Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
CENTAR ZA STRANE JEZIKE MERRIAM

CENTAR ZA STRANE JEZIKE MERRIAM

Škole stranih jezika Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 17:00
Utorak 09:00 - 17:00
Sreda 09:00 - 17:00
Četvrtak 09:00 - 17:00
Petak 09:00 - 17:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 23, 53, 57, 56N, ADA1, E2, 37, 37N, 49, 51, 51N, 52, 58, 85, 88
  • Tramvaj: 12, 13

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Od 01.09.2020. godine realizuju se časovi u centru Merriam, kao i online.

Merriam centar za učenje stranih jezika počeo je sa radom 2014. sa ciljem da svojim polaznicima omogući najviši nivo kvaliteta u oblasti nastave i učenja nemačkog i engleskog jezika uz upotrebu raznovrsnih inovativnih i kreativnih metoda. Svesni smo da je motivacija ključni element u učenju bilo kog stranog jezika i stoga u radu stavljamo naglasak na motivaciju naših polaznika, ohrabrujući ih da razvijaju svoje sposobnosti i prošire svoje znanje.

U našem Merriam centru za učenje stranih jezika nudimo raznovrsne kurseve za odrasle ali i za decu svih uzrasta. Uvek u vidu imamo Vaše individualne potrebe i trudimo se da omogućimo prilagođavanje nivoa učenja stranog jezika tako da svaki polaznik može jednostavno i efikasno proširiti svoje znanje u kapacitetu koji su im potrebni.

Merriam centar za učenje stranih jezika zapošljava tim iskusnih profesora stranih jezika iza kojih su godine rada sa odraslima i decom. Profesionalni predavači u našoj komfornoj učionici prijatnog ambijenta koriste najkvalitetnije udžbenike, multimedijalna sredstva, radne sveske, frazeološke priručnike, rečnike, časopise na nemačkom i engleskom i mnoga druga učila da bi našim polaznicima pružili isključivo najkvalitetnije obrazovanje.

1) ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA

O tome koliko je engleski jezik rasprostranjen i neophodan za osnove komunikacije u svim zemljama sveta ne treba više ni govoriti. Oko 377 miliona ljudi koristi engleski jezik kao maternji, dok ga kao drugi jezik svakodnevno koristi preko 700 miliona ljudi. Engleski jezik je jezik nauke, diplomatije, interneta i savremene kulture, službeni je jezik u Ujedinjenim nacijama i mnogim drugim zemljama širom sveta, kao i zajednički jezik koji se koristi na bilo kakvom međunarodnom okupljanju. Bilo da želite u inostranstvu da studirate, radite ili samo otputujete kao turista, engleski jezik je nezaobilazan prvi korak na tom putu. Mi smo tu da Vam olakšamo savladavanje tog prvog koraka uz veliki broj namenskih kurseva za sve nivoe znanja i primene:

Engleski jezik za odrasle:

- poslovni engleski
- konverzacijski engleski
- engleski jezik za putovanja
- engleski jezik u nivoima A1, A2, B1, B2, C1, C2

Engleski jezik za decu:

- početni engleski za decu uzrasta 3-4 godine
- engleski jezik za predškolce (nivo A, 4-5 godina)
- engleski jezik za predškolce (nivo B, 5-6 godina)
- engleski jezik za mlađe osnovce (7-11 godina)
- engleski jezik za starije osnovce (11-15 godina)
- engleski jezik za srednjoškolce (15-18 godina)
- engleski jezik za studente

Priprema i polaganje ispita za međunarodno priznate sertifikate (The Cambridge Exams):

- FCE First Certificate in English
- CAE  Certificate in Advanced English
- CPE Certificate of Proficiency in English

 Nastava se održava u popodnevnim terminima u grupama (od min.2 do max.8 polaznika)

2) ŠKOLA NEMAČKOG JEZIKA

Iako ne toliko rasprostranjen kao engleski jezik, nemački jezik se ipak koristi širom sveta. Uz dobro znanje nemačkog jezika lako ćete se sporazumeti sa stanovnicima Nemačke, Lihtenštajna, Austrije, većine Švajcarske, istoka Belgije, pograničnoj oblasti Danske i u mnogim drugim delovima sveta. Kao što je slučaj i sa engleskim, i za nemački jezik nudimo veliki broj kurseva i nivoa idealnim za sve Vaše potrebe.

 Nemački jezik za odrasle:

- nemački za odrasle (početni nivo)
- nemački za odrasle (srednji nivo)
- nemački za odrasle (viši nivo)

Nemački jezik za decu:

- nemački za predškolce (deca uzrasta 5-6 godina)
- nemački za mlađe osnovce (7-11 godina)
- nemački za starije osnovce (11-15 godina)
- nemački za srednjoškolce (15-19 godina)
- nemački za studente

Nastava se održava u popodnevnim terminima u grupama (od min.2 do max.8 polaznika)

U toku časova koristi se bela tabla koja dozvoljava veliku vidljivost napisanih reči. Svi polaznici imaju mesta za konferencijskim stolom, dok sa mališanima ponekad radimo na tepihu uz veselo druženje i igru.

Naši najmlađi polaznici dobijaju posebnu pažnju i naši časovi namenjeni njima su organizovani tako da učine da deca pre svega zavole jezike i učenje istih u veseloj atmosferi.


Priprema dece za nemačko govorno područje zbog daljeg školovanja.

Uspešno pripremamo učenike za lakše priključenje nemačkom školskom sistemu, tako da naši polaznici bez problema upisuju sledeći stepen obrazovanja u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj, skladno razredu koji su završili u našoj zemlji.

Bilingvalna nastava

Bilingvalna ili dvojezična nastava za strane državljane, polaznike koji koriste engleski kao prvi jezik ili poseduju visoko znanje engleskog jezika, to su tzv.*englesko/nemački časovi. Nastava se odvija isključivo na engleskom jeziku i iziskuje dobro poznavanje jezika, a proverenim programima pravi se bolji pristup u učenju nemačkog jezika. Kako oba jezika pripadaju germanskoj grupi jezika, na ovaj način i u gramatici i u vokabularu, lakše se pravi komparacija i pronalaze se sličnosti i razlike između engleskog i nemačkog jezika. Ovakav proces učenja ubrzava proces u uspešnom učenju nemačkog jezika.

Jezički dril

Dril je nemačka reč za vežbanje, dresuru, osobit način vojničke obuke po kojoj se tzv. vojničkim i višestrukim ponavljanjem, npr. reči, pojmova, prevodom, konverzacijom, komparativnim gramatičkim vežbama, kombinacijom pisanih i usmenih zadataka, upornim uvežbavanjem dolazi do sticanja znanja. Gramatički ili jezički dril radi izlaganja seminarskih ili naučnih istrazivanja ili bilo kojih vrsta prevoda na engleskom jeziku. Na našoj FB stranici i instagramu možete videti o projekatu koji smo timski radili, počev od prevoda, lektorata i jezičkog drila na temu Duhovnosti Nikole Tesle i izlaganju u Americi i Grčkoj. *The Spiritual Character of Nikola Tesla

Prevod

- svih vrsta tekstova sa engleskog i nemačkog jezika
- sa srpskog na engleski ili nemački jezik
- prevod književnih i neknjiževnih tekstova

Kontakt Informacije:
Adresa: Praška 34, Banovo brdo
Mobilni: 060/327-99-27
e-mail: merriam.centre@gmail.com

Saznajte najnovije informacije o promocijama i drugim aktivnostima škole na našem FB profilu i Instagramu.

Takođe, očekujemo sva vaša pitanja i sugestije telefonom ili mail-om, kako bismo naš rad podigli na viši nivo i učinili vas zadovoljnim.

Saradnik predškolskih ustanova i vrtića u realizaciji nastave engleskoj i nemačkog jezika.

Dobrodošli!

Foto

CENTAR ZA STRANE JEZIKE MERRIAM Škole stranih jezika Beograd