STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR MARKOVIĆ

Stomatološke ordinacije Beograd

Adresa: Balkanska 10
Beograd Telefon: 011/3629-508
E-mail: ord.markovic@gmail.com
Sajt: www.ordinacijadrmarkovic.com

4.5/ 5stars

Specijalistička stomatološka ordinacija Dr Marković osnovana je januara 2003. godine od strane prof. dr Alekse Markovića i dr Dejana Kurtovića, sa sedištem u Beogradu u ulici Balkanska 10. U stomatološkoj ordinaciji Dr Marković možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga sa najsavremenijim metodama i materijalima.
Stomatološka ordinacija Dr Marković omogućava savremeno lečenje tvrdih i mekih tkiva, sve vrste hirurških intervencija iz domena oralne hirurgije i parodontologije, ugradnju implantata, sve vrste korekcija nepravilnosti vilica i zuba koju pruža savremena ortodoncija kao i lečenje i rekonstrukcija oštećenih zuba.

Dve stomatološke ordinacije namenjene tretmanu svih vrsta stomatoloških oboljenja i potpuno opremljen RTG kabinet, omogućavaju vrhunsko rešavanje svakog stomatološkog problema.

Savremenu digitalnu radiološku diagnostiku sprovodimo u saradnji sa radiološkim kabinetom Centar koji se nalazi preko puta ordinacije. Dijagnostika izvedena na savremenom aparatu, digitalnom tehnologijom, pacijent u pruža preciznost i maksimalnu zaštitu umanjenjem rendgentskog zračenja. Na zahtev pacijenta snimak se izdaje na foliji ili na CD-u.

U stomatološkoj ordinaciji Dr Marković radi se sa dva vrhunska implantatna sistema Straumann i Branemark ( www.straumann.com ; www.nobelbiocere.com ).

Ukoliko dolazite iz inostranstva možemo da vam obezbedimo smeštaj u hotelu Moskva**** ( www.hotelmoskva.co.rs ) ili hotelu Prag ( www.hotelprag.co.rs ) udaljenim 30 -50 metara od naše ordinacije.
Pregled, kao i sve vrste konsultacija u ordinaciji Dr Markovic su besplatni.

Radno vreme:
radnim danom od 13 do 21 časa.

TIM Dr Aleksa Marković, redovni profesor oralne hirurgije i implantologije na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Dr Dejan Kurtović diplomirao na Stomatološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ass dr Bojan Janjić, asistent oralne hirurgije i implantologije na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Dr Milutin Obradović, specijalista ortopedije vilica, specijalizirao na Stomatološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Stomatološka sestra Tošić Radmila, završila 1983. godine srednju medicinsku školu u Beogradu, smer stomatološka sestra tehničar. Stomatološka sestra Ristić Mirjana, završila 1995. godine srednju medicinsku školu u Beogradu, smer stomatološka sestra tehničar. Knjigovodja ordinacije Dr Marković je firma Došen.

Zubni tehničari sa kojima saradjuje ordinacija Dr Marković su: Dragutin Milenković, zubotehnička laboratorija Dentomania Zoran Jokić, zubotehnička laboratorija Jokić Mila Simonović, zubotehnička laboratorija Wisil-M Dušan Bošković, zubotehnička laboratorija Bosković Milan Pešić, zubotehnička laboratorija Pešić

USLUGE

* Dečija i preventivna stomatologija
* Estetska stomatologija
* Imlantologija
* Oralna hirurgija
* Stomatološka protetika
* Ortopedija vilica
* Dečija i preventivna stomatologija

Stomatološka ordinacija Dr Marković posvećuje izuzetnu pažnju stanju zuba kod dece. Obučavamo decu da pravilno održavaju higijenu zuba i usta. Vršimo fluorizaciju zuba kao i zalivanje fisura čime sprečavamo nastanak karijesa.

Primenjujemo najsavremenije metode i upotrebljavamo materijale i lekove poslednje generacije u lečenju karijesa i njegovih komplikacija kod dece.

Estetska stomatologija Bezmetalne krune Bezmetalne krune i mostovi daju zubima izgled i transparentnost tako da se teško može uočiti razlika sa prirodnim zubima. U osnovi ovih protetskih nadoknada je alumina-oksid, ili cirkon-oksid koji se pokriva specijalnim tipom keramike. Ovakav kompjuterski podržan proizvodni proces daje izuzetnu preciznost i estetiku protetskim radovima.

Porcelanske fasete su laboratorijski izrađene tanke porcelanske ljuspice koje se cementiraju na prednju stranu zuba kako bi se poboljšala estetika zuba. Izrađuju se u slučajevima kada su postojeći zubi promenjene boje, oštećeni ili nepravilno postavljeni. Beljenje zuba Blistav osmeh je oduvek privlačio pažnju drugih ljudi. Međutim, konzumiranjem različitih jela i pića ili pod uticajem loših navika poput pušenja, zubi potamne.

Izbjeljivanje pacijentima vraća bele zube.Postupak beljenja zuba je potpuno bezbolan i ne šteti zubnoj supstanci. Moguće je beleti sve prirodne zube bilo vitalne ili avitalne (zubi kojima je izvadjen živac).

U ordinaciji Dr Marković primenjujemo različite tehnike beljenja zuba. Tehnika beljenja u samoj ordinaciji gde u tretmanu od 45 – 60 minuta sa svetski priznatim materijalima dolazi do trenutnog izbeljivanja sa produzenim dejstvom.

Sistem se zasniva na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne UV lampe. Lampa ne zagreva i ne oštećuje zube i služi da ubrza proces bezbolnog beljenja na 45 -60 minuta, a sam gel sadrži fluor koji koristi zubima.

Kućna tehnika-pri čemu se u ordinaciji napravi posebna folija koja služi za nanošenje materijala-gela koji koristite kuci. Beljenje traje 7 dana. Imlantologija Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom implantata radi nadoknade izgubljenih zuba i poboljšanja funkcije žvakanja i govora kao i postizanja što bolje estetike. Danas je procenat uspeha ugradnje implantata oko 97 % u donjoj i oko 95 % u gornjoj vilici.

Implantat se smatra uspešnim ako opstane 15 godina u ustima pacijenta.

U ordinaciji Dr Marković se radi sa dva najpoznatija implantacijska sistema:

Strumann: www.straumann.com
Branemark: www.nobelbiocere.com

Implantati se mogu ugraditi u slučajevima nedostatka jednog, više ili svih zuba u jednoj ili obe vilice.

Oralna hirurgija
Oralna hirurgija pored vađenja zuba (normalnog i hirurškog) sadrži lepezu usluga koje su vrlo bitne u stomatološkoj praksi:

Hirurško vađenje impaktiranih i prekobrojnih zuba
- Resekcija korena zuba
- Operacija viličnih cista
- Preprotetska korekcija mekog i koštanog tkiva
- Režanj operacije kod parodontopatije

Stomatološka protetika
U našoj ordinaciji kod oštećenja funkcije žvakanja izazvane nedostatkom manjeg ili većeg broja zuba koristimo savremene metode rehabilitacije usne duplje:
- savremena keramika za krunice i mostove
- parcijalne skeletirane proteze
- kombinovane nadoknade keramike i skeletiranih proteza koristeći kao njihovu vezu sve vrste atecmena
- totalne proteze
- sve vrste klasičnih nadoknada zuba.

Ortopedija vilica
Paleta usluga Stomatološke ordinacije Dr Marković u oblasti ortopedije vilica pokriva domen ortodontske prevencije i lečenja ortodontskih nepravilnosti, u periodu od najranijeg detinjstva do zrele dobi.

Ordinacija pruža sledeće usluge:
- preventivna ortodoncija
- korekcija nepravilnosti zuba i skeleta lica
- ortodoncija odraslih
- prehirurška ortodontska terapija kod slučajeva sa teškim anomalijama.

U ordinaciji se rade mobilni ortodontski aparati, funkcionalni ortodontski aparati kao i metalni i keramički fiksni aparati.

Adresa:
Stomatološka ordinacija Marković Balkanska 10, Beograd
Tel. 011/3629-508

Web: www.ordinacijadrmarkovic.com
Mail: ord.markovic@gmail.com