Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
CENTAR VIJUGANJE

CENTAR VIJUGANJE

Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 18:30 - 20:00
Utorak ne radimo
Sreda ne radimo
Četvrtak 18:30 - 20:00
Petak ne radimo
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Kreativni centar Vijuganje okuplja decu predškolskog i školskog uzrasta koja žele da razvijaju kreativnost, da praktično primene svoja znanja i realizuju svoj svet iz mašte.

Kroz pažljivo osmišljene projekte deca se podstiču da istražuju svet oko sebe, otkrivaju, eksperimentišu, zapitkuju i tako sami dođu do odgovora na pitanja koja ih interesuju. Na taj način deca grade svoju ličnost, stiču samopoštovanje i uče se samostalnosti i odgovornosti.

U kombinaciji sa sportom i boravkom u prirodi, deca se druže i uče da vrednuju sebe i druge.

Sa ciljem da zadovoljimo dečiju radoznalost i interesovanja na pravi način, u našem programu nalaze se različite aktivnosti:

- Likovne radionice – tehnike (crtanje, slikanje, modelovanje, konstruisanje,...), materijali (papir, drvo, glina, staklo...,), pribori za rad (olovka, četkica, grafit, flomasteri, bojice, tempere, akrilne boje, boje za tekstil,...).

- Konstruktorske radionice – ideje postaju stvarnost – tehnike (crtanje skice, merenje, isecanje, modelovanje, konstruisanje, uklapanje,...) i pribori za rad (olovka, četkica, alat za rezbarenje, igla, pištolj za plastiku, čekić,...). Koristimo papir, karton, drvo, žicu, tkaninu, plastiku, vunicu, glinu.

- Jezičke radionice – neguje se govor i pravilno izražavanje na srpskom i engleskom jeziku. Izmišljamo svoj jezik, smišljamo priče, crtamo stripove, slušamo muziku, izmišljamo pesmice.

- Sportske aktivnosti – na zatvorenom i na otvorenom (boravak u prirodi, šetnje, izleti, poligoni) odvijaju se bez rekvizita ili sa rekvizitima (trčanje, skakanje, penjanje, igre sa loptom, traka za hodanje, puštanje zmajeva,...)

- Tematski rođendani – svako dete je posebno, naročito na svoj divan dan. Pravimo posebnu priču za svako dete i spram nje organizujemo aktivnosti. Rezultat je nezaboravno iskustvo koje se dugo pamti i prepričava.

Vijuganje predstavlja klub za druženje, povezivanje i razmenu ideja. Zato su u rad našeg kreativnog centra uključeni vrhunski stručnjaci, umetnici i drugi entuzijasti koji nesebično dele svoja znanja. Trudimo se da svako dete podstaknemo da otkrije svoje sposobnosti i razvija veštine u pravcu koji želi.

Osim škole slikanja, crtanja i konstruisanja u našem likovnom studiju, organizujemo i razne seminare, edukacije i obuke čija su glavna tematika deca i kreativnost. Sarađujemo sa drugim sličnim radionicama, školama i kulturno-obrazovnim institucijama, a učestvovali smo i na brojnim dečijim festivalima i konkursima.

GDE i KAD se održava Vijuganje:

Trajanje radionica je 90 minuta, a praktikuje se rad u malim grupama, tako da je svakome posvećena maksimalna pažnja.

Bulevar Zorana Đinđića 84 (kod Novog Merkatora) ponedeljak 18.30-20.00
Bulevar Zorana Đinđića 166 (kod Studenjaka) četvrtak 18.30-20.00

Dođite da zajedno razmrdamo vijuge!

Foto

CENTAR VIJUGANJE Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd
CENTAR VIJUGANJE Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd
CENTAR VIJUGANJE Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd