulova spremali čorbu i ostale riblje specijalitete.

Najveći majstori alaskog umeća u neposrednom susretu sa prirodom nalazili su poseban smisao, a sve je to vremenom izraslo u tradiciju i nezaborav.
Okružen cvećem i tišinom, danas je ovde restoran u novom zdanju, ali starom ruhu sa ribarskim mrežama, vršama, kotlićima, kome je svežina što dopire sa reke sastavni deo ambijenta. Slika velikog naučnika, ali i nosioca Majstorskog pisma ribarskog esnafa Mihaila Petrovića podseća na ime restorana. Da je Mika Alas u Vašem društvu - poručuje se gostima - izabrao bi za Vas najbolju ribu.

A pošto ovaj zaljubljenik u reku, lovac na krupnu ribu, majstor za riblju čorbu i član akademije u Beogradu, Pragu, Bukureštu, Zagrebu, Varšavi i Krakovu, nije u prilici da to učini, gosti moraju da se sami opredele i - ne mogu da pogreše. Tradicija garantuje veliki izbor i vrhunski kvalitet. Po želji, najbolje vrste rečne i morske ribe,pripremljene po receptima starih alasa, ali i po receptima najboljih kuvara sa ruskih dvorova.

Ovde možete pojesti filete jesetre i šnicle morune, jer je ovaj restoran jedini u gradu koji ima te vrste riba. Jagnjetina i teletina ispod sača, ali kuvane sa mlekom, pružaju jedinstven ugodjaj uz bogat izbor domaćih i stranih pića, makedonskih, italijanskih, francuskih, portugalskih, kao i vina najboljih srpskih vinara. Petkom i subotom, muzika primerena ambijentu. Sa akustičnom muzikom uz violinu, gitaru, bas i harmoniku i gosti, a među njima i poznata estradna imena, pevaju o Savi i Dunavu, belom Lenčetu, Emini i sve ono što se pevalo u starim dobrim vremenima.

I zbog tradicije i zbog dobrog raspoloženja u opuštenoj atmosferi, zbog ribe, intimnosti, tišine i mirisa reke, dolaze ovde obični ljudi, ali i poznat svet - diplomate i političari, estradne zvezde i biznismeni...

Svi prihvataju manire Mike Alasa, velikog naučnika koga na reci niko nije razlikovao od običnih ribara.

Naš meni možete pogledati OVDE

Ponudu iz naše karte pića možete pogledati OVDE


Radno vreme:

od 10-24h

Foto

MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd
MIKA ALAS Riblji restorani Beograd

Vrste plaćanja

Kartice Putem administrativne zabrane / rate